kosmetologstuderende øver ansigtsbehandling på kosmetologskole
(11 kundeanmeldelser)

Lægeeksamineret Kosmetolog

Bliv hurtigt en dygtig Lægeeksamineret Kosmetolog. 4 undervisningsdage på kosmetologskole og resten online.

kr. 39.995

Ratebetalings muligheder

Kosmetologuddannelse og ny karriere i en fart? 

Er du interesseret i, at tage en hurtig anmelderrost kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog med maksimal studiefrihed, og uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten, så er du kommet til den helt rigtige kosmetologuddannelse. 

Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Kosmetolog foregår via blandet e-læring, hvor du kun skal på skole i 3 dage, resten af uddannelsen kan du tage fra eget hjem, eller fra egen klinik, hvor du evt. også kan udbyde betalende elevbehandlinger under din kosmetologuddannelse.

Hos Innowell udbyder vi to spændende kosmetologuddannelser som blandet e-læring, der gør at du kan uddannelser mens du passer dit vanlige fuldtidsarbejde eller modtager dagpenge:

 1. Den hurtige kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog, der gennemsnitligt tager 6-9 måneder sideløbende med at passe job. Her skal du 3 dage på kosmetologskole, og resten online/hjemmeundervisning.
 2. Vores 5i1 højniveau-uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, der gennemsnitligt tager ca. 9-12 måneder sideløbende med at passe job. Her skal du 4 dage på kosmetologskole, og resten online/hjemmeundervisning. Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog er indplaceret på kvalifikationsniveau 5, og er Danmarks højeste kvalifikationsniveau for en statslig valideret kosmetologiuddannelse.

Uddannelsesinformation på denne side omhandler vores korte kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog.

I vores korte kosmetologuddannelse bliver du klædt på til et hurtigt karriereskift til job som kosmetolog eller egen kosmetologklinik. Som Lægeeksamineret Kosmetolog vil kunne mestre en bred palette af klassiske behandlingsformer, som fx professionelle ansigtsbehandlinger, farvning af vipper og bryn og retning af bryn, hårfjerning, makeup, manicure, pedicure m.m.

“Innowells kosmetolog- og hudterapeutuddannelser har et godt ry i branchen, og jeg møder ofte arbejdsgivere, der specifikt spørger efter uddannede fra Innowell”.
Dorthe Wiedenbein, bestyrelsesmedlem i Dansk Behandlerforbund.

Undervisningsformen i kosmetologuddannelsen

I korte træk foregår kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Kosmetolog som blandet e-læring, der er en kombination mellem en spændende fjernundervisning, hvor du læser din teori, indsender opgaver og modtager retursvar fra vores dygtige undervisere, laver spændende motiverende teste, der tester din paratviden i et bestemt emne m.m. Teorien foregår som en nærværende undervisning, hvor vores dygtige og erfarne undervisere hjælper dig hele vejen .

Når du har gennemført din teori, følger en spændende intensiv undervisning på 3 sammenhængende dage på vores kosmetologskole. Bemærk at du kun skal på skole 1 gang af 3 sammenhængende dage, resten af kosmetologuddannelsen foregår på fjernundervisning/ hjemmestudie. På kosmetologskolen vil du modtage en intensiv og spændende undervisning i alle kosmetologbehandlinger og øve disse, så du er godt klædt på til den sidste del af uddannelsen.

Efter en intensiv og spændende undervisning på vores kosmetologskole, skal du hjem og øve kosmetologbehandlinger efter undervisernes anvisninger. Til dette modul skal du købe dit elevkit med specialprodukter, som du skal øve med hjemme. Slutteligt skal du tilmelde dig din kosmetologeksamen, og herefter er du uddannet Lægeeksamineret Kosmetolog, og kan straks starte egen virksomhed eller søge job som kosmetolog.

Som færdiguddannet Lægeeksamineret Kosmetolog vil du både modtage et uddannelsesbevis samt et internationalt diplom fra Ainhoa Cosmetics.

“Jeg har taget uddannelsen Lægeeksamineret Kosmetolog og kurset Certificeret Ainhoa Hudplejespecialist og jeg har været meget tilfredst med begge forløb. At det er muligt at tage uddannelse og kursus, så det passer ind i familieliv og arbejdsliv og samtidig få hjælp og vejledning, når behovet er der, har været alle tiders. Fagligheden har været god og høj, og underviserne har altid været engagerede og hjælpsomme og vejledte mig på en måde, der gjorde mig mere selvsikker i min rolle som kosmetolog. Det har både været under fjernstudiedelen, men også under det intense skoleophold man er på. Jeg vil helt klart anbefale Innowell, hvis man ønsker at forfølge en karriere inden for kosmetologi.” Tina Kentzer, Egernsund.

Uddannelsens samlede mål for læringsudbytte

Den studerende skal opnå følgende læringsudbytte fordelt på viden, færdigheder og kompetencer. 

