Ortonyxi / bøjlebehandling

Hovedunderviser
DKK 4.995

DKK 4.995

Vis finansiering
×
Delbetaling
248 kr. pr. måned
Ved et samlet kreditbeløb på 4.995 kr. over 24 mdr.: Månedlig ydelse 248 kr. Samlede kreditomkostninger 936 kr. Samlet tilbagebetaling 5.931 kr. Årlig fast debitorrente 0,00%. ÅOP 18,46%. Lånet kræver kreditgodkendelse. Der er fortrydelsesret. Forudsætter betaling via Mit Sparxpres.

Middel
Lektioner: 22
1 seminardag
Kursusbevis

Ortonyxi bøjlebehandling

Lær hurtigt og nemt at påsætte neglebøjler i din fodbehandling med dette spændende dagskursus

Undervisningsformen i ortonyxi bøjlebehandling

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling er opbygget som blandet e-læring, hvilket betyder, at teorien læses hjemme (svarende til 3 dages læsning) og den praktiske læring foregår som 1 dags tilstedeværelsesundervisning (seminar) på fodplejeskolen.

Du har adgang til dit online studie hele døgnet rundt i 6 mdr., og kan således læse teori og lave opgaver på det tidspunkt, der passer bedst ind i din hverdag. Det eneste tidspunkt du er afhængig af, er din afsluttende undervisningsdag på skolen, som skal være afviklet inden for din givne studieadgang. Dit teoretiske studie skal være gennemført senest 3 uger før din ønskede undervisningsdag på fodplejeskolen. Innowell udbyder seminar (undervisningsdagen på skolen) hver 4 mdr., og de udbudte datoer kan du se under fakta. Læs mere om hvordan du tilmelder dig dit seminar her: Tilmelding

Det er fjernundervisningen/e-læring fra eget hjem der gør, at du kun behøver at møde én dag på fodplejeskolen til den praktiske læring. Du behøver således ikke at møde på skolen for at gennemgå teorien, hvilket gør det muligt at udbyde så meget læringsindhold med kun 1 undervisningsdag på fodplejeskolen.

Se Ditte undervise på kurset i negle bøjle behandling

Den studerende skal opnå følgende læringsudbytte fordelt på viden, færdigheder og kompetencer.

Læringsudbytte fordelt på viden:

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • bøjlebehandlingen grundfunktion og virkemåde
 • bøjlesystemernes individuelle virkninger og præferencer ift. neglens beskaffenhed
 • neglens anatomi og fysiologi
 • prioriteringer af professionsfaglige indsatser i sundhedsvæsenet indenfor behandling af unguis incarnatus

Læringsudbytte fordelt på færdigheder

Den studerende har færdigheder til at:

 • anvende teknologi og remedier i observation, vurdering, planlægning og udførelse af fodpleje
 • udføre negleanalyse, optage anamnese og journalføre på klienter med unguis incarnatus
 • vurdere årsagssammenhænge for unguis incarnatus (fx. småt fodtøj, arv, negleklipteknik m.m.)
 • vurdere, formidle og vejlede klienten i forebyggelse og behandling

Læringsudbytte fordelt på kompetencer

Den studerende kan:

 • udvælge egnet bøjletype og udføre neglebøjlebehandling samt aftagning
 • kan planlægge, strukutrere og justere neglebøjlebehandlingsforløb
 • identificere egne læreprocesser og udviklingsbehov ift. neglebøjlebehandling

Det lærer du på kursus i bøjlebehandling

I kurset neglebøjlebehandling introduceres du til mange af de forskellige bøjlesystemer som findes. Du lærer hvilke bøjler der egner sig bedst til de forskellige neglestadier, og hvordan der arbejdes med disse i praksis.

Der indgår bl.a. følgende emner i pensum:

 • Den klassiske metalbøjle
 • Kunstofbøjler
 • Podofix bøjlen
 • Combiped bøjlen
 • Podostripe bøjlen
 • Skinneteknik
 • Klientvejledning

Endvidere læres om:

 • Begrebs- og produktlære
 • Bøjlebehandling/ Ortonyxi
 • Bøjlens struktur
 • Bøjlens kroge
 • Bøjlens sidegrene
 • Bøjlebehandling ved indadrullede negle m.m.
 • Bøjlebehandling ved smerter i lateral neglefals m.m.
 • Typer af nedgroede/ indgroede negle og hvilke bøjler er bedst egnet
 • Fremgangsmåder trin for trin
 • Teoretisk viden om negleresektion

Den praktiske læring tages som tilstedeværelsesundervisning af én dags varighed fra 8.15-16.15.

