studerende øver farvning af vipper og bryn og retning af bryn på kursus
(13 kundeanmeldelser)

Farvning af vipper og bryn

Online kursus i professionel farvning af vipper og bryn, og retning af bryn. Lær det hurtigt og nemt fra eget hjem eller egen klinik, og kom straks i gang med at udbyde denne populære behandlingsform.

kr. 2.995

Ratebetalings muligheder

Kursus i vipper og bryn

Ønsker du hurtigt at lære den meget populære behandlingsform “farvning af vipper og bryn, og retning af bryn” som en professionel, så er du kommet til det helt rigtige online diplomkursus.

Vores kursus i vipper og bryn, og ret, foregår 100% online, hvor din dygtige underviser er tilgængelig, og hjælper dig hele vejen. Dette gør, at du kan tage hele dit kursus fra eget hjem eller fra egen klinik, og gør, at du kan starte på kurset lige når det passer dig. Ligeledes er du ikke afhængig af at være logget ind på dit studie på bestemte tidspunkter, og dette giver dig en rigtig god mulighed for at tage kurset sideløbende med at passe en klinik, job, familie, andet studie m.m.

Sådan kommer du i gang med kurset

Du køber kurset i farvning af vipper og bryn og ret, samt dit eksamens-elevkit med produkter, og så du i gang, og kan hurtigt komme til at udbyde den meget populære behandlingsform, eventuelt som betalte elevbehandlinger indtil du mestrer håndværket som en professionel.

Dette skal du gennemgå i korte træk

I farvning af bryn og vipper kurset vil du gennemgå både teori og praksis i langtidsholdbar farvning af bryn og vipper, der giver en meget høj kundetilfredshed. Der ud over lærer du også tilrette og forme brynene smukt, lærer lash filler BTX og meget meget mere… Læs evt. mere om dette under nedenstående punkter.

Muligheder for videreuddannelse

Dette kursus/fag er en del læringen i af vores populære online uddannelse til:

At kurset/faget er en del af vores populære kosmetologuddannelser giver dig rigtig gode muligheder for videreuddannelse og meritmulighed, hvis du skulle få lyst til at overbygge med en kosmetologuddannelse på et senere tidspunkt.

Velkommen til vores spændende kursus i langstidsholdbar farvning af vipper og bryn, samt retning og formning af bryn.

Struktur og undervisningsform

Kurset i farvning af vipper og bryn, og retning af bryn foregår 100% online fra eget hjem eller egen klinik, og starter med, at du køber kurset samt et elevkit med langtidsholdbare vippe- og brynfarver fra Thuya. Når du har købt et kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn, kan du straks tilgå dit studie og gå i gang med at følge underviserens ansvisninger i dit studie. Hvis du har brug for, at vi giver dig en guidet rundvisning i vores spændende studie, så er du altid velkommen til at kontakte vores anmelderroste og servicemindede studievejledere, der sidder klar til at hjælpe, alt det du har brug for.

Kursus i farvning af vipper og bryn og retning af bryn, starter med at gennemgå din teori og opgaver, og herefter tilkobles din praktiske læring, hvor du trin for trin guides igennem den praktiske læring.

I det teoretiske studie skal du læse teori og løse opgaver, og i det praktiske studie øver du trin for trin på fx venner, familie, kolleger m.m. fra eget hjem, eller fx fra egen klinik som betalte elevbehandlinger, til du mestrer faget professionelt.

Efter gennemført kursus i farvning af vipper og bryn, og retning af bryn får du et Internationalt Diplom fra Thuya, der er verdenskendt for sine meget langtidsholdbare og farveægte farver m.m.  Diplomet i farvning af vipper og bryn kan evt. ophænges i klinikken, benyttes til jobsøgning, uploades til hjemmesiden, sociale medier m.m. for synliggørelse af dine faglige kompetencer.

