Sundhedsfaglige enkeltfag


Velkommen til Innowells kurser i sundhedsfaglige enkeltfag som anatomi/fysiologi, sygdomslære/farmakologi, psykologi med mere.

Sundhedsfaglige enkeltfag på fjernundervisning

Alle vores sundhedsfaglige enkeltfag studeres på fjernundervisning, som betyder, at du kan tage sundhedsfaglige fag og uddannelse, samtidig med at du evt. passer et fuldtidsarbejde eller modtager dagpenge.  Ligeledes kan du p.g.a. fjernundervisningen tage uddannelse og gå til tilstedeværelseseksaminationer, uanset hvor du bor i landet. Her kan du se hvorfra vores studerende læser lige nu.

“Jeg er i gang med at tage anatomi, fysiologi og sygdomslære. Innowell har været en rigtig god uddannelse. Der er rigtige mennesker, gode lærebøger, forskellige indlæringsmetoder og en super læring! Jeg føler jeg er hjulpet fra start til slut, og kan varmt anbefale Innowell”. Sanne Hessel, Thisted

Tilstedeværelseseksamen

Til alle vores sundhedsfaglige enkeltfag, der foregår på fjernundervisning, er det muligt at tilkøbe en tilstedeværelsesesksamination, der kan afvikles når man har gennemført sine undervisningslektioner. Vores tilstedeværelsesesksaminationer kan tages på godkendte eksamenssteder, der er jævnt fordelt i hele landet.

Ofte vælges tilstedeværelseseksaminationer for at følge Skats uddannelseskrav til eksempelvist, at kunne opnå momsfritagelse på sine ydelser, eller for at kunne opfylde en bestemt brancheforenings optagelseskrav til at blive RAB-registreret.

Det er frivilligt, om man ønsker at tilkøbe tilstedeværelseseksaminationer, da ikke alle skal bruge disse. Fx hvis man blot ønsker et genopfriskningskursus i fx faget anatomi og fysiologi, eller hvis man fx blot skal bruge faget psykologi for at forbedre sine optagelsesmuligheder på et psykologistudie.

Tilstedeværelseseksamen tages, når man har gennemført sit studie, og i det tidsrum der passer bedst indenfor for sin givne studieperiode. En tilstedeværelseseksamen/ fysisk eksamen foregår ved at kontakte studievejledningen for kontaktoplysninger til et godkendt eksamenssted med opstillet computer og fastnet til brug for eksamen. Du kan tage eksamen i Aalborg, Aarhus, Silkeborg, Tønder, Ringe eller Bagsværd, og du kan som regel komme til din eksamen inden for 1-2 uger med undtagelse af skolernes ferier.

Under de enkelte fag kan du læse mere om hvordan tilstedeværelseseksamen foregår. Til alle eksaminationer må du benytte dit pensum og dine papirnotater.

I alle sundhedsfaglige enkeltfag vil man undervejs i sit studie kunne afprøve Innowells spændende og pædagogiske eksamensform, så man indgående bliver fortrolig med både teknikken og eksamensformen, og det at kunne vælge og fravælge sine svar på tid, samt at kunne formulere sig kort og præcist på tid.

Hos Innowell bestræber vi os meget på, at det at gå til eksamen skal være en god og stressfri oplevelse, der foregår i et roligt og venligt miljø, enten her hos Innowell eller hos et af vore godkendte eksamenssteder med søde og imødekommende eksamensvagter .

Ønsker du at vide mere om eksamensvagtens rolle og opgave i forbindelse med din eksamen, kan du med stor fordel læse mere i denne brochure for eksamensvagter, så du præcist ved hvordan eksamen forløber: Vejledning for eksamensvagter 25.09.2017

Hvis man ikke består sin eksamen, kan man få et nyt forsøg uden beregning .

