massør studerende læser anatomi online på massøruddannelse
(7 kundeanmeldelser)

Teoretisk Massage

Tag et online kursus i teoretisk massage til hurtig RAB-registrering, momsfritagelse m.m.

kr. 9.995

Ratebetalings muligheder

Teoretisk massage kursus 

Tag et spændende kursus i teoretisk massage og lær teorien bag massagens spændende verden. 

Kurset i teoretisk massage benyttes bl.a. til efteruddannelse for massører, for massører i mesterlærer, eller blot for uddannelsesinteresserede, der ønsker mere teoretisk viden i massage.

Undervisningsformen i teoretisk massage

I studiet teoretisk massage findes læsestof, opgaver, opgaveafleveringer, test af sin paratviden m.m., hvor underviseren retter opgaver og giver løbende feedback til den studerende, så den studerende opnår et nærværende studieforløb.

Der er under hele kurset i teoretisk massage mulighed for at kontakte sin faglærer, studiekammerater eller Innowells studievejledning, hvis den studerende har brug for hjælp. Det er således ikke et selvstudie, men et spændende netstudie med maksimal fleksibilitet og læringsudbytte. Fjernundervisning foregår som et lærer/elev forløb, hvor underviseren følger og hjælper den studerende hele vejen.

Fjernundervisningen har samme omfang som en tilstedeværelsesundervisning, og det er derfor ikke lettere at tage dette fag på fjernundervisning, det er blot meget mere fleksibelt og frit, da den studerende kan tage sine undervisningslektioner 24 timer i døgnet, og således passe studiet ind med at passe et arbejde eller andet studie.

Læringsudbytte

Læringsudbytte fordelt på viden

Den studerende:

 • reflekterer over menneskets anatomi, fysiologi, biokemi og sygdomslære i forhold til udvalgte sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge af betydning for massage  
 • reflekterer over massørfagets værdier, teorier, begreber og metoder
 • har teoretisk kendskab til observation, vurdering og koordinering af massagebehandling

Læringsudbytte fordelt på færdigheder:

Den studerende:

 • argumenterer med massørfagets værdier, teorier, begreber og metoder
 • kan integrere massagefaglig viden i planlægning af massagebehandling

Læringsudbytte fordelt på kompetencer:

Den studerende:

 • mestrer relevante studie- og arbejdsmetoder til at opsøge, vurdere og fortolke teori
 • vurderer og formidler behandlingsplan indenfor massage

I teoretisk massage læres om baggrunden for massagebehandlinger, teori omkring virkning og bivirkning, kontraindikationer. I den teoretiske massage kommer man omkring massagegreb, typer og former m.m. I alt udgør kurset i Teoretisk Kosmetologi 250 lektioner. Kurset forløber således:

 • Massagens historie
 • Massagebehandling
 • Bevægeapparatet
 • Massageolier og produkter
 • Massagestrøg og greb
 • Massagetyper og former
 • Massagebegreber
 • Kontraindikationer
 • Skriftlig tilstedeværelseseksamen

I massagebehandling studeres bl.a. kontraindikationer, kropsmassage, ansigtsmassage, fodmassage og håndmassage.

I bevægeapparatet studeres bl.a. anatomi og fysiologi for massører, sygdomme i huden og bevægeapparatet for massører, specifik muskellære og latinske anatomibegreber.

Eksamen indenfor teoretisk massage kurset afvikles i form af multiple choice og forklaringsopgaver, hvor det er tilladt at anvende hjælpemidler. Eksamen foregår på et af Innowells eksamenssteder fordelt på hele landet.

Målgruppen for kursus i teoretisk massage

Teoretisk massage kursus er et kursus der henvender sig til studerende med forudgående kortere uddannelser indenfor massage, eller studerende der blot ønsker at tilegne sig mere teoretisk viden i massage.

Niveauet i teoretisk massage

På kurset i teoretisk massage tages der udgangspunkt i, at den studerende ikke kender til faget massage, så alle har forudsætning for at tage kurset uanset hvor meget man har med sig i bagagen fra forudgående massøruddannelse.