Studerende øver farvning af vipper og bryn og retning af bryn på kursus

I studiet farvning af øjenvipper og øjenbryn lærer du alle kosmetologens professionelle teorier og teknikker. Her lærer du at mestre en langtidsholdbar farvning af vipper og bryn afstemt efter både hudtone og temperament. Endvidere lærer du, at kunne smukt tilrette øjenbryn efter et grundigt teoretisk fundament og professionelle teknikker.

Læringsudbyttet for studiet i farvning af vipper og bryn, samt ret af bryn

Herunder ser du det samlede læringsudbytte for studiet i farvning af vipper og bryn, samt ret af bryn. Læringsudbyttet opdeles i viden, færdigheder og kompetencer, for dermed at give dig et langt bedre overblik over hvad uddannelsen byder på.

Læringsudbytte fordelt på viden

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • hårets anatomi, fysiologi og sygdomslære
 • kontraindikationer for vippe og bryn behandlinger
 • relevante principper for god hygiejne i behandlingerne
 • relevante produkter til anvendelse i forbindelse med farvning af vipper og bryn, samt ret af bryn.
 • mærkespecifikke produkter til behandling og pleje af vipper og bryn efter behandlingerne.
 • relevante teknikker og metoder til farvning af vipper og bryn
 • relevante teknikker og metoder til retning af bryn, herunder ABC-princippet
 • morfologiske principper
 • effekten af vippe pleje

 

Læringsudbytte fordelt på færdigheder

Den studerende har færdigheder til at:

 • anvende relevante metoder og teknikker til at udføre professionel farvning af vipper
 • anvende relevante metoder og teknikker til at udføre professionel farvning af bryn
 • anvende relevante metoder og teknikker til at udføre professionel retning af bryn
 • vurdere hvilke vippe og bryn farver der er relevant og realistisk for den enkelte kunde
 • anbefale relevante plejeprodukter til den enkelte kunde
 • formidle relevant viden til kunden om pleje, plejeprodukter og håndtering af vipper og bryn efter behandling

Læringsudbytte fordelt på kompetencer

Den studerende har kompetencer til at:

 • håndtere forskellige kundetyper, med forskellige behov og forudsætninger
 • indgå i et kliniksamarbejde omkring skønhedsbehandlinger på tværs af fagligheder
 • tilrettelægge egen arbejdsgang selvstændigt og flydende
 • varetage kvalitetssikring og udvikling indenfor farvning af vipper og bryn

Du lærer en præcis og grundig farvelære, og teorien bag, samt praktisk at kunne mestre en virkelig flot farvning af vipper og bryn med et professionelt og langtidsholdbart resultat. Endvidere lærer du, hvordan man smukt tilretter og former øjenbrynene både gennem teori og praksis. Klik på nedenstående pil, for at se overordnede læringsemner.

 • Læren om hårets anatomi, fysiologi og sygdomslære
 • Læren om komplikationstilstande
 • Læren om kontraindikationer for behandling af vipper og bryn
 • Hygiejne
 • Læren om arbejdsmiljø, hårfarve, afblegningsmidler, kemikalier, allergitest og kemi
 • Grundlæggende produktlære, remedielære, farvelære m.m.
 • Specifik produktlære om Thuya Professional Line
 • Læren om farvning af vipper, produktvejledning, kundevejledning m.m.
 • Læren om farvning af bryn, produktvejledning, kundevejledning m.m.
 • Læren om retning af bryn, ABC-princippet, morfologi, metodelære m.m.
 • Læren om pleje af vipper og bryn
 • Læren om Lash Filler (Lash BTX)
 • Læren om herrebryn
 • Praktiske øvebehandlinger i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn
 • Slutevaluering
 • Eksamenscase

Vores kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn tager udgangspunkt i, at du ikke kender til faget, og derfor udbydes dette populære kursus til alle,  der gerne vil lære at mestre disse populære behandlinger. Kurset kan derfor både benyttes til private, der blot gerne vil lære at farve vipper/bryn og ret på hinanden, samt af selvstændige erhvervsdrivende der gerne vil udbyde behandlingerne professionelt.

