undervisning i neglebøjler for fodbehandlere
(25 kundeanmeldelser)

Ortonyxi / bøjlebehandling

Med dette kursus i bøjlebehandling lærer du at mestre en bred vifte af negle-bøjle-behandlinger.

kr. 4.995

Ratebetalings muligheder

Ortonyxi bøjlebehandling

Lær at blive fortrolig med at påsætte neglebøjler i din fodbehandling med dette spændende dagskursus.

Undervisningsformen i ortonyxi bøjlebehandling

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling er opbygget som blandet e-læring, hvilket betyder, at teorien læses hjemme (svarende til 3 dages læsning) og den praktiske læring foregår som 1 dags tilstedeværelsesundervisning (seminar) på fodplejeskolen.

Du har adgang til dit online studie hele døgnet rundt i 6 mdr., og kan således læse teori og lave opgaver på det tidspunkt, der passer bedst ind i din hverdag. Det eneste tidspunkt du er afhængig af, er din afsluttende undervisningsdag på skolen, som skal være afviklet inden for din givne studieadgang. Dit teoretiske studie skal være gennemført senest 3 uger før din ønskede undervisningsdag på fodplejeskolen. Innowell udbyder seminar (undervisningsdagen på skolen) hver 4 mdr., og de udbudte datoer kan du se under fakta. Læs mere om hvordan du tilmelder dig dit seminar her: Tilmelding

Det er fjernundervisningen/e-læring fra eget hjem der gør, at du kun behøver at møde én dag på fodplejeskolen til den praktiske læring. Du behøver således ikke at møde på skolen for at gennemgå teorien, hvilket gør det muligt at udbyde så meget læringsindhold med kun 1 undervisningsdag på fodplejeskolen.

Den studerende skal opnå følgende læringsudbytte fordelt på viden, færdigheder og kompetencer.

Læringsudbytte fordelt på viden:

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • bøjlebehandlingen grundfunktion og virkemåde
 • bøjlesystemernes individuelle virkninger og præferencer ift. neglens beskaffenhed
 • neglens anatomi og fysiologi
 • prioriteringer af professionsfaglige indsatser i sundhedsvæsenet indenfor behandling af unguis incarnatus

Læringsudbytte fordelt på færdigheder

Den studerende har færdigheder til at:

 • anvende teknologi og remedier i observation, vurdering, planlægning og udførelse af fodpleje
 • udføre negleanalyse, optage anamnese og journalføre på klienter med unguis incarnatus
 • vurdere årsagssammenhænge for unguis incarnatus (fx. småt fodtøj, arv, negleklipteknik m.m.)
 • vurdere, formidle og vejlede klienten i forebyggelse og behandling

Læringsudbytte fordelt på kompetencer

Den studerende kan:

 • udvælge egnet bøjletype og udføre neglebøjlebehandling samt aftagning
 • kan planlægge, strukutrere og justere neglebøjlebehandlingsforløb
 • identificere egne læreprocesser og udviklingsbehov ift. neglebøjlebehandling

Det lærer du på kursus i bøjlebehandling

I kurset neglebøjlebehandling introduceres du til mange af de forskellige bøjlesystemer som findes. Du lærer hvilke bøjler der egner sig bedst til de forskellige neglestadier, og hvordan der arbejdes med disse i praksis.

Dette består af 13 lektioner. Der indgår bl.a. følgende emner i pensum:

 • Den klassiske metalbøjle
 • Kunstofbøjler
 • Podofix bøjlen
 • Combiped bøjlen
 • Podostripe bøjlen
 • Skinneteknik
 • Klientvejledning

Endvidere læres om:

 • Begrebs- og produktlære
 • Bøjlebehandling/ Ortonyxi
 • Bøjlens struktur
 • Bøjlens kroge
 • Bøjlens sidegrene
 • Bøjlebehandling ved indadrullede negle m.m.
 • Bøjlebehandling ved smerter i lateral neglefals m.m.
 • Typer af nedgroede/ indgroede negle og hvilke bøjler er bedst egnet
 • Fremgangsmåder trin for trin
 • Teoretisk viden om negleresektion

Den praktiske læring tages som tilstedeværelsesundervisning af én dags varighed fra 8.15-16.15.

