Uddannelse til Lægeeksamineret Hudterapeut

Bliv hurtigt en dygtig Lægeeksamineret Hudterapeut på fjernundervisning kombineret med seminar af 3+1 dag på vores landsdækkende kosmetologskole

Læs mere

Hudterapi uddannelse


Drømmer du om hurtigt at kunne mestre professionelle ansigtsbehandlinger og hudterapi på et højt niveau, og med rigtig mange videreuddannelsesmuligheder, så er uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut den helt rigtige grunduddannelse for dig.

Kursus i professionelle ansigtsbehandlinger?

Har du lyst til at lære professionelle ansigtsbehandlinger ligesom de allerdygtigste kosmetologer? – så har du fundet det helt rigtige kosmetologkursus hvor du hurtigt kan blive en eftertragtet lægeeksamineret hudterapeut! 

Med dette kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger får du samme viden om hudterapi i både teori og praksis, som hvis du havde taget en hel kosmetologuddannelse. Vi har nemlig åbnet op for, at man kan vælge kun at følge faget hudterapi fra kosmetologuddannelsen, og dermed alene specialisere sig i at kunne mestre professionelle ansigtsbehandlinger. Ønsker du senere at overbygge din hudterapeut uddannelse til fx en uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, eller vores meget populære kombi-uddannelse (3i1 uddannelse) til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Spaterapeut (kosmetolog, hudterapeut og spaterapeut), så kan du få merit for hudterapien, og kan dermed tage en overbyggende uddannelse meget hurtigt !

“Vil du have en uddannelse eller tage kurser, indenfor denne branche, så skal du helt klart vælge Innowell. Jeg er lige blevet færdig som hudterapeut, det var et helt fantastisk forløb. Det er yderst professionelt opbygget. Ditte min faglærer var så kanon til at lære fra sig, og helt klart hendes fortjeneste at jeg sidder med den følelse af at være så godt klædt på fagligt og praktisk som jeg gør i dag. Men ikke nok med at det er yderst professionelt, så er der også så megen hjertevarme og rummelighed. Jeg glæder mig til at udføre disse lækre behandlinger på mine kunder i Næstved”. Gry Hermansen, Nykøbing Falster

Faget hudterapi og målgruppe

Med dette kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger tager vi udgangspunkt i, at du intet kender til faget hudterapi, hvilket betyder, at kurset i hudterapi er for alle med interesse i dette spændende fag. I faget hudterapi skal du lære de grundlæggende emner indenfor professionelle ansigtsbehandlinger, herunder hudtyper, hudens opbygning, hudens funktioner, hudpleje, hudsygdomme, anatomi, fysiologi, biokemi m.m. 

Hudterapeut uddannelsen henvender sig derfor til alle der har interesse i hudterapiens spændende verden, herunder fx behandlere der gerne vil være selvstændige hudterapeuter eller søge job, salgsassistenter indenfor hudpleje, producenter af hudplejeprodukter, behandlere der arbejder med eller ønsker at arbejde med lasere eller fillere m.m., og ønsker mere viden om huden. Det kan også bare være for dig der gerne vil have en hel kosmetologuddannelse, og gerne vil tage den i dit tempo og ud fra dine interesseområder. 

“Jeg er glad for at jeg valgte innowell, det har været intensive og lærerige dage på det sidste semester. Er en stolt færdigt uddannet hudterapeut”. Patrycja Radunovic, Vanløse

Hudterapeut uddannelsens opbygning

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut starter med et teoriforløb, herefter kobles den praktiske læring omkring hudterapien, hvor du i hovedtræk lærer klassiske ansigtsbehandlinger, intensive ansigtsbehandlinger, professionelle massageteknikker, masker, forskellige peelinger, professionel dybderensning, ansigtspleje, produktvejledning, hudplejeprodukter, hudanalyse, journalføring, relevant lovgivning, hygiejne m.m. Den praktiske læring på kosmetologskolen efterfølges af et lærerstyret hjemmestudie der afsluttes med eksamen.

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut er i hovedtræk opbygget således:

Del 1, lærerstyret fjernundervisning (teori og praksis som hjemmestudie)

 • Hudens anatomi, fysiologi og sygdomslære
 • Biokemi
 • Hudterapi
 • Ansigtsmassage trin for trin
 • Produktlære
 • Remedie og materialelære
 • Hygiejne
 • Journalføring
 • Almen klientvejledning

Del 2, seminar/undervisning på kosmetologskolen

 • Eventuelt dagen før: Kosmetisk akupunktur (tillægskursus)
 • Dag 1: Velkomst, produktlære, hudterapi, iværksætteri, powerfulde tips til succes m.m.
 • Dag 2: Hudterapi i praksis, professionel ansigtsbehandling trin for trin m.m., herunder klientmodtagelse, professionel hudanalyse, journalføring, afrensning, fjernelse af makeup, peelingstyper, dybderensning, massage, aftemte cremer, klientvejledning, genbooking, service m.m.
 • Dag 3: Ansigtsbehandlinger – fortsat

Del 3, lærerstyret fjernundervisning (teori og praksis som hjemmestudie)
Under denne læringsdel skal du øve behandlinger og journalføring hjemme, samt til en online afsluttende skriftlig lægeeksamination i hudens anatomi, fysiologi og sygdomslære. Til den skriftlig prøve får du nogle spørgsmål med nogle givne svarmuligheder der skal løses på 30 min. Til denne prøve kan du benytte dit pensum og notater under prøven.

