Historie

You are here:

Historien om Innowell

Brian MosegaardInnowells historie starter med en idé som opstod i 2001. Min hustru drev på daværende tidspunkt Skolen for Kosmetisk Terapi, en traditionel privatskole inden for massage, kosmetologi, zoneterapi og fodpleje, samtidig med, at jeg var ved at færdiggøre min læreruddannelse. Lærerseminariet lancerede på det tidspunkt læreruddannelsen som e-læring (fjernundervisning), og inden længe fulgte pædagogseminariet og flere linjer på universitetet efter. Denne mulighed ville jeg ønske, jeg havde fået… Tænk at kunne tage uddannelse, mens man havde indtægt fra sit arbejde!
Det var for mig og min familie en økonomisk meget hård situation at skulle studere til lærer , men det var noget jeg havde ønsket mig i mange år, og jeg måtte følge min drøm.

Fjernundervisning var jeg slet ikke i tvivl om blev fremtidens foretrukne læringsmetode, og det var her, jeg blev grebet af tanken om at starte en ny og anderledes privatskole ud fra et helt nyt læringsperspektiv. Jeg ville gerne tilbyde både uddannelser og kurser som blended e-learning/blandet e-læring (fjernundervisning kombineret med tilstedeværelsesundervisning) og ønskede dermed at henvende mig til nogen, som gerne ville studere, samtidig med, at de passede job og familie. Jeg ville også gerne målrette uddannelserne til voksne, som havde længere erhvervserfaring, og evt. forudgående uddannelser og dermed en høj grad af selvdisciplin. Ligeledes ønskede jeg at lave en netbaseret uddannelsesinstitution, som var kvalitetsorienteret og med en læringsplatform, der skabte de bedste forudsætninger for læring gennem Internettet.

Gennem min egen uddannelse, samt pressedækningen af private uddannelsesinstitutioner, erfarede jeg, at den største udfordring var at lave en uddannelsesinstitution, der kunne gøre alle studerende tilfredse. Til at løse denne udfordring valgte jeg, at den studerende kunne prøve deres studie, inden de tilmeldte sig og skulle betale. Dette skulle vise sig at skabe en stor tryghed og tillid omkring Innowell.

Da jeg havde fundet værdigrundlagene for Innowell, tog jeg kontakt til Undervisningsministeriet for at høre om statens uddannelseskrav til ”Rammer og kriterier for SU-vurdering af private uddannelser”. Alle uddannelserne blev herefter opbygget efter disse rammer og kriterier, for at målrette uddannelserne til senere SU-vurdering.

Efter læringsfundamentet var støbt, kontaktede jeg Aalborg Universitets eksperter i e-læring, og her blev min idé mødt med kolossal positivitet og engagement. Med sammenkoblingen af universitetets e-learningsekspertise og min læringskompetence blev Innowell nu en realitet. I 2001 gik jeg i gang med planlægningsfasen, i 2005 åbnede Innowell officielt, og siden da er det gået rigtigt godt og langt over vores forventning. På kun 2 år blev vi en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner inden for branchen, og voksede fra at være kun en dansk uddannelsesinstitution til at være en international institution med studerende fra store dele af verden.

Vi har nu uddannet mange, hvoraf en stor del har taget flere uddannelser eller kurser hos os, samt har anbefalet os til andre. Flere uddannede holder stadig kontakten til skolen og fortæller om, hvordan det er gået dem i deres nye karriere til stor glæde for mig selv og vores personale. Jeg er glad og stolt over Innowell, vores medarbejdere, netværk og de mange tilfredse studerende og uddannede og takker for deres støtte, som er en stor inspiration.

Med venlig hilsen
Brian Mosegaard
Bach. Education
Skoleleder Innowell

brian@innowell.net