Kurset kan også være for dig, der overvejer at læse til kosmetolog, og gerne vil snuse til faget kosmetologi. Det kan også være for dig, der allerede udbyder farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn, men aldrig har fået et uddannelsesbevis på din kunne, og derfor løber en stor risiko forsikringsmæssig. Kontakt evt. Dansk Behandlerforbundfor at høre mere om, hvordan du kan blive gjort personlige erstatningspligtig, hvis du ikke kan dokumentere din faglige kunnen med et uddannelses- eller kursusbevis.

Målgruppen er alle med interesse i kosmetologiens spændende verden, og kurset i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn er på begynderniveau.

studerende øver farvning af bryn

Udbyd eftertragtede behandlinger med kursus i farvning af vipper og bryn

For professionelle kan man udbyde behandlingsformerne både særskilt og samlet i fx blot farvning af vipper, eller retning af bryn m.m. Man kan også tilbyde en særlig eftertragtet behandling, der inkluderer dem alle, og giver et helt fantastisk resultat af intense, mørke og fyldige øjenvipper, samt smukt tilrettede og farvede øjenbryn der giver karakter og et velplejet udtryk.

Farverne er langtidsholdbare, og du kan derfor også tage mere for din behandling end dine konkurrenter, selv om du benytter den samme behandlingstid. Mange kosmetologer udbyder både langtidsholdbar farvning af vipper og bryn, samt også en alm. holdbar farvning lidt billigere, men oplever at kunderne foretrækker den langtidsholdbare farvning. Endvidere svier Thuyas farver ikke i øjnene, og kan således også bruges af kontaktlinsebrugere.

Med et kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn har du karriere- og/eller kompetencemuligheder indenfor områderne kosmetologi og makeup samt som materialist. Endvidere har enkelte fortalt os, at deres opnåede kompetencer i farvning af vipper og bryn, og retning af bryn, har skaffet dem en læreplads indenfor frisør eller kosmetikeruddannelsen, da de således har kunne tilbyde elevbehandlinger fra start.

Endvidere kan du, med et kursus i farvning af vipper og bryn, opnå merit på vores online kosmetologuddannelser.

Tilmelding af kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn

Du kan starte på kurset hver dag, og starter blot med at købe adgang til dit kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn, her på hjemmesiden. Derefter har du straks adgang til dit kursus, som du kan tilgå 24 timer i døgnet i 6 måneder. Du er ikke afhængig af at være logget ind på bestemte tidspunkter, og du kan derfor tage kurset lige så hurtigt, du har mulighed for, inden for din givne studieadgang.

Innowells kursus i farvning af vipper og bryn, og retning af bryn er normeret til 27 lektioner. Den gennemsnitlige studietid ca. 3 dage. Da du har 6 måneders adgang til gennemførelse af dit studie, har du dermed også rigtig god tid til at tage kurset sideløbende med fx at passe et fuldtidsarbejde eller et andet studie. Du kan dermed både tage kurset meget hurtigt, eller blot i dit eget tempo indenfor den givne adgang.

Pensum til kursus i farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn

Dit pensum er tilgængeligt i dit studie, og inkluderet i din kursuspris.

Dit pensum i vipper og bryn, er et e-pensum, og kan derfor både læses på en PC, tablet eller mobiltelefon. Ligeledes kan pensum eventuelt udskrives, hvis du helst vil have det på papir.

Studerende læser om brynformer i farvning af bryn og vipper kursus

Kursus i Farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn købes gennem Innowell her på siden. Der ud over skal du tilkøbe et Thuya elevkit til dine øve og eksamensbehandlinger hjemme. Disse købes gennem leverandøren danbeauty.dk. Bemærk at du ikke kan gennemføre vores farvning af bryn og vipper kursus med andre produktmærker til dine øve og eksamensbehandlinger. Ligesom du fx heller ikke kan medbring egne produkter til en kosmetologuddannelse, fodplejeuddannelse m.m., uanset udbyder.