Del 4, afsluttende eksamen på kosmetologskolen
Uddannelsen til hudterapeut afsluttes med en praktisk prøve. Til den praktiske prøve får du udleveret en virkelighedsnær case og til denne har du 1 uges forberedelse. Du kan indenfor din givne adgang tilmelde dig en praktisk eksamen den sidste onsdag i hver mdr. med undtagelse af skolernes ferier og helligdage.

Efter eksamen tilsendes et eksamensbevis som Lægeeksamineret Hudterapeut, og du kan straks åbne egen klinik eller søge job som hudterapeut m.m.

Hudterapeut uddannelse

Med dette spændende kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger får du et uddannelsesbevis med titlen Lægeeksamineret Hudterapeut, og du vil straks efter endt hudterapeut uddannelse kunne søge job eller starte som selvstændig hudterapeut, hvor du kan tilbyde professionelle ansigtsbehandlinger og sælge eksklusive hudplejeprodukter.

Du vil med en hudterapeut uddannelse kunne mestre en bred vifte af eksklusive professionelle ansigtsbehandlinger som fx professionelle intensive ansigtsbehandlinger som frugtsyre-ansigtsbehandlinger, opstrammende ansigtsbehandlinger m.m., samt de klassiske ansigtsbehandlinger som teenage ansigtsbehandlinger, ansigtsbehandlinger til mænd, luksus ansigtsbehandlinger m.m.

Du får også viden om special-ansigtsbehandlinger med maskiner herunder damp, tesla, iontoforese, LED (lysterapi), aromaterapi m.m., og får samtidigt et indgående og professionelt produktkendskab i hudplejeprodukter og powerfulde salgsteknikker.

“Jeg er super glad for at jeg valgte kurset hudterapi…spændende pensum hvor jeg har lært meget!!! Jeg vil helt sikkert anbefale innowell til andre da jeg selv har fået meget ud af mit kursus… Jeg synes også det er dejligt man kan tage kurser hvis man ikke lige har råd til hele uddannelsen… så er der mulighed for at bygge på, det er ihvertfald ikke mit sidst kursus hos Innowell!!! Anni Lykke Andersen, Esbjerg

Undervisningsformen og varighed

Kosmetologkurset i professionelle ansigtsbehandlinger udbydes som blandet e-læring, som er en kombination af fjernundervisning og undervisning på Innowells kosmetologskole.

Når man køber adgang til sin hudterapeut uddannelse til lægeeksamineret hudterapeut, starter man med at tage sin teori ved at læse i sit pensum, lave opgaver, tage teste, se videoer og lave lette øvebehandlinger – alt sammen fra eget hjem og via Innowells spændende fjernundervisning (e-learning) .

Man har 12 måneder til at gennemføre sin hudterapeut uddannelse, men man kan gennemføre uddannelsen langt hurtigere, da man selv tilrettelægger sit eget studieforløb. Den gennemsnitlige studietid i hudterapeut uddannelsen er ca. 2 mdr. sideløbende med at man passer sit vanlige fuldtidsarbejde, og afhængigt af udbudte seminardatoer og tilmeldingsdato.

Når man har gennemført sit studie fra eget hjem tilmelder man sig sit ønskede seminar/ del 2, senest tre uger før startdato. Bemærk at man ikke kan tilmelde sig sit seminar før man har gennemført sit hjemmestudie/teoristudie, da det er vigtig, at alle vores studerende er på samme niveau, og har samme forudsætninger for den overbyggende læring på seminar. Vi anbefaler derfor, at man tilmelder sig sin hudterapeut uddannelse i god tid, hvis man satser på en bestemt seminardato. Man skal kun skal på seminar én gang i sin hudterapeut uddannelse, og det praktiske seminar udbydes hver 4. måned. I faktaboksen fremgår de udbudte datoer for vores seminar.

Grundet undervisningformen, fjernundervisning og seminar, er det muligt at tage hele vores spændende hudterapeut uddannelse mens man passer sit vanlige arbejde eller modtager dagpenge.

Vores studerende

Vores kursister kommer fra hele landet, og det vil derfor være muligt at overnatte tæt på skolen. Du kan læse mere om alt det praktiske omkring transport, overnatning, forplejning m.m. her. Bemærk at størstedelen af vores kunder kommer fra Sjælland, da transport med fly fra København-Aalborg ofte kan erhverves fra kun 300-600 kr. for en returbillet.