Læringsudbytte fordelt på viden

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • menneskets anatomi, fysiologi, sygdomslære, biokemi og farmakologi i forhold til kosmetologiske behandlinger
 • kosmetologfagets almene produktlære og produktkendskab, farvning og retning af vipper og bryn, depilering, makeup, manicure, pedicure, spaterapi og hudterapi
 • grundlæggende latinske betegnelser og forkortelser
 • systematisk refleksion over observation, vurdering, prioritering, evaluering, dokumentation og justering af klientbehandling
 • professionens brug af teknologi, og innovation som metode til forandring af praksis
 • lovgivning omkring GDPR, relevant sundhedslovgivning, arbejdsmiljø og sikkerhedsrutiner
 • grundlæggende principper omkring hygiejne

 

Læringsudbytte fordelt på færdigheder

Den studerende har færdigheder til at:

 • produktvejlede, udøve salg og service med udgangspunkt i den enkelte klient
 • anvende relevante hygiejniske principper i klinik og behandling
 • anvende relevante teknikker og metoder til at udføre kosmetologiske hudbehandlinger indenfor et specifikt afgrænset fagområde hhv. afrens, kemisk og mekanisk peeling, dybderens af pustler, komedoner og milier, samt indslusning med bl.a. ultralyd
 • anvende relevante teknikker og metoder til at udføre kosmetologiske behandlinger på kroppen i øvrigt, indenfor et specifikt afgrænset kompetenceområde, manicure, pedicure, depilering, farvning og retning af vipper og bryn m.m.
 • anvende relevante teknikker og metoder til at udføre ansigts-, hånd- og fodmassage, under hensyntagen til viden om kontraindikationer
 • anvende relevante teknikker og metoder til at udføre, vurdere på og vejlede i behandlinger ift. bl.a. anomalier indenfor et specifikt afgrænset fagområde
 • udføre, vurdere, vejlede i og anvende udvalgt teknologi og apparatur inden for kosmetologisk behandling
 • udføre hudanalyse, optage anamnese og diagnosticere problematikker indenfor et afgrænset fagligt område

 

Læringsudbytte fordelt på kompetencer

Den studerende har kompetencer til at:

 • indgå i tværprofessionelt samarbejde i skrift og tale, der understøtter klientens behandlingsbehov og progression
 • varetage kvalitetssikring- og udvikling inden for egne faglige færdigheder

Kosmetologuddannelsens opbygning og læringsindhold

Kosmetologuddannelsens læringselementer er opbygget som følger:

 • Beauty makeup: dag-, aften-, brude- og gallamakeup
 • Hårfjerning med voks
 • Retning af bryn med voks og pincet
 • Farvning af øjenvipper og øjenbryn
 • Eksklusive manicurebehandlinger
 • Eksklusive pedicurebehandlinger
 • Lakteknikker: alm. lak og fransk lak
 • Anatomi, fysiologi og biokemi
 • Hudterapi/ ansigtsbehandling
 • Spaterapi/ kropsbehandling
 • Produktlære
 • Dag 1: Hårfjerning og Beauty Makeup
 • Dag 2: Klinisk Hudterapi
 • Dag 3: Eksklusiv Manicure og Pedicure
 • Øve og journalføre makeup
 • Øve og journalføre farvning af øjenvipper og øjenbryn og retning af bryn
 • Øve og journalføre hårfjerning med voks
 • Øve og journalføre eksklusiv manicure
 • Øve og journalføre eksklusiv pedicure
 • Øve og journalføre ansigtsbehandlinger

Kosmetologuddannelsen afsluttes med opfølgning, samt din afsluttende lægeeksamination med ekstern censor. Lægeeksaminationen er en skriftlig prøve, der indeholder nogle spørgsmål med nogle givne svar, der skal løses på 30 min. Til den skriftlige eksamen må du benytte dit pensum og notater under prøven. Eksamen kan tages 5 forskellige steder i landet. Efter eksamen vil du modtage dit eksamensbevis, der redegør for fag, lektioner og bedømmelser.

Målgruppen til kosmetologuddannelsen

Kosmetologuddannelsen henvender sig studerende, der ønsker at tage uddannelse i eget tempo. Dette kan eventuelt være fordi, man passer et fuldtidsarbejde, eller modtager dagpenge, eller måske fordi man ønsker at tage en hurtigere kosmetologuddannelse, for hurtigt at kunne bestride et job som kosmetolog, eller for hurtigt at kunne starte som selvstændig kosmetolog.

Selvstændig kosmetolog i en fart?

Innowell er gerne behjælpelig med at hjælpe dig hurtigt i gang med en spændende ny karriere som selvstændig kosmetolog.

Allerede under din kosmetologuddannelse har du mulighed for evt. at udbyde dine elevbehandlinger mod betaling, så du tjener penge under din kosmetologuddannelse. Endvidere har du mulighed for at købe remedier, produkter eller opstartspakker hos Danbeauty.dk til engrospriser allerede ved tilmelding til din kosmetologuddannelse. Dette gør det muligt at påbegynde din kosmetologuddannelse og samtidigt klargøre en spændende karriere som selvstændig kosmetolog.

Danbeauty.dk er hovedleverandør til Innowell, og ligger kun 500 meter fra skolen, og således er det muligt at besøge Danbeauty og købe opstartspakker, med alt hvad du skal bruge fra kun 255,- pr. mdr.

Endvidere bliver du inviteret til flere fora, hvor du kan sparre med kolleger over alt i landet.

Har du spørgsmål allerede nu omkring at blive selvstændig erhvervsdrivende , så er du mere end velkommen til at kontakte os .

Kosmetologuddannelsens varighed og opstart

Kosmetologuddannelsen kan påbegyndes hver dag, da første del af uddannelsen starter med et teoristudie hjemme. Det eneste tidspunkt du skal møde ind på kosmetologskolen er når du skal på seminar.

For skoleåret 2024-25 er følgende udbudte seminardatoer:

 • 3. – 5. juni 2024
 • 17. – 19 september 2024
 • 28. – 30. januar 2025
 • 17. – 19. juni 2025

Kosmetologuddannelsen indeholder i alt 394 lektioner, og kan tages lige så