Ortonyxi bøjlebehandling

Lær hurtigt og nemt at påsætte neglebøjler i din fodbehandling med dette spændende dagskursus

Læs mere

Ortonyxi bøjlebehandling


Målgruppe til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Kursus i ortonyxi bøjlebehandling henvender sig til fodbehandlere, pedicurister m.m., der gerne vil have viden om neglebøjler i både teori og praksis, herunder forskellige typer neglebøjler og hvordan disse kan påsættes hurtigt og sikkert m.m.

Du skal vælge dette dagskursus i neglebøjler hvis:

 • du kan se, at en nedgroet negl er i sit forstadie til at blive nedgroet, men du sælger/tilbyder ikke straks en forebyggende neglebøjle, fordi det tager for lang tid
 • du henviser patienter/klienter til fodterapeuten eller til andre fodbehandlere ved behov for avancerede neglebøjler som fx den klassiske metalbøjle
 • du har prøvet flere typer neglebøjler, men de driller og tager alt for lang tid
 • du kender kun en, eller få, typer neglebøjler, og vil gerne lære flere og nyeste typer neglebøjler, da nedgroede negle kræver forskellige typer neglebøjler
 • det er lang tid siden, at du blev uddannet i neglebøjler, og du trænger til en opfriskning af både teori og praksis
 • du har bare aldrig fået det lært ordentligt, og derfor føler du dig heller ikke sikker i neglebøjler osv.

– Kort sagt, et kursus for alle fodbehandlere, der ønsker at mestre de vigtige forbyggende og behandlede neglebøjler i sin fodpleje.

Målgruppe og niveau

Kurset i negle-bøjle-behandling til nedgroede negle tager udgangspunkt i, at du ikke kender til faget, så du sikrer at opnå både den grundlæggende samt nyeste teori og praktiske kunnen i flere bøjlesystemer helt fra bunden. 

Et ortonyxikursus i negle-bøjle-teknik, til nedgroede negle, foregår på begynderniveau, og henvender sig således til alle med interesse i ortonyxi. Dette kan både være den uddannede fodbehandler, fodplejer eller fodterapeut, der ønsker et genopfriskningskursus, hvor alt den nye viden og praksis skal indhentes, eller det kan være pedicuristen, kosmetologen, leverandøren af fodplejeartikler eller andre sundhedspersoner der bare ønsker viden og indsigt i ortonyxi bøjlebehandling.

ortonyxi bøjlebehandling

Hvad er Ortonyxi bøjlebehandling?

Ortonyxi er bøjlebehandling på nedgroede negle, hvor neglen er på vej til, eller allerede er groet ned i kødet, og i dette tilfælde opleves ofte smerter omkring neglen. Ved nedgroede negle kan huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse.

Ortonyxi (negle-bøjle-behandling) er den absolut bedste forbyggende og aflastende behandling til nedgroede negle. 

Forskellige neglebøjler til forskellige neglestadier

Ortonyxi bøjlebehandling er ofte noget, som mange uøvede er lidt bange for at eksperimentere med, men den tid er forbi nu, for nu findes der bøjlesystemer, der er så lette og simple at arbejde med, at alle kan lave ortonyxi bøjlebehandling uanset niveau. Endvidere læres avancerede neglebøjler ved svært nedgroede-, indgroede- og indadrullede negle.

Ved at lære at mestre flere typer neglebøjler, vil du have lettere ved at udvælge de systemer, du arbejder bedst med ud fra neglens behov, og på denne måde vil du kunne opnå rutine, hurtighed og erfaring med hvilke bøjler, der passer bedst hvornår.

kursister øver metalbøjlen

Kursets indhold i teori og/eller praksis

På dette kursus i ortonyxi bøjlebehandling læres følgende emner i teori og/eller praksis:

 • Begrebs- og produktlære
 • Bøjlebehandling/ Ortonyxi
 • Podostripe bøjlen
 • Den klassiske metalbøjle
 • Bøjlens struktur
 • Centralringen
 • Bøjlebehandling ved indadrullede negle m.m.
 • Bøjlebehandling ved smerter i lateral neglefals m.m.
 • Bøjlens kroge
 • Bøjlens sidegrene
 • Kunststofbøjler
 • Fremgangsmåde til kunststofbøjler
 • Metalbøjle
 • Materialeliste til påsætning af metalbøjle
 • Fremgangsmåde til påsætning af metalbøjler
 • Korrektion af metalbøjle
 • Podofix bøjlesystem
 • Fremgangsmåde til påsætning af podofixbøjlen
 • Combiped bøjlesystem
 • Fremgangsmåde til påsætning af combipedbøjlen
 • Combipedbøjlens behandlingseffekt
 • Alternativer til ortonyxi
 • Skinneteknik
 • Påsætning af skinne
 • Negleresektion
 • Klientvejledning
 • Behandling af nedgroet negl
 • Typer af nedgroede/ indgroede negle og hvilke bøjler der er bedst egnet

Der tages som sagt udgangspunkt i, at du slet ikke kender til faget, og således får du på kurset i ortonyxi bøjlebehandling et godt grundlæggende teoretisk og praktisk fundament til, at kunne mestre de mest almenkendte og nyeste bøjlebehandlinger.