Dit Thuya elevkit i vores farvning af bryn og vipper kursus købes hos danbeauty.dk og kan købes til engrospris, da du er elev hos Innowell. Du kan læse mere her: Elev hos Innowell – hvordan bliver jeg godkendt til at kunne købe til engrospriser?

Dit elevkit til kurset i farvning af vipper koster vejledende ca. 700,- engros. Prisen kan variere efter eventuelle prisstigninger, uddannelsesændringer m.m. Du kan købe dit elevkit her: https://danbeauty.dk/shop/farvning-af-vipper-11610p.html

Optagelseskrav til farvning af bryn og vipper kursus

Vores online kursus i farvning af vipper og bryn tager udgangspunkt i, at du ikke kender til faget, og derfor udbydes dette populære kursus til alle uden optagelseskrav, med undtagelse af at du skal være 18 år.

Studerende studerer farvelære i farvning af bryn og vipper kursus

Her er en lille liste over dine særlige fordele ved at vælge Innowells online kursus i farvning af vipper og bryn og retning af bryn:

 • 100% online
 • hurtigt og fleksibelt
 • start når du vil
 • internationalt diplom fra Thuya International
 • merit på kosmetologuddannelsen
 • dygtig underviser med de højeste kvalifikationer
 • køb materialer til engrospriser
 • tjen penge på elevbehandlinger under uddannelse
 • og meget meget mere…

Ofte stillede spørgsmål

 • Normale farver holder generelt 3-4 uger, der findes dog farver der kan holde op til 8 uger eller mere, disse farver kaldes langtidsholdbare vippefarver og langtidsholdbare brynfarver, og er fx farver fra farveproducenten Thuya, der kan købes hos leverandøren Danbeauty.dk.

  Plejeprodukter og hjemmebehandling til farvning af vipper og bryn

  Holdbarheden på farvning af vipper og bryn kan yderligere forlænges af kundes farvepleje hjemme, hvor der findes en del plejeprodukter der kan forlænge holdbarheden. Disse kan fx være regenerende cremer, lash filler/ lash botox, booster gel, vippe serums m.m. som fx

  Differentierede behandlinger, priser og holdbarhed

  Mange kosmetologer udbyder farvning af vipper og bryn med alm. holdbarhed til en billigere behandlingspris, og langtidsholdbar farvning af vipper og bryn til en lidt højere pris. Dette gør, at du vil få mulighed for at favne et større kundepotentiale. Det kan derfor anbefales, at du både tilbyder:

  1. Farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn (anvend evt. farveproduktet Refectocil) 299 kr. Behandlingstid: 20 min.
  2. Langtidsholdbar farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn (anvend evt. farveproduktet Thuya) 399 kr. Behandlingstid: 20 min.

  Overvej evt. også at sælge Langtidsholdbare Thuya-farver til de kunder, der ynder at farve deres bryn selv. Dette kan ligeledes optimere både kundekreds og salg, da disse kunder således vil kunne købe langstidsholdbar farve med professionel vejledning hos dig, frem for at købe disse på nettet.

  Faktorer der kan påvirke holdbarheden

  Holdbarheden på farvning af vipper og bryn formindskes ved at udsætte farvede vipper og bryn for klorvand, saltvand, sol, makeupfjerner, friktion m.m.

Her følger en lille vejledende trin for trin guide til henholdsvis farvning af vipper og farvning af bryn. Se evt. også nedenstående undervisningsvideo.