På kursusdagen på skolen startes der med trin for trin læring i de lette bøjler først, så som Podostripe-, Podofix- og Kunstofbøjler. Disse er så legende lette at arbejde med, at alle hurtigt føler sig trygge ved at give sig i kast med bøjlebehandling. Disse bøjler er særligt velegnet til forebyggelse og til behandling af let nedgroede negle. Negle-bøjle-behandlingen varer kun ganske få minutter at påsætte, og kan derfor straks tilbydes til kunder ved fx en klassisk pedicure eller fodpleje, uden at behandleren forsinkes i sin behandling.

Derefter læres de lidt mere avancerede metalbøjler, som den klassiske metalbøjle og combiped bøjlen, der er velegnet til let til svært nedgroede negle. Metalbøjler kan varieres og tilpasses i det uendelige, når man først forstår selve fremstillingsprocessen og de fysiske kræfter, der virker i en metalbøjle.

Målgruppe til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Kursus i ortonyxi bøjlebehandling henvender sig til fodbehandlere, pedicurister m.m., der gerne vil have viden om neglebøjler i både teori og praksis, herunder forskellige typer neglebøjler og hvordan disse kan påsættes hurtigt og sikkert m.m.

Du skal vælge dette dagskursus i neglebøjler hvis:

 • du kan se, at en nedgroet negl er i sit forstadie til at blive nedgroet, men du sælger/tilbyder ikke straks en forebyggende neglebøjle, fordi det tager for lang tid
 • du henviser patienter/klienter til fodterapeuten eller til andre fodbehandlere ved behov for avancerede neglebøjler som fx den klassiske metalbøjle
 • du har prøvet flere typer neglebøjler, men de driller og tager alt for lang tid
 • du kender kun en, eller få, typer neglebøjler, og vil gerne lære flere og nyeste typer neglebøjler, da nedgroede negle kræver forskellige typer neglebøjler
 • det er lang tid siden, at du blev uddannet i neglebøjler, og du trænger til en opfriskning af både teori og praksis
 • du har bare aldrig fået det lært ordentligt, og derfor føler du dig heller ikke sikker i neglebøjler osv.

– Kort sagt, et kursus for alle fodbehandlere, der ønsker at mestre de vigtige forbyggende og behandlede neglebøjler i sin fodpleje.

Målgruppe og niveau

Kurset i negle-bøjle-behandling til nedgroede negle tager udgangspunkt i, at du ikke kender til faget, så du sikrer at opnå både den grundlæggende samt nyeste teori og praktiske kunnen i flere bøjlesystemer helt fra bunden.

Et ortonyxikursus i negle-bøjle-teknik, til nedgroede negle, foregår på begynderniveau, og henvender sig således til alle med interesse i ortonyxi. Dette kan både være den uddannede fodbehandler, fodplejer eller fodterapeut, der ønsker et genopfriskningskursus, hvor alt den nye viden og praksis skal indhentes, eller det kan være pedicuristen, kosmetologen, leverandøren af fodplejeartikler eller andre sundhedspersoner der bare ønsker viden og indsigt i ortonyxi bøjlebehandling.

Kursusbevis i ortonyxi bøjlebehandling

Efter gennemført teori og praksis tilsendes et kursusbevis i Ortonyxi bøjlebehandling. På beviset vil fremgå den indhentede viden, pensumbeskrivelse og antal lektioner. Beviset i ortonyxi bøjlebehandling kan både uploades til sin hjemmeside, deles på de sociale medier, eller sættes i en flot ramme og hænges op i sin klinik.

Endvidere kan beviset benyttes til jobansøgning, CV-pleje m.m.

Beviset kan også benyttes til at dokumentere efterudannelseskrav for opretholdelse af den beskyttede titel som RAB-registreret Fodplejer under Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs eventuelt mere om dette her: RAB-registreret Fodplejer

Merit, videreuddannelse eller efteruddannelse

Kursus i Ortonyxi bøjlebehandling giver merit på den uddannelsesvurderede Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, der foregår som lærestyret undervisning kombineret med 6 dages undervisning på fodplejeskolen. Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er vurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution til kvalifikationsniveau 5, og er dermed på landets højeste niveau for en fodbehandleruddannelse. Til sammenligning er den offentlige fodterapeutuddannelse på kvalifikationsniveau 3 og sygeplejskeuddannelsen på niveu 6. Den statslige kvalifikationsskala går fra 1-8, hvor folkeskolen er på trin 1. Læs mere om fodplejeuddannelsen her: Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer uddannelse.