Undervisningsdagen på fodplejeskolen

Efter en grundig teoretisk læring i ortonyxi bøjlebehandling, skal du lære at mestre bøjleteknikkerne. Undervisningsdagen på fodplejeskolen vil være en vekselvirkning af teori og praksis, hvor hovedfokus vil være praktiske færdigheder. Undervisningsdagen er, som følger i hovedpunkter.

8.15- 9.30 Præsentation af bøjlesystemer

9.45-11.00 Introduktion til praktisk bøjleteknik, øve

11.15-12.30 Avanceret bøjlebehandling, øve

12.30-13.15 Frokost

13.15-14.15 Klinisk bøjlebehandling, model

14.30-15.30 Klinisk bøjlebehandling, model

15.30-16.15 Opsummering og evaluering

Kort beskrivelse af undervisningsdagen/ seminar i ortonyxi bøjlebehandling

På kursusdagen på fodplejeskolen startes der med trin for trin læring i de lette bøjler, som Podostripe-, Podofix- og Kunststofbøjler. Disse er så legende lette at arbejde med, at alle hurtigt føler sig trygge ved at give sig i kast med bøjlebehandling. Bøjlerne er særligt velegnet til forebyggelse og behandling af let nedgroede negle. Negle-bøjle-behandlingen tager kun ganske få minutter at gennemføre, og kan derfor straks tilbydes til kunder ved fx en klassisk pedicure eller fodpleje, uden at behandleren forsinkes i sin behandling.

Derefter læres de lidt mere avancerede metalbøjler, som den klassiske metalbøjle og combiped bøjlen, der er velegnet til let til svært nedgroede negle. Metalbøjler kan varieres og tilpasses i det uendelige, når man først forstår selve fremstillingsprocessen og de fysiske kræfter, der virker i en metalbøjle. Neglebøjlerne er velegnet til at kunne behandle alle former for neglekorrektioner, herunder nedgroede-, ved hypergranulation i og omkring neglefalsen, korrektion af misdannede negle.

Undervisningen forgår på små hold, så der er tid til individuel læring.

kursist øver neglebøjer på kunstig negl

Undervisningsformen i ortonyxi bøjlebehandling

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling er opbygget som blandet e-læring, hvilket betyder, at teorien læses hjemme (svarende til 3 dages læsning) og den praktiske læring foregår som 1 dags tilstedeværelsesundervisning (seminar) på fodplejeskolen.

Du har adgang til dit online studie hele døgnet rundt i 6 mdr., og kan således læse teori og lave opgaver på det tidspunkt, der passer bedst ind i din hverdag. Det eneste tidspunkt du er afhængig af, er din afsluttende undervisningsdag på skolen, som skal være afviklet inden for din givne studieadgang. Dit teoretiske studie skal være gennemført senest 3 uger før din ønskede undervisningsdag på fodplejeskolen. Innowell udbyder seminar (undervisningsdagen på skolen) hver 4 mdr., og de udbudte datoer kan du se under fakta. Læs mere om hvordan du tilmelder dig dit seminar her: Skoleophold 

Det er fjernundervisningen/e-læring fra eget hjem der gør, at du kun behøver at møde én dag på fodplejeskolen til den praktiske læring. Du behøver således ikke at møde på skolen for at gennemgå teorien, hvilket gør det muligt at udbyde så meget læringsindhold med kun 1 undervisningsdag på fodplejeskolen.

 

kursist øver ortonyxi bojlebehandling på negroet negl

Kursets varighed og studieadgang

Kurset i ortonyxi bøjlebehandling udgør i alt 29 lektioner af 45 minutter, og tager i gennemsnit 3-5 dage at gennemgå afhængig af din forudgående viden om ortonyxi bøjlebehandling.

Når du køber adgang til kurset, har du 6 måneders adgang døgnet rundt til at gennemføre dit teori og dit seminar. Den lange studieadgang til at gennemføre kurset, gør at du har god tid til at gennemgå din teori og din tilstedeværelsesundervisning, men du kan selvfølgelig gennemføre det lige så hurtigt, du har mulighed for det, og som det passer med de udbudte kursusdage inden for din givne studieadgang.

podostribe bøjlebehandlings kursus

Pensum til kursus i ortonyxi bøjlebehandling

Bogmaterialet til kurset i ortonyxi bøjlebehandling hedder “Fodpleje-fra interesse til profession, af Læge Mille Mosegaard”, hvor der teoretisk gennemgås den spændende viden om ortonyxi bøjlebehandling. Bogen er meget omfattende, og kan også benyttes til flere andre kurser og uddannelser indenfor fodbehandling.