“Så kalder hverdagen igen, efter nogle  fantastiske dage hos innowell, hvor jeg har bestået uddannelsen til Hudterapeut. Jeg kan varmt anbefale alle at tage en uddannelse hos innowell. Da det er nogle rigtige dygtige mennesker, og vigtigst af alt er de gode til at lære fra sig. Jeg er ikke færdig med af tage uddannelser hos innowell, da jeg har fået blod på tanden, og gerne vil lære mere af denne spændende verden”. Michele Aies, København

Prisen på hudterapeut uddannelsen

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut koster 29.995 + 1.500,- i eksamenstillæg. Eksamenstillæg afregnes først når man skal den endelige eksamen.

Prisen er inkluderet et basis behandlingssæt af specialprodukter til normal hud, der skal benyttes til at øve ansigtsbehandlinger på skolen og hjemme. Behandlingssættet er vejledende inkluderet følgende professionelle hudplejeprodukter:

 • 2 Professionelle ansigtssvampe
 • 1 Rensemælk
 • 1 Skintonic
 • 1 Peeling
 • 1 Maske
 • Cream
 • 1 Makeupfjerner

Der ud over skal man påregne udgifter til småanskaffelser, som fx vatrondeller, vatpinde, håndklæder m.m., samt køb af yderligere hudplejeprodukter hvis man ønsker at øve på øvrige hudtyper.

Nogle studerende har valgt at udbyde sine hjemmebehandlinger som elevbehandlinger, og har på denne måde tjent penge sideløbende med deres hudterapeut uddannelse.

På seminar/skoleophold vil det være muligt at besøge leverandøren Danbeauty.dk, hvor man evt. vil kunne købe billige opstartspakker, remedier, hudplejeprodukter m.m. til engrospriser. Danbeauty ligger kun 500 meter fra skolen, og tilbyder bl.a. flere forskellige professionelle opstartspakker, så man straks kan starte som selvstændig hudterapeut med alt hvad man skal bruge i både klinikvarer og salgsvarer med en meget høj avance.

Pensum til kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger

Til kosmetologkurset i professionelle ansigtsbehandlinger benyttes den spændende e-bog “Kosmetologi – fra interesse til profession”, som kan købes her.

Sådan tilmelder du dig hudterapeut uddannelsen

Du kan starte på uddannelsen hver dag, og det første du skal gøre er at klikke på knappen “Tilmeld” som du finder i faktaboksen. Her skal du udfylde dine personoplysninger samt vælge betalingsmuligheder. Efter betaling vil du modtage din kvittering, samt en velkomstmail hvor vi opfordrer dig til at ringe og få en rigtig god velkomst og trin for trin guidning i dit studie. Herefter er du allerede i gang med dit spændende studie, hvor vores studievejledning sidder klar til at hjælpe dig hele vejen.

Kosmetologikurser der også kunne være relevante

Andre der var interesseret i hudterapi kurset, var også interesseret i vores andre spændende kosmetologkurser, herunder:

Fandt du ikke lige det helt rette kursus for dig, så er disse spændende kurser måske noget for dig:

Vores uddannelser er også meget populære og mange vælger at gå denne vej. Fordelen ved uddannelserne er, at du nemt kan passe dit fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge mens du tager uddannelsen. Grunden til dette er muligt er fordi, at undervisningen er en stærk kombination af seminarer og fjernundervisning, som er af højeste standard i Danmark.

Facebook, Youtube, Google+, Blog og Nyhedsmail

Er du interesseret i at følge med i vores spændende kursus-, uddannelses- og vidensunivers, indenfor sundhed og wellness, så følg med på disse populære sider:

Facebook (som er vores nyhedskanal) , Youtube  (som er vores undervisningskanal med træningsvideoer), Google+ (netværksgruppe), Blog (som er vores vidensblog og karrierecenter for selvstændige) og Nyhedsmail (nyheder på mail højest 1 gang pr. mdr.)

kursus ansigtsbehandling, hudterapeut uddannelse

Fakta


 • Titel:

  Lægeeksamineret Hudterapeut

 • Gennemsnitlig studietid:

  2-3 måneder sideløbende med et fuldtidsarbejde

 • Pris:

  Pris: 29.995 kr. + Pensum: 624,- + Eksamensgebyr 1.500,-
  Betalingsmetode 1: Kontant: 29.995,- + 49,- i fakturagebyr.
  Betalingsmetode 2: Ratebetaling: udbetaling 6.000,-. Fra 1.999,- pr. mdr. rentefrit.
  Oprettelsesgebyr ved ratebetaling: 995,- og 49,- pr. faktura

 • Datoer for tilmelding:

  Dato for teoretisk studie: tilmelding hver dag
  Dato for praktisk studie vælg mellem: 19.-21.06.19 (fuldt booket), 18.-20.09.19, 04.-06.12.19, 04.-06.03.20 eller 10.-12.06.20
  Studieadgang 12 mdr.

 • Lektioner:

  260

 • Særlige fordele:

  - hurtig uddannelse
  - gode videreuddannelsesmuligheder
  - teoretisk studie hjemme og få skoledage
  - rentefri ratebetaling
  - inkluderet hudplejeprodukter
  - start hver dag