På kursusdagen på skolen startes der med trin for trin læring i de lette bøjler først, så som Podostripe-, Podofix- og Kunstofbøjler. Disse er så legende lette at arbejde med, at alle hurtigt føler sig trygge ved at give sig i kast med bøjlebehandling. Disse bøjler er særligt velegnet til forebyggelse og til behandling af let nedgroede negle. Negle-bøjle-behandlingen varer kun ganske få minutter at påsætte, og kan derfor straks tilbydes til kunder ved fx en klassisk pedicure eller fodpleje, uden at behandleren forsinkes i sin behandling.

Derefter læres de lidt mere avancerede metalbøjler, som den klassiske metalbøjle og combiped bøjlen, der er velegnet til let til svært nedgroede negle. Metalbøjler kan varieres og tilpasses i det uendelige, når man først forstår selve fremstillingsprocessen og de fysiske kræfter, der virker i en metalbøjle.

Målgruppe til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Kursus i ortonyxi bøjlebehandling henvender sig til fodbehandlere, pedicurister m.m., der gerne vil have viden om neglebøjler i både teori og praksis, herunder forskellige typer neglebøjler og hvordan disse kan påsættes hurtigt og sikkert m.m.

Du skal vælge dette dagskursus i neglebøjler hvis:

 • du kan se, at en nedgroet negl er i sit forstadie til at blive nedgroet, men du sælger/tilbyder ikke straks en forebyggende neglebøjle, fordi det tager for lang tid
 • du henviser patienter/klienter til fodterapeuten eller til andre fodbehandlere ved behov for avancerede neglebøjler som fx den klassiske metalbøjle
 • du har prøvet flere typer neglebøjler, men de driller og tager alt for lang tid
 • du kender kun en, eller få, typer neglebøjler, og vil gerne lære flere og nyeste typer neglebøjler, da nedgroede negle kræver forskellige typer neglebøjler
 • det er lang tid siden, at du blev uddannet i neglebøjler, og du trænger til en opfriskning af både teori og praksis
 • du har bare aldrig fået det lært ordentligt, og derfor føler du dig heller ikke sikker i neglebøjler osv.

– Kort sagt, et kursus for alle fodbehandlere, der ønsker at mestre de vigtige forbyggende og behandlede neglebøjler i sin fodpleje.

Målgruppe og niveau

Kurset i negle-bøjle-behandling til nedgroede negle tager udgangspunkt i, at du ikke kender til faget, så du sikrer at opnå både den grundlæggende samt nyeste teori og praktiske kunnen i flere bøjlesystemer helt fra bunden.

Et ortonyxikursus i negle-bøjle-teknik, til nedgroede negle, foregår på begynderniveau, og henvender sig således til alle med interesse i ortonyxi. Dette kan både være den uddannede fodbehandler, fodplejer eller fodterapeut, der ønsker et genopfriskningskursus, hvor alt den nye viden og praksis skal indhentes, eller det kan være pedicuristen, kosmetologen, leverandøren af fodplejeartikler eller andre sundhedspersoner der bare ønsker viden og indsigt i ortonyxi bøjlebehandling.

Kursusbevis i ortonyxi bøjlebehandling

Efter gennemført teori og praksis tilsendes et kursusbevis i Ortonyxi bøjlebehandling. På beviset vil fremgå den indhentede viden, pensumbeskrivelse og antal lektioner. Beviset i ortonyxi bøjlebehandling kan både uploades til sin hjemmeside, deles på de sociale medier, eller sættes i en flot ramme og hænges op i sin klinik.

Endvidere kan beviset benyttes til jobansøgning, CV-pleje m.m.

Beviset kan også benyttes til at dokumentere efterudannelseskrav for opretholdelse af den beskyttede titel som RAB-registreret Fodplejer under Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs eventuelt mere om dette her: RAB-registreret Fodplejer

Merit, videreuddannelse eller efteruddannelse

Kursus i Ortonyxi bøjlebehandling giver merit på den uddannelsesvurderede Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, der foregår som lærestyret undervisning kombineret med 6 dages undervisning på fodplejeskolen. Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er vurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution til kvalifikationsniveau 5, og er dermed på landets højeste niveau for en fodbehandleruddannelse. Til sammenligning er den offentlige fodterapeutuddannelse på kvalifikationsniveau 3 og sygeplejskeuddannelsen på niveu 6. Den statslige kvalifikationsskala går fra 1-8, hvor folkeskolen er på trin 1. Læs mere om fodplejeuddannelsen her: Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer uddannelse.