Kursets varighed og studieadgang

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling udgør i alt 29 lektioner af 45 minutter, og tager i gennemsnit 3-5 dage at gennemgå afhængig af din forudgående viden om ortonyxi bøjlebehandling.

Når du køber adgang til kurset, har du 6 måneders adgang døgnet rundt til at gennemføre dit teori og dit seminar. Den lange studieadgang til at gennemføre kurset, gør at du har god tid til at gennemgå din teori og din tilstedeværelsesundervisning, men du kan selvfølgelig gennemføre det lige så hurtigt, du har mulighed for og som det passer med de udbudte kursusdage inden for din givne studieadgang.

Seminardage for skoleåret 2024-25:

 • 29. maj 2024
 • 11. september 2024
 • 22. januar 2025
 • 4. juni 2025

Pensum til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Bogmaterialet til kurset i ortonyxi bøjlebehandling hedder “Fodpleje-fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard, hvor der teoretisk gennemgås den spændende viden om ortonyxi bøjlebehandling. Bogen er meget omfattende, og kan også benyttes til flere andre kurser og uddannelser indenfor fodbehandling.

Bogen “Fodpleje – fra interesse til profession, af Læge Mille Mosegaard” findes både som trykt bog og som e-bog.

Øvrige udgifter ved kursus

Foruden prisen for selve kurset er der nogle få yderligere omkostninger du må have in mente:

Bogmateriale til ca. kr. 1.200,-

Skoleophold

Til vores diabetisk fodstatus og sår kursus kommer vores studerende fra hele Danmark, hvoraf størstedelen kommer fra Sjælland. Dette skyldes bl.a., at en returbillet fra København-Aalborg ofte kun koster omkring 500,- og man kan tage afsted om morgenen og ofte være hjemme igen til spisetid om aftenen. Der er mange daglige afgange fra København. Hent mere information omkring transport, forplejning m.m. på vores side om skolen.

Professionelle fodplejeprodukter til “Regenerating Intensive Nourishing Feet Treatment”. Regenererende fodbehandling med bl.a. hyben, frugtsyre, granatæble m.m.

Professionelle fodplejeprodukter til Intensive Nourishing Luksus Fodpleje, nærende naturprodukter med bl.a. hyben, frugtsyre, granatæble m.m.

 • 1 Thuya Lotion clean and moisturise 225 ml
 • 1 Thuya Medium scrub with pomegranate seeds 100 ml
 • 1 Thuya Hand and foot mask regenerating 100 ml
 • 1 Thuya Hand and foot cream regenerating 250 ml

Professionelle fodplejeprodukter til Intensive Care Luksus Fodpleje, fugtgivende naturprodukter med bl.a. urea, shea butter, hyaluronsyre m.m.

 • 1 Thuya Lotion clean and moisturise 225 ml
 • 1 Thuya Strong scrub with brown sugar 100 ml
 • 1 Thuya Hands and foot mask hydrate 100 ml
 • 1 Thuya Foot cream hydrate 250 ml

Professionelle fodplejeprodukter til Klinisk Fodpleje

 • 1 Thuya Cuticle & Calluses softener 500 ml
 • 1 Thuya Oil instant Liss 75 ml
 • 1 Thuya Foot Cream 250 ml (urea)
 • 1 Thuya Foot Rescue 100 ml

Klik på dette link, for at gå direkte til køb af dit fodpleje elevkit: Fodplejer Produktpakke. Bemærk at du skal være logget ind med dit forhandler login for at kunne købe dit elevkit til engrospris. Estimeret engrospris 1550 kr. Hør mere hos Danbeauty.

Vejledende basisremedier til klinisk fodpleje

*Fodplejemaskine/sliber, fræserhoveder og neglebøjler er ikke inkluderet i dette vejledende remediekit, da indkøb af disse er en smagssag. Fodplejemaskiner kan fx købes lige fra 500,- brugt og helt op til 30.000,- fra ny, og der kan derfor være mange penge at sparer ved at købe brugt inventar.