“Til den fysiske eksamen blev jeg taget rigtig godt imod. Lise Lotte havde lavet kaffe og havde købt lidt sødt og lækkert. Rummet var rigtigt rart sidde i og bordet var tilpas stort til både pc, bog og notater. Hun havde lavet en hyggelig atmosfære med blomster og levende lys. Alt i alt gav det en følelse af at være velkommen.” Johanne Gyldenfred, Odense

“Jeg ankom i god tid og blev budt velkommen, og blev budt på kaffe, te, vand, kage og chokolade. Hele eksamen foregik i stille og rolig atmosfære, og var på ingen måde stressende. Efter eksamen blev jeg vist rundt i huset, og så de andre lokaler i den flotte villa. Jeg tog glad og lettet derfra med et dejligt 10-tal. Tak Maj – for en rigtig dejlig oplevelse”. Bodil Kramer, Udbyhøj

Niveauet

De sundhedsfaglige enkeltfag tager udgangspunkt i, at man intet kender til fagene, og henvender sig derfor til alle med interesse indenfor det sundhedsfaglige. Fagene foregår på basalt sygeplejerskeniveau.

På vores hjemmeside kan man afprøve flere af fagene uden beregning for at afprøve niveauet, eksamensformen, pensum m.m. For at få den bedste og mest realistiske oplevelse af at studere hos Innowell, anbefaler vi, at du ringer til os og lader os guide dig i vores prøvemoduler, da det også er sådan det foregår i virkeligheden, hvor vi hjælper dig hele vejen.

“Da jeg skulle finde et kursus i Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære, var jeg interesseret i at finde en e-learning løsning, da jeg bor langt fra de større byer. Der var flere udbydere, men Innowell virkede til at have et godt system hvor jeg kunne tage kurset i mit eget tempo. Efter en kort “rundvisning” på undervisningssystemet var jeg overbevist! Ved hjælp af bogen “Menneskekroppen”, opgavebøgerne og deleksaminerne var det enkelt at gå til og der var rigtig god kontakt til underviserne. Da jeg arbejder frem mod en RAB registrering, tog jeg til fysisk eksamen og tog min afsluttende eksamen. Det foregik i en hyggelig stemning med kaffe og snacks stillet frem. Både kurset og eksamen blev afviklet helt gnidningsløst og jeg kan klart anbefale Innowells kursus. I skal have ros (igen) for måden jeres kursus kører på – det er dybt professionelt! Hanne Hykkelbjerg, Ringkøbing

Optagelseskrav og dato

Der er ingen optagelseskrav på vores sundhedsfaglige enkeltfag, der kan tilmeldes og påbegyndes hver dag 24 timer i døgnet, samt ligeledes kan tages lige så hurtigt, du har mulighed for .

Fjernundervisning

Innowells fjernundervisning er ikke et selvstudie, men et nærværende lærer-elevforhold under hele studiet. Dette vil sige, at fjernundervisningen foregår som en vekselvirkning mellem forelæsninger, pensumlæsning, opgaveafleveringer og retursvar fra underviseren, film, spændende quiz (test din paratviden), større skriftlige opgaver og meget meget mere…

Vores fjernundervisning er så brugervenlig og pædagogisk opbygget at alle, uanset forudgående kendskab til IT, kan studere hos os. Vi hjælper dig gerne under hele dit studie, og du har gennem vores læringsplatform direkte adgang til kommunikation med dine mange studiekammerater, undervisere, studievejledningen, supportafdelingen, chat, Skype, Facebook, telefon, mail med mere.

“Fantastisk måde at tage uddannelse på! Jeg har taget hele momsfritagelsespakken hos Innowell.net, og det er en fantastisk måde at tage kurserne på. Der har været tæt kontakt med faglærerne hele tiden, og studievejledningen har bare fungeret. Hvis jeg har haft spørgsmål – enten til det faglige eller til studiet, er der ikke gået mere end max 24 timer, før jeg har haft svar i min mailbox. Alle de bedste anbefalinger herfra:)” Helle Dahl, Roskilde

Pædagogiske Hjælpemidler

I vores fjernundervisning har du flere forskellige pædagogiske hjælpemidler, der gør at vores undervisning kan favne alle – uanset forudgående forudsætninger. Disse hjælpemidler gør, at undervisningen stimulerer og understøtter alle læringsformer fx kan en meget visuel person benytte vores mange videoer for den mest optimale læring gennem nettet. En ordblind kan få dobbelt så lang tid til eksamen og få teksten læst højt osv. Dette giver fantastiske muligheder for differentieret og motiveret læring, som gør vores studier motiverende, spændende og pædagogiske, og dette er især medvirkende til, at man kommer hurtigt gennem vores sundhedsfaglige enkeltfag i forhold til en monotom undervisning.

Prøv det gratis!