Bogen “Fodpleje – fra interesse til profession, af Læge Mille Mosegaard” findes både som trykt bog og som e-bog, og du kan læse mere om bogen her: https://innowell.net/information/e-boger/

ortonyxi metalbojle kursus

Underviser i ortonyxi bøjlebehandling

Det er den anmelderroste underviser Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer Ditte Louise Nielsen, der er hovedunderviser i faget ortonyxi bøjlebehandling. Ditte er uddannet Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, og har mange års erfaring i undervisning, og blev i 2017 indstillet og nomineret til Politikens undervisningspris for bedste underviser i kategorien Erhvervsuddannelser.

Læs mere om Ditte her: Fodplejeunderviser Ditte Louise Nielsen

Kursusbevis i ortonyxi bøjlebehandling

Efter gennemført teori og praksis tilsendes et kursusbevis i Ortonyxi bøjlebehandling. På beviset vil fremgå den indhentede viden, pensumbeskrivelse og antal lektioner. Beviset i ortonyxi bøjlebehandling kan både uploades til sin hjemmeside, deles på de sociale medier, eller sættes i en flot ramme og hænges op i sin klinik.

Endvidere kan beviset benyttes til jobansøgning, CV-pleje m.m.

Beviset kan også benyttes til at dokumentere efterudannelseskrav for opretholdelse af den beskyttede titel som RAB-registreret Fodplejer under Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs eventuelt mere om dette her: RAB-registreret Fodplejer

Merit, videreuddannelse eller efteruddannelse

Kursus i Ortonyxi bøjlebehandling giver merit på den uddannelsesvurderede Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, der foregår som lærestyret undervisning kombineret med 6 dages undervisning på fodplejeskolen. Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er vurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution til kvalifikationsniveau 5, og er dermed på landets højeste niveau for en fodbehandleruddannelse. Til sammenligning er den offentlige fodterapeutuddannelse på kvalifikationsniveau 3 og sygeplejskeuddannelsen på niveu 6. Den statslige kvalifikationsskala går fra 1-8, hvor folkeskolen er på trin 1. Læs mere om fodplejeuddannelsen her: Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer uddannelse. 

Andre relevante hånd- og fodplejekurser og kortere uddannelser

Andre der var interesseret i kurset om bøjlebehandling til nedgroede negle, var også interesseret i vores andre spændende hånd- og fodplejekurser og kortere uddannelser, herunder:

Fandt du ikke lige det, du var interesseret i, så kan du måske være interesseret i vores spændende kurser i fx kosmetologispa og massage, kurser i alternative behandlinger, kurser i sundhedsfaglige enkeltfag m.m. Du kunne måske også være interesseret i vores meget populære kosmetologuddannelser, hvor du ligeledes kan passe dit fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge under hele uddannelsen, fordi undervisningen foregår som en kombination af fjernundervisning og seminar, og samtidigt opfylder de højeste standarder i Danmark?

Studievejledning

Har du brug for at kunne stille spørgsmål til kurset ortonyxi bøjlebehandling, så kontakt vores dygtige studievejledere mandag-torsdag 9-16 på 98901080. 

Leverandør og elevtilbud

Danbeauty.dk er hovedleverandør til Innowell og har virksomhed 500 meter fra skolen. Hvis du ønsker at købe varer med hjem efter kursusdagen, så holder Danbeauty ekstraordinært åbent efter undervisningen, og således kan du hente gode elevtilbud, spare fragten og købe til engrospriser som studerende hos Innowell. Læs mere om danbeauty.dk her: Danbeauty grosist i hudpleje, fodpleje, makeup og negleartikler.

Se en lille bid fra det teoretiske studie/ lærerbogsmaterialet

Se evt. nedenstående undervisningvideo fra kapitlet “Bøjlebehandling” i bogmaterialet “Fodpleje – fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard. Bogmaterialets kapitel om bøjlebehandling indeholder nyeste teori og viden, der pædagogisk krydres af spændende undervisningsvideoer og opgaver.

Vi glæder os til at tage godt imod dig til et spændende kursus i ortonyxi bøjlebehandling for alle.

Fakta


 • Kursus:

  Ortonyxi/bøjle-behandling for begyndere

 • Pris:

  Kursuspris: 6.995,-
  Bogmateriale: fra 995,- ex moms
  Betalingsmetode 1: Kontant: 6.995,- + 49,- i fakturagebyr.
  Betalingsmetode 2: Ratebetaling: udbetaling 1000,- og fra 500,- pr. md. rentefrit i 12 mdr.
  Oprettelsesgebyr ved ratebetaling: 995,- og 49,- pr. faktura

 • Dato:

  07.05.21, 03.09.21, 14.01.22 eller 06.05.22

 • Tidspunkt:

  8.15-16.15

 • Lektioner:

  29 lektioner af 45 minutter

 • Undervisningsform:

  Blandet e-læring