Følg evt. overstående links for at købe remedierne enkeltvist, eller køb dette anbefalede basis remediekit: Fodplejer Remediepakke.

Bemærk at du skal være logget ind med dit forhandler login for at kunne købe dit elevkit til engrospris. Hvis du ikke er logget ind som forhandler vil der fremgå vejledende udsalgspriser/ B2C priser, så husk at logge ind som forhandler for at kunne se og købe varer til engrospriser.

Mere information

Kursus i ortonyxi og neglebeøjlebehandling kræver ikke at du har forudgående kendskab hertil.

Vil du vide mere om vores optagelseskrav, så finder du svar på vores side om optagelseskrav og merit,  ellers sidder vores dygtige studievejledere klar ved telefonerne mandag-torsdag 9-16 på 98 90 10 80.

Ofte stillede spørgsmål

Ortonyxi er bøjlebehandling på nedgroede negle, hvor neglen er på vej til, eller allerede er groet ned i kødet, og i dette tilfælde opleves ofte smerter omkring neglen. Ved nedgroede negle kan huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse.

Ortonyxi (negle-bøjle-behandling) er den absolut bedste forbyggende og aflastende behandling til nedgroede negle.

Forskellige neglebøjler til forskellige neglestadier

Ortonyxi bøjlebehandling er ofte noget, som mange uøvede er lidt bange for at eksperimentere med, men den tid er forbi nu, for nu findes der bøjlesystemer, der er så lette og simple at arbejde med, at alle kan lave ortonyxi bøjlebehandling uanset niveau. Endvidere læres avancerede neglebøjler ved svært nedgroede-, indgroede- og indadrullede negle.

Ved at lære at mestre flere typer neglebøjler, vil du have lettere ved at udvælge de systemer, du arbejder bedst med ud fra neglens behov, og på denne måde vil du kunne opnå rutine, hurtighed og erfaring med hvilke bøjler, der passer bedst hvornår.

Anmeldelser

25 anmeldelser af Ortonyxi / bøjlebehandling

 1. Lene Chüsler Andersen

  Da jeg har været i praktik i en fodpleje klinik og set /overværet flere bøjlebehandlinger, har jeg allerede en basisviden. Jeg har kun oplevet god kommunikation. Hurtig respons og korte forståelige svar. Det er meget brugervenligt.

 2. Maria Frandsen

  Bøjlebehandling syntes jeg var lidt svært/udfordrende, det var helt nyt stof for mig, men der var en masse spændende teori og informative videoer, så det var bare at tage det fra en ende af. Meget brugervenligt og nemt at finde rundt i. Jeg har oplevet god og konstruktiv feedback. Jeg er bare virkelig glad for mit studie , og studieformen med at det er online gør, at selvom jeg bor i et udkantsområde, har jeg mulighed for at tage en uddannelse, der kan gøre at jeg kan realisere min livslange drøm om at prøve at være selvstændig. Jeg glæder mig så meget til mit fremtidige arbejdsliv i min egen fodplejeklinik.

 3. Audrone Dyring-Andersen

  Ros

 4. Malu Jensen

  Som altid, fantastisk spændende emne, fed feedback og assistance fra underviser og bare generelt det fedeste studie.

 5. Ilona Larsen

  Svært og spændende. Jeg takker meget for alle de feedback og vejledninger, som jeg har fået under mit studie. Kun positiv feedback og masse ros.

 6. Britt German Saxtoft Christensen

  Godt beskrevet i bogen, og gode undervisningsvideoer. Nemt at finde rundt i, når man har lært det at kende. Godt informativt kursus vedr. bøjlebehandling. Fint undervisningsmodul.

 7. Rasmus Kristensen

  Helt perfekt. Strukturen gjorde det let forståeligt. Glæder mig bare til at komme igang med at påsætte nogen bøjler og hjælpe folk med smerter.

 8. Sandra Lundbek

  Synes casen var lidt svær at løse. Det har været nemt at finde rundt, i starten kunne man være lidt i tvivl, men der har studievejledningen været fantastisk. Synes i er nogle fantastisk motiverende undervisere, samt super vejledning ved tvivlspørgsmål.

 9. Hanne Maegaard

  Jeg er ikke færdig endnu. Men er sikke på jeg til sidst får det forventede resultat. Altid et positivt i den kontakt med maj og underviser.