Farvning af bryn trin for trin

 1. Afrens brynene med en vatrondel vædet med vandbaseret makeupfjerner.
 2. Applicér med farvepenslen beskyttelsescremen på huden omkring brynet, så farven ikke kan trænge ind i huden.
 3. Hæld en passende mængde afstemt farve og beize i et dappenglas, og omrør til en jævn farvemasse. En passende mængde svarer normalt til 2-3 cm farve og 2-3 dråber væskebeize (eller 2-3 cm) beize i cremeform.
 4. Farveblandingen påføres brynene med en pensel i et jævnt lag. Læg først farve på den laterale del på begge bryn, dernæst den mediale del på begge bryn.
 5. Lad farven virke 1 – 5 minutter, eller mere ved ønsket om en kraftig farvning.
 6. Tag med jævne mellemrum en skrabeprøve, ved at skrabe ned i farven på brynene, for at tjekke hvor meget farve hårene har taget imod. Skrab farven forsigtigt tilbage igen, hvis hårene skal farve yderligere.
 7. Fjern først farven fra den mediale del på begge bryn ved at skrabe farven af med en rosenpind, lille spatel eller pensel, og fjern derefter farven lateralt.
 8. Fugt to vatrondeller med Color Remover og fjern restfarve.
 9. Afslut behandlingen ved at påføre regenererende creme på brynene.
 10. Hvis kunden mangler brynhår ved tynde bryn eller hårtab, spring da punkt 9 over, og påfør i stedet Brow Intensifier Color Cream, for perfekt morfologi.
 11. Afslut behandlingen med kundevejledning og salg af plejeprodukter for en længere holdbarhed m.m. Læs eventuelt mere om dette her: Plejeprodukter til vipper og bryn

Farvning af vipper trin for trin

 1. Afrens vipper med en vatrondel vædet med vandbaseret makeupfjerner.
 2. Applicér, med penslen, beskyttelsescremen helt op til de nederste vipper, ved at bede kunden åbne øjnene og kigge opad/tilbage mod behandleren. Tag evt. et øje af gangen ved urolige øjne til punkt 2 og 3 er gennemført.
 3. Ovenpå beskyttelsescremen (under de nederste vipper) placeres beskyttelsespapir. Beskyttelsespapirene kan med fordel fugtes let, da de herved bliver mere fleksible og bedre kan tilpasses konturerne under øjnene.
 4. Bed kunden lukke øjnene, og der påføres nu beskyttelsescreme på øverste øjenlåg helt ned til vippekanten, og ud over lateral øjenkrog.
 5. Hæld en passende mængde afstemt farve og beize i et dappenglas, og omrør til en jævn masse. En passende mængde svarer normalt til 2 cm farve og 2 dråber væskebeize (eller 2 cm) beize i cremeform.
 6. Farveblandingen påføres med en desinficerbar farvepensel i et jævnt lag på vipperne, fra den proximale til den distale del af vippehårene.
 7. Læg en let fugtig vatrondel over øjnene, så øjenmusklerne afslappes og øjnene bliver mindre irriteret. Dette tilfører både kunden wellness samt forebygger at farven trænger ind i øjnene.
 8. Lad farven virke i 10-15 min.
 9. Når farven skal fjernes, klemmes den fugtige vatrondel forsigtigt sammen med beskyttelsespapir, der således omslutter vipperne. Træk derefter forsigtigt vatrondel og beskyttelsespapir over vipperne, og træk farven af.
 10. Tør resterende farve af med let fugtige vatrondeller og vatpinde.
 11. Læg en fugtig vatrondel på hvert øje og lad kunden tørre efter.
 12. Afslutningsvis tørres øjets våde kant med en tør vatpind.
 13. Kommer der farve ind i øjet, skylles øjnene med øjenskyl, ved at åbne øjnene lidt med fingrene, og læg klientens hoved på skrå. Skyl i indre øjenkrog, og aftør med vatrondel ved ydre øjenkrog.
 14. Afslut behandlingen med kundevejledning og salg af plejeprodukter for en længere holdbarhed m.m. Læs eventuelt mere om dette her: Plejeprodukter til vipper og bryn

Ja det kan man godt.