Har du lyst til gratis at afprøve vores fjernundervisning i fx anatomi/ fysiologi, sygdomslære/ farmakologi eller psykologi, er vi gerne behjælpelige med en guidet rundvisning via telefon på 98901080 mandag-torsdag fra kl. 9-16. Du kan også prøve selv, ved at klikke på “prøv gratis” under de forskellige fag, men vi anbefaler at ringe, så du får den bedste oplevelse af Innowells anmelderroste fjernundervisning med et nærværende lærer-elevforhold.

“At studere gennem Innowell har bestemt været en positiv oplevelse for mig. Jeg tog momsfritagelses pakken, og har mødt stor hjælp og støtte fra mine faglærere samt studievejleder, så snart der har været behov. Jeg vil helt klart anbefale det til andre, der overvejer at læse nogle fag op, da det giver god mulighed for at arbejde ved siden af studierne.” Henriette Jensen, Skjern

Læreteamet

Hos Innowell vil du blive undervist af engagerede og erfarne undervisere på et højt niveau, der ofte har undervisningserfaring fra andre uddannelsesinstitutioner som fx Aalborg Universitet. Læreteamet brænder for deres studerende, og det vil du kunne mærke lige fra første gang du får respons fra din underviser.

Alle vores undervisere har ud over deres faglige kompetence også en særlig evne til at levere en god, nærværende og motiverende undervisning. Vores undervisere er kendt for en høj kvalitet, og har modtaget over 200 anbefalinger på de sociale medier.

Innowell benytter forskellige undervisere med hver deres kompetencefelter fx en mediciner i fagene anatomi/ fysiologi, sygdomslære/ farmakologi og en overlæge som censor, en underviser med minimum en bachelor i psykologi osv. Læs eventuelt mere om vores personale her.

“Jeg har taget Sundhedsfaglig grunduddannelse som e-læring hos Innowell, og kan kun anbefale det for andre behandlere, der har travlt i sin dagligdag på sin klinik. Under hele kursusforløbet har jeg fået en super professionel service fra både skolens ledelse og dens lærere. Tak især til Maj Mosegaard for hendes meget behjælpelige studievejledning og til Nicolaj Munch Jensen, der har støttet mig hele vejen igennem under det omfattende anatomi, fysiologi og sygdomslære´s del af kurset, hans faglige kunnen og personlige egenskaber gjorde, at jeg fik lyst til at lære endnu mere. Jeg vil uden tvivl bruge Innowells skole igen og udvide min faglige viden.” Anicetta M. Mortensen, Terndrup

Pris, kontant eller ratebetaling?

Til alle Innowells kurser eller uddannelser købes en forudbetalt og tidsbegrænset adgang til sit studie. Dette kan foregå med to betalingsmetoder, 1: ved at købe adgang til sit studie til det fulde beløb eller 2: ved at købe adgang via ratebetaling over maksimalt 12 mdr. Uanset betalingsmetode har man fuld adgang til hele sit studie, fra man har betalt det fulde beløb eller betalt sin første rate. Ligeledes vil man selvfølgelig få sit uddannelsesbevis udleveret, når man har gennemført sit studie, også selv om man måske har rater, der løber til fortsat betaling.

Uanset valg af betalingsmetode er begge betalingsmetoder lige forpligtende, hvilket vil sige, at man er lige så forpligtet til, at betale alle sine rater til gælden er betalt, som hvis man havde betalt det fulde beløb, og dette er uanset om man evt. må se sig nødsaget til at afbryde sit studie. En ratebetaling er derfor alene at betragte som en god økonomisk mulighed for at komme billigt i gang med sit studie. Har man påstartet en ratebetaling, kan man til enhver tid betale sin restgæld, så man slipper for yderligere fakturagebyrer af 49,-.

Betaler man det fulde beløb er betalingen tillagt et fakturagebyr af 49,-, vælger man ratebetaling skal man betale et éngangs-administrationsgebyr af 995,- samt 49,- pr. mdr. i fakturagebyr. Alle rater er rentefrie.

Ønsker man at tilkøbe en tilstedeværelseseksamen medfører dette et eksaminationsgebyr afhængigt af eksamens omfang. Læs mere om gebyret under de enkelte fag.

Læs mere om prisen under de forskellige fag, som du finder i menupunkterne til venstre.