 10. Betina Jensen

  Jeg er meget tilfreds med at I giver så hurtig feedback. Både skriftligt (mail), personligt (tlf.) og i forbindelse med opgaveaflevering. Helt perfekt!

 11. Mia Hvidtfeldt Siqueira

 12. Caroline Hye Jensen

  Heidi giver en anerkendende konstruktiv feedback. Altid positivt, at kontakte Jer.

 13. Diana Therese Larsen

  Altid god vejledning og feedback, så top stjerner herfra.

 14. Anna Ellegaard

  Jeg har i forvejen gået på en fodplejeskole og ligeså lavet elevbehandlinger hos en fodplejer. Havde jeg ikke det, ville jeg havde syntes, at materialet havde en mega høj sværhedgrad og virkelig skulle omsættes i hovedet, før jeg ville kunne lave de tilhørende opogaver. Det synes jeg stadig, det har, jeg har blot en anden tilgang til det, fordi jeg kan omsætte det teoretiske med det praktiske, hvilket jeg synes er en rigtig stor fordel. Jeg helt på røven (pardon my French) over niveauet. Jeg fortryder ikke ét sekund at jeg skiftede til Innowell, trods det har kostet mig en del flere kroner. Jeg lærer MEGET mere og er meget tilfreds med jeres undervisning. Jeg har kun positivt at sige – alle jeg har talt med, har været meget, meget venlige og har hjulpen, når behovet har været der 🙂 Videoerne kommer jeg til at se igen og igen. Desuden er bogen meget brugbar ift beskrivelser af de forskellige behandlinger. Alt godt herfra! Jeg er ovenud tilfreds!

 15. Maria Foged Nielsen

  Jeg har ønsker om at blive selvstændig fodplejer. Det er nemt og overskueligt at finde rundt i studiet. God vejledning og hurtig og konstruktiv feedback fra faglærerne.

 16. Birgit SØS Bæk

  Nemt og let at finde rundt i. Dejligt at man kan følge med og se hvordan “tidslinjen ” bliver synlig og hvor langt man er nået. Det har været godt for mig at kunne læse ved siden af mit fuldtidsjob.

 17. Lena Kim Hueg

 18. Jannie Dalsgaard

  De latinske ord er meget svære for mig, så jeg må virkelig bruge krudt på at finde dem i bogen. Resten er mega spændende. Jeg havde ikke så høje forventniger fordi det var et privat uddannelsessted (beklager meget). Dette er heldigvis modbevist på allerfineste vis. Faglærer og studievejledere yder noget helt udover det normale. Jeg har mærket en opbakning og tiltro til mig, som jeg ikke forventede. TAK!!

 19. Camilla Skau Nielsen

  Det er tungt stoft, men rigtig fint formidlet og opgaverne hjælper til at skabe forståelse. Jeg vil bruge min viden til at udvide mit behandlingssortimentet i min virksomhed, og jeg er altid super godt tilfreds med min undervisning samt hjælp og vejledning hos jer! Tak for et godt forløb!

 20. Vibeke Blæsberg

 21. Charlotte Uldum

 22. Tina Mygind Eskildsen

 23. Helle Majbritt Nielsen

  Det kom bag på mig, at sværhedsgraden var så ekstrem, men det har samtidig været virkelig spændende og udfordrende, og givet mig en lyst til at ville lære mere. Jeg kommer til at savne kurset når det er slut.:-) Jeg vil starte egen udekørende fodpleje klinik, i starten samtidig med forhåbentlig nedsat tid på mit arbejde. Ellers vil jeg tage nogle vikarjob indenfor hjemmeplejen, samtidig med opstart af egen virksomhed. Der har været en super brugbar feedback over hele linien. Jeg har ikke været i tvivl om, hvor fejlene har været, og hvor der skulle rettes op. Underviserne er virkelig gode til tydeligt at vise/uddybe hvor og hvad der er galt. Det har været meget lærerigt. Ros, ros og ros:-)

 24. Heidi R.k Hansen

 25. Karina Hansen Baumann

  Igen meget kompetente undervisere i har der bare er der når vi har brug for det.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Lektioner

22

Læringsmiljø

Blandet e-læring

Seminardage

1

Certifikat

Uddannelsesbevis