Uddannelsesbevis i teoretisk massage

Efter studiet får den studerende et kursusbevis, der redegør for 250 lektioner i teoretisk massage til brug for bl.a. videre studie, jobsøgning med mere.
 
Skal du bruge kurset til at opnå en RAB-registrering på en sammenstykket massøruddannelse, så læs mere om RAB-regler her: RAB-regler

Studiestart

Når du køber kurset i teoretisk massage har du straks studieadgang hele døgnet og i 12 måneder.

Varighed

Studiet kan gennemføres ligeså hurtigt du har mulighed for det, da du selv tilrettelægger dit studieforløb indenfor den givne adgang.

Den gennemsnitlige studietid er ca. 3 mdr. på deltid og ca. 7 uger på fuld tid.

Pensum til kursus i teoretisk massage

Til teoretisk massage kursus benyttes bl.a. e-pensum der er udviklet af Innowell og inkluderet i prisen. Pensum er til rådighed i studiet og kan udprintes, eller læses på sin computer, tablet eller mobiltelefon, der igen giver maksimal frihed. Endvidere kan teksten evt. læses højt via bl.a. det gratis program “Adgang for alle”.

Teoretisk massage kursus understøttes af film, quiz, virtuelle opgaver med mere, som gør kurset spændende og meget motiverende.

Økonomi under studie

Hos Innowell har du mulighed for at passe et fuldtidsjob ved siden af studiet, da studietiden er meget fleksibel og tilpasses den enkelte studerende. Nogle af vores studerende læser endda, mens de modtager dagpenge eller betaler deres uddannelse gennem bruttolønsordninger.

Øvrige udgifter under uddannelse

Ud over uddannelsesprisen skal du betale et eksamensgebyr på 500 kr.  som afregnes direkte med det valgte eksamenssted på selve eksamensdagen.

Du kan komme til eksamen 5 forskellige steder i landet.

Optagelseskrav til teoretisk massage

Der findes ingen optagelseskrav til kurset i teoretisk massage ud over at du skal være mindst 18 år, da kurset hører under voksenuddannelse.

Anmeldelser

7 anmeldelser af Teoretisk Massage

 1. Vincent Bue Brøndum

 2. Nita Marskot

  Ikke fordi at emnet er let, for det er det bestemt ikke, men jeg er uddannet massør og skal bruge dette til RAB godkendelse. Synes det var godt at få det hele opfrisket igen og kan kun anbefale det. Det er nemt at finde rundt i. Og god beskrivelse omkring opgaver. Er man i tvivl er der altid en til at hjælpe. Synes det er godt med feedback fra en lærer. Synes det giver rigtig meget. Og der er altid hjælp at hente hvis det skulle blive nødvendigt. Jeg forventede en genopfriskning, og god gennemgang. Det synes jeg, jeg fik. Tusind tak for godt studie. Glad for alle opgaver og at der feedback på dem. Synes det er rart at tage studie hos jer.

 3. Jeanette k.

  det har været et fint forløb, hvor materielet er forståeligt.

 4. Jannick Dufreche

  Grunden til at jeg synes det let er fordi at jeg er uddannet massør i forvejen og skal bruge dette til RAB og momsfritagelse. Så let skal ikke ses som at det ikke ville være udfordrende for en som ikke er i massage faget. Der var helt klart nogle behandlingsformer som interessere mig mere nu end før jeg tog kurset. som fx hot Stone. Nemt tilgængeligt, især når man har arbejde ved siden af.

 5. Heidi R. K. Hansen

  Jeg syntes det har været en dejlig oplevelse og tage under visningen hos jer og jeg vil sige tusind tak for endnu en fantastisk stund gennem jeres studie, og det bliver nok ikke den sidste 🙂

 6. Jan Nordkvist

  Jeg er ved at blive RAB godkendt, og mangler blot dette fag. Så det skal bruges på min klinik.

 7. Felina Schjødt

  Det er super nemt at bruge og jeg er rigtig glad for de enkelte opgaver efter hvert modul som blev gennemgået af en lærer. Tak for en nem og overskuelig platform. Tak for gode videoer. Tak for hurtig respons fra faglærer.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Lektioner

250

ECTS Point

9

Læringsmiljø

100% Online

Certifikat

Uddannelsesbevis