loader image
Gå til hovedindhold

Emneoversigt

  • Velkommen

     Velkommen til Innowells prøvemodul

  • Prøvemodul Anatomi og Fysiologi

    Velkommen til et lille prøvemodul i vores kursus Anatomi og Fysiologi. Her har vi fundet lidt eksempler frem fra nogle at studiets moduler, så du kan få en fornemmelse for om kurset er noget for dig. Du finder en liste over de moduler som bearbejdes i kurset Anatomi og Fysiologi herunder ⬇⬇⬇

    Studiets moduler:

      1. Det levende legeme
      2. Skeletsystemet
      3. Muskelsystemet
      4. Nervesystemet
      5. Hormonsystemet
      6. Kardiovaskulærsystemet
      7. Åndedrætssystemet
      8. Integumentærsystemet
      9. Immun og lymfesystemet
      10. Fordøjelsessystemet
      11. Urinvejssystemet
      12. Forplantningssystemet
      13. Større skriftlig opgave anatomi og fysiolog

    Dette prøvemodul indeholder kun en lille del af uddannelsen, og skal blot give dig en lille indsigt i hvordan fjernundervisning foregår gennem Innowell. Du kan godt afprøve dette modul selv, ved blot at følge læreplanen herunder trin for trin, men vi anbefaler, at du i stedet ringer til vores søde studievejledere for en guidet instruktion via telefon. En guidet instruktion vil sikre, at du får den mest virkelighedsnære oplevelse af at studere gennem Innowell. Når man studerer hos Innowell foregår dette nemlig altid, som et tæt og nærværende lærer-elev-forhold, hvor vi hjælper dig gennem hele uddannelsen. Studievejledningen kan kontaktes på 98901080 mandag-torsdag.

    Under instruktionen via telefon, vil vi bl.a. vise dig de mange pædagogiske muligheder som findes i Innowells fjernundervisning, fx elektronisk opslagsværk, højtlæsning, eksamensformen, afspilning af video, aflevering af opgaver, test af paratviden med mere.

    For at afprøve vores forskellige opgaveformer ved fx at lave en opgave med tidsbegrænsning skal du være logget ind på dette prøvemodul. Du kan logge ind øverst til højre med e-mail-adressen "tester@innowell.net" og koden "testerkode"

    Du skal være opmærksom på, at du i vores prøvemoduler ikke vil modtage retursvar på opgaver, test m.m. fra vores undervisere, da du i prøvemoduler er logget ind som en anonym test-bruger.

    For at få den bedste IT-oplevelse af vores prøvemoduler, kan vi anbefale, at du afprøver dette fra en computer og benytter browseren Google Chrome.

    Følg nu blot prøvemodulerne herunder og husk, at vi altid kun er et opkald fra dig, hvis du har spørgsmål undervejs.

    Rigtig god fornøjelse.

  • Pensum til Anatomi og Fysiologi

    Pensum i anatomi og fysiologi kan bestå af bogmateriale, udleverede filer, videomateriale, podcasts, links m.m.

    Du finder en beskrivelse af pensum øverst i dit klasseværelse i dit fag. Dvs. at når du fx. går ind i det klasseværelse, som hedder anatomi og fysiologi, så vil du øverst se hvilken bog du skal benytte i netop dette fag, og ved hvert emne er det nøje beskrevet, hvilket materiale du skal tage udgangspunkt i. 

    I faget anatomi/fysiolog tages udgangspunkt i bogen:
    Menneskekroppen af Steve Parker 

    Du vil undervejs i dit studie møde frivilligt materiale, frivillige teste osv. som alt sammen kan være med til at supplere din allerede opnåede viden - og måske lette forståelsen af det obligatoriske pensum.

    Menneskekroppen af Steve Parker  


  • Studieforberedelse

    Læring afhænger ikke kun af undervisningsmaterialet. Specielt på et e-learnings studie har man ansvar for egen læring. Man husker bedre sit pensum ved at lave notater undervejs, høre sig selv, eller fremlægge sin tilegnede viden for andre. Afprøv nogle forskellige metoder og vaner, og find ud af hvad der fungerer bedst for dig.

    Her kan du læse Innowells guide til studieforberedelse. Guiden omhandler blandt andet teknikker til motivation, koncentration, indlæring, læsning, hukommelse og notattagning, samt latinvejledning. Du skal ikke aflevere besvarelser på spørgsmålene sidst i dette dokument. 

    Når du har læst dokumentet: "Studieforberedelse" afslutter du med at gennemføre: "Klar-parat-studiestart". Du finder mere information ved at klikke på "Klar-parat-studiestart".

    Innowell e-learning: Anatomibegreber omkring retningsbestemmelser

  • Det levende legeme

    Materiale: "Menneskekroppen" af Steve Parker
    Videomateriale: Innowell e-learning: Cellen, transportmekanismer og proteinsyntese

    Menneskets organisme består af en lang række systemer og mekanismer, som alle er forbundet på den ene eller den anden måde. Studiet om menneskekroppen har altid fascineret os mennesker, og vi har alle en grundforståelse af, hvilke dele vi består af, og hvordan de fungerer.