Modsat bryn, er det dog en del mere udfordrede, at farve vipper på sig selv, da man her er nødt til at farve et øje af gangen. Fastgør evt. en vatrondel med medicinsk tape på øjet med vippefarve, for at sikre at du ikke åbner dit øje under farvebehandlingen. Se evt. trin for trin guiden under menupunktet “Hvordan farver man vipper og bryn?” 

At farve vipper og bryn på en kunde tager ca. 15-20 min. At farve vipper og bryn på sig selv tager ca. 30-40 min., da man kun kan farve et øje af gangen.

Ja det kan man sagtens, de fleste ønsker dog en noget mørkere farve på vipperne end på sine bryn.

Ja, du må gerne udbyde elevbehandlinger i farvning af vipper og bryn, hvis kunden er velvidende om, at du er under uddannelse, eller er elev, ved fx at bære et navneskilt med titlen elev, eller ved at udbyde dine behandlinger som elevbehandlinger.

Hvis du udfører, og udbyder vippebehandlinger, uden at være uddannet, og uden at informere kunden om dette, så dækker din lovpligtige erhvervsforsikring ikke, hvis der fx sker en skade ved fx allergisk reaktion, øjenskade m.m., og du kan således gøres personlig erstatningspligtig. Hør evt. mere om dette i Dansk Behandlerforbund.

Anmeldelser

13 anmeldelser af Farvning af vipper og bryn

 1. Christa Liljegren

 2. Rana Al Dalawi

 3. Dorthe Jappe

  Som nystartet negletekniker, er jeg fan af, at jeg kan udvide min butik med jeres online forløb. Søde og altid behjælpelige lærer.
  Jeg er meget tilfreds.

 4. Dorthe Jappe

  Jeg udvider min lille negleklinik med bryn, så har taget første kursus og vil gerne tage de næste kurser vedr. bryn og vipper. Som nystartet negletekniker, er jeg fan af, at jeg kan udvide min butik med jeres online forløb. Søde og altid behjælpelige lærer. Jeg er meget tilfreds.

 5. Oana Gatu

 6. Annemarie Brink

 7. Julie Birk

 8. Tina Kentzer

 9. Victoria Munk

 10. Anne Julie Holmgaard

  Endnu engang en rigtig god oplevelse, vil klart anbefale andre at tage kurser her.

 11. Tina Sørensen

  Jeg har taget et kursus i vipper og bryn, og det var super godt og meget lærerigt, skøn lærer. Kommer helt sikkert tilbage.

 12. Sara Andersen

  Jeg har lige taget kurset farvning af vipper og bryn, retning af bryn og permanent af vipper, super godt, lærerigt kursus og et dejligt sted. Dette kursus kan jeg varmt anbefale. Jeg glæder mig til mit næste kursus hos jer.

 13. Karen Bang

  Hej, Jeg har netop afsluttet et e-learnings kurset, og det har virkelig været en god måde at tage dette kursus på. Alt materiale blev tilsendt med posten og det pensum som jeg skulle læse, lå på nettet, alt var lige til at gå til. Det er dejligt at kunne tilbyde sine kunder en ny behandling. Jeg kan kun anbefale at tage et e-learning kursus hos Innowell. Det har været en fornøjelse, og en stor besparelse. Jeg har kunnet undlade at lukke min klinik ned og passe mit arbejde samtidig med at tog mit kursus. Hvilket betød at jeg kunne spare på udgifter til rejse og hotel, og samtidig holde min indtægt i min klinik. Og samarbejdet mellem skolen og jeg har forløbet uden problemer, da jeg hurtig fik svar på mine spørgsmål, og hjælp til at komme videre i forløbet, og blev guidet rigtig godt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg tager et e-learning kursus hos Innowell. Med Venlig Hilsen Karen Bang, SkinStyle

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Lektioner

27

Læringsmiljø

100% Online

Certifikat

Uddannelsesbevis