Kursets varighed og studieadgang

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling udgør i alt 29 lektioner af 45 minutter, og tager i gennemsnit 3-5 dage at gennemgå afhængig af din forudgående viden om ortonyxi bøjlebehandling.

Når du køber adgang til kurset, har du 6 måneders adgang døgnet rundt til at gennemføre dit teori og dit seminar. Den lange studieadgang til at gennemføre kurset, gør at du har god tid til at gennemgå din teori og din tilstedeværelsesundervisning, men du kan selvfølgelig gennemføre det lige så hurtigt, du har mulighed for det, og som det passer med de udbudte kursusdage inden for din givne studieadgang.

Seminardage for skoleåret 2021-22:

Datoer:  3. september 2021, 14. januar 2022, 6. maj 2022

Pensum til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Bogmaterialet til kurset i ortonyxi bøjlebehandling hedder “Fodpleje-fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard, hvor der teoretisk gennemgås den spændende viden om ortonyxi bøjlebehandling. Bogen er meget omfattende, og kan også benyttes til flere andre kurser og uddannelser indenfor fodbehandling.

Bogen “Fodpleje – fra interesse til profession, af Læge Mille Mosegaard” findes både som trykt bog og som e-bog.

Øvrige udgifter ved kursus

Foruden prisen for selve kurset er der nogle få yderligere omkostninger du må have in mente:

Bogmateriale til ca. kr. 1.200,-

Skoleophold

Til vores diabetisk fodstatus og sår kursus kommer vores studerende fra hele Danmark, hvoraf størstedelen kommer fra Sjælland. Dette skyldes bl.a., at en returbillet fra København-Aalborg ofte kun koster omkring 500,- og man kan tage afsted om morgenen og ofte være hjemme igen til spisetid om aftenen. Der er mange daglige afgange fra København. Hent mere information omkring transport, forplejning m.m. på vores side om skolen.

Mere information

Kursus i ortonyxi og neglebeøjlebehandling kræver ikke at du har forudgående kendskab hertil.

Vil du vide mere om vores optagelseskrav, så finder du svar på vores side om optagelseskrav og merit,  ellers sidder vores dygtige studievejledere klar ved telefonerne mandag-torsdag 9-16 på 98 90 10 80.

Ofte stillede spørgsmål

Ortonyxi er bøjlebehandling på nedgroede negle, hvor neglen er på vej til, eller allerede er groet ned i kødet, og i dette tilfælde opleves ofte smerter omkring neglen. Ved nedgroede negle kan huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse.

Ortonyxi (negle-bøjle-behandling) er den absolut bedste forbyggende og aflastende behandling til nedgroede negle.

Forskellige neglebøjler til forskellige neglestadier

Ortonyxi bøjlebehandling er ofte noget, som mange uøvede er lidt bange for at eksperimentere med, men den tid er forbi nu, for nu findes der bøjlesystemer, der er så lette og simple at arbejde med, at alle kan lave ortonyxi bøjlebehandling uanset niveau. Endvidere læres avancerede neglebøjler ved svært nedgroede-, indgroede- og indadrullede negle.

Ved at lære at mestre flere typer neglebøjler, vil du have lettere ved at udvælge de systemer, du arbejder bedst med ud fra neglens behov, og på denne måde vil du kunne opnå rutine, hurtighed og erfaring med hvilke bøjler, der passer bedst hvornår.

Undervisere

Karin Kristensen
Karin Kristensen
Underviser i kosmetologi, akupunktur og fodpleje.
Mille Mosegaard
Mille Mosegaard
Videounderviser i kosmetologi, fodpleje samt sundhedsvidenskab

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
DKK 4.995
0 Bedømmelser

Detaljeret Bedømmelse

Stjerner 5
0
Stjerner 4
0
Stjerner 3
0
Stjerner 2
0
Stjerner 1
0

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den først til at anmelde “Ortonyxi / bøjlebehandling”