    I dit modul i ”Det levende legeme” vil du blive præsenteret for en generel beskrivelse af nogle af kroppens vigtigste dele, som enkeltvis kan gå sammen og danne hele organsystemer. Det vil være f.eks. de enkelte celler og hvad disse består af, det altafgørende DNA som vi alle er defineret ud fra eller helt grundlæggende mekanismer som dannelse af proteiner og ligevægtsmekanismer i kroppen.

    Ved at lære de grundlæggende ting om kroppens enkelte dele, bliver det muligt at forstå det store hele. Derfor er modulet ”Det levende legeme” en god måde at komme i gang med menneskekroppen på.

    1. Læs: "Det levende legeme" i Menneskekroppen s. 8-32

    2. Se filmen: Cellen, transportmekanismer og proteinsyntese

    3. Lav arbejdsbogen under filmen: Det levende legeme

    Innowell e-learning: Cellen, transportmekanismer og proteinsyntese

  • Frivilligt: Video om feedback og homøostase

    Nedenstående video er en super god gennemgang af, hvordan kroppen holdes i balance - også kendt som homøostase. De to vigtigste signaleringsmekanismer i kroppen er hormoner og nervesignaler, og de bliver begge kort gennemgået i videoen. Videoen er god til at forklare, hvordan kroppen hele tiden reguleres, så det bedste miljø opretholdes. 

    Innowell e-learning: Feedback og Homøostase

  • Integumentærsystemet

    Materiale: "Menneskekroppen" af Steve Parker
    Videomateriale: Innowell e-learning: Hudens opbygning

    I anatomi og fysiologi lærer du anatomien og fysiologien i kroppens forskellige organsystemer at kende. Du får en forståelse for hvordan kroppen hænger sammen og hele tiden påvirkes af forskellige faktorer.

    Her får du et lille kig til, hvordan et emne som integumentærsystemet (Hud, hår og negle) fx. kan være opbygget i studiet anatomi og fysiologi.

    Dette system omhandler huden, hår og negle, da de alle består af den samme type celler. Fælles for dem er, at de er nogle af de hurtigst fornyende celler i kroppen. Denne spændende egenskab er nødvendig, da de i langt større grad slides end kroppens indre celler. Ved at kigge på huden, kan man lynhurtigt danne sig et overblik over, hvordan en person har det. Derfor er huden yderst interessant. Hudens vigtigste funktion er at være første barriere mod indtrængende farer. Derudover skal huden sørge for, at den store væskemængde i kroppen ikke fordamper. Dette og meget mere om hudens opbygning kan du lære mere om herunder. 

    1. Læs: "Hud, hår og negle" i Menneskekroppen side 144-150.

    2. Se filmen: Hudens opbygning

    3. Lav testen under videoen: Hud, hår og negle (integumentærsystemet)

    Innowell e-learning: Hudens opbygning

  • Skeletsystemet

    Materiale: "Menneskekroppen" af Steve Parker
    Videomateriale: Innowell e-learning: Knogler og led

    Når man tænker på skeletsystemet, så er det nærliggende at tænke, at det bare er hårde og stive knogler. Faktisk er det ikke tilfældet - skelettet har et hav af funktioner, som alle er nødvendige for den menneskelige organisme. Skeletsystemet udgør den støttende funktion af kroppen, som skeletmusklerne kan hæfte til. Ligeledes beskytter skelettet alle de vitale organer, som findes i hovedet, brysthulen og mavehulen. Sammen med de nøje konstruerede og placerede led gør skelettet det muligt at bevæge sig på trods af modstanden fra bl.a. tyngdekraften og meget andet. Ud over de strukturelle funktioner af skelettet, har det flere vigtige fysiologiske funktioner, hvor f.eks. dannelsen af nye blodlegemer og depot for mineraler i kroppen er vigtige at nævne. 

    Sammenspillet mellem skelettets opbygning med både knogler og led samt funktionen af skelettet kan du lære meget mere om under dette modul. 

    1. Læs: Skeletsystemet s. 35-45

    2. Se video: Knogler og Led

    3. Lav testen under videoen: Skeletsystemet

    Innowell e-learning: Knogler & Led

  • Frivilligt: 3D Body Map

    Klik på nedenstående billede for visuel læring omkring det levende legeme. Der er mulighed for at tilføje og fjerne hele organsystemer, og det er muligt at se lige præcis det, du ønsker. Det er en super god måde at få en bedre forståelse for, hvordan kroppens organer og andre dele er placeret i forhold til hinanden. Det kan i den grad anbefales at forsøge sig med dette 3D Body Map. 

    zygote body

  • Vil du vide mere?

    Dette var et lille uddrag fra kurset Anatomi og Fysiologi.
    Har du lyst til at vide mere om vores kursus, så klik på billedet for at læse mere eller ring til vores studievejledning på telefon 98901080 man-tors 9-16.