Momsfritagelse på behandlinger og/eller RAB-godkendelse

Tager du sundhedsfaglige enkeltfag for at følge Sundhedsstyrelsen uddannelseskrav til RAB-registrering og/eller Skats uddannelseskrav til at kunne opnå momsfritagelse på anden egentlig sundhedspleje/ alternativ behandling, så bør du kende disse lovgivninger godt, før du køber uddannelse, da disse uddannelseskrav og formuleringer kan være meget svære at navigere i. Hvis du er i tvivl, kan vi anbefale, at du ringer til vores studievejledning for råd og vejledning eller kontakter revisor og/eller brancheforening.

Flere af vores studerende i sundhedsfaglige enkeltfag er uddannede behandlere som f.eks. massører, fodplejere, alternative behandlere med mere, der tager efteruddannelse hos os med henblik på, at kunne blive RAB-godkendt og/ eller momsfritaget på behandlinger. Her følger en vejledende information om myndighedernes uddannelseskrav til at opnå momsfritagelse og/eller RAB-registrering:

Skats uddannelseskrav til momsfritagelse:

En RAB-godkendelse giver automatisk momsfritagelse.

Sundhedsstyrelsens uddannelseskrav til RAB-godkendelse/ RAB-registrering:

En sundhedsmæssig uddannelse med både teori og praksis på sammenlagt minimum 660 undervisningstimer eller lektioner (min. 45 minutters varighed) bestående af:

 • min. 250 timer eller lektioner i det primære fagområde (behandlingsform) 250 lektioner
 • basal sundhedslovgivning (herunder autorisationslovens bestemmelser om forbeholdt virksomhed og lægelovens øvrige kvaksalveribestemmelser)
 • klinikvejledning og -behandling
 • psykologi
 • præsentation af andre alternative fagområder (behandlingsformer)

E-learning kan udgøre en mindre del af uddannelsen.

E-learning i forskellige former skønnes velegnet som læringsmetode indenfor teoretiske fag/ fagområder.

Der skal bestå et egentligt lære/elevforhold på en sådan måde, at den studerende kan ingå i dialog med en lærer om stoffet.

E-learning kan udgøre op til 100% i de teoretiske fag anatomi, fysiologi og sygdomslære.

E-learning kan udgøre max 33% i den primære behandlingsform; i teoretisk funderede behandlingsformer, som fx homøopati, ernæringsterapi, naturopati, kan e-learning udgøre en større andel, dog max 75%.

Bemærk, at man skal være medlem af en RAB-godkendt brancheforening for at kunne blive RAB-godkendt, og at disse kan stille yderligere uddannelseskrav for en RAB-godkendelse.

Meritmuligheder

Hos Innowell er det muligt at opnå merit, hvis du har uddannelse fra andre uddannelsesinstitutioner. Vi anbefaler, at du ringer til vores studievejledning for at få personlig rådgivning omkring netop din uddannelsessituation, så vi har mulighed for at spørge godt ind til din uddannelsesprofil og fremtidsplaner. En god studievejledning skal sikre, at du får den bedste vejledning i hvordan du bedst kommer i mål med dine fremtidsdrømme.

Sundhedsfaglige enkeltfag

Vi tilbyder følgende sundhedsfaglige fagpakker og enkeltfag:

Fagpakker

Enkeltfag

EDB Udstyr

For at studere på fjernundervisning anbefaler vi, at du har adgang til en computer fra eget hjem, samt at du altid benytter browseren Google Chrome, når du besøger dine studier.

Det er muligt at studere fra en mobil eller tablet, men ved fx opgaveskrivning og afleveringer, delprøver m.m., kan dette opleves besværligt og i nogle tilfælde utilgængeligt. Når du tager delprøver eller prøver i din paratviden, anbefaler vi ligeledes, at du vælger fastnet og ikke trådløst netværk, da du kan risikere at din trådløse forbindelse pludselig bliver afbrudt af din udbyder.

Til dine opgaver skal du bruge et skriveprogram, og her kan vi anbefale Open Office, der er gratis, alternativt kan Microsoft Word benyttes. Har du tekniske problemer, er du altid velkommen til at kontakte vores dygtige studievejledere, der gerne guider dig trin for trin med dine udfordringer.

Hvilken anatomiskole skal jeg vælge?

Der findes i dag en del udbydere af sundhedsfaglige enkeltfag, så det kan være svært at gennemskue hvilken anatomiskole man skal vælge. At studere sundhedsfaglige enkeltfag koster mange penge, så vi anbefaler at man undersøger uddannelsesmarkedet rigtig godt inden man tilmelder og betaler for et kursus. Her følger nogle gode råd til, hvad man bør/kan undersøge:

 1. Skolens bøger (pensum). Brug gerne tid på at gå på biblioteket og gennemse skolens bøger (pensum) til studiet. Hvis pensum er kedeligt, demotiverende eller alt for svært, er der desværre også en stor chance for, at studiet ikke kan gennemføres, og dine penge er spildt.
 2. Skolens faglærere. Undersøg om skolen har tilknyttet forskellige faglærere/undervisere med hver deres ekspertfelt/kompetence, eller om der kun er en eller få undervisere til vidt forskellige fag. Fx kan man stille sig det spørgsmål, om det er sandsynligt at en skoleejer, er lige så god og kompetent til at undervise i både psykologi og anatomi, i forhold til en psykolog der underviser i psykologi og en mediciner der underviser i anatomi? Ofte ses kun en eller meget få undervisere til vidt forskellige fag.
 3. Skolens service. Undersøg hvilken ressourcer skolen stiller til rådighed under dit studie, herunder tlf., mail, chat, Skype m.m. Prøv også at ringe til skolen i deres åbningstid for at stille nogle spørgsmål, så du får en fornemmelse af deres serviceniveau. Hvis du oplever, at det er svært at komme i kontakt med skolen på tlf., at går lang tid før du modtager retursvar på mail m.m., kan dette blive en alvorlig gene under dit studie, og bør tages med i dine overvejelser.
 4. Anbefalinger. Undersøg om skolen har nogle pålidelige anbefalinger fra tidligere studerende. Anbefalinger bør være påført fulde navn og gerne by, så det er muligt for dig at tjekke eller kontakte vedkommende.
 5. Undersøg eksamen, og om det er gratis at få et nyt forsøg, hvis du ikke består din eksamen. Ligeledes bør du tjekke om skolen har en uvildig censor til rådighed, så du sikrer at få en fair og ordentlig bedømmelse af din eksamen.
 6. Prøv studiet uden beregning! Du bør kunne prøve studiet inden du tilmelder og betaler, for bl.a. at sikre studieformen, eksamensformen og om niveauet passer til dig. Ring gerne til skolen for at få hjælp og vejledning til dette, så du igen kan opleve serviceniveauet hos din udbyder. Vælger du at prøve selv, så risikerer du at gå glip at megen vigtig information omkring dit studie. Betalt fjernundervisning bør altid bestå af et kompetent lære/elevforhold med et højt serviceniveau, så du opnår maksimal læring gennem nettet.
 7. Læringsplatformen/ e-skolen. Undersøg også gerne e-skolens læringsmiljø og platform. Er platformens program og design anerkendt, pædagogisk, lærende og let tilgængelig, så du let kan komme i kontakte med dine klassekammerater, undervisere, studievejledere m.m. Har du let adgang til dine studier 24 timer i døgnet og fra alle enheder som fx en pc, mobil eller tablet m.m. Kan du læse og aflevere opgaver når det passer dig m.m. Her kan du læse mere om Innowells platform: Læringsplatform.
 8. Kvalitetssikringssystem. Hvilket kvalitetssikringssystem for en udviklende, god og nærværende læring har skolen. Her kan du fx spørge om, hvilket kvalitetssikringssystem skolen benytter, om uddannelserne evalueres og hvordan man evt. arbejder med denne evaluering for hele tiden at gøre læringen bedre.
 9. Didaktik. Hvilke pædagogiske og didaktiske overvejelser for en god og nærværende undervisning har skolen gjort sig. Her kan du fx spørge om hvilket pædagogisk og teoretisk fundament skolen bygger sin undervisning på m.m.
 10. Vision, mission og kerneværdier (drivkraften). Hvilke visioner, missioner og kerneværdier har skolen.

Innowell mener, at læring gennem nettet skal være trygt, lærende, sjovt, spændende og motiverende, og vi anbefaler, at du ringer for en guidet rundvisning i vores mange spændende studier, så du selv kan opleve hvorfor Innowell har modtaget flere hundreder anbefalinger på de sociale medier.

sundhedsfaglige enkeltfag fjernundervisning elearning anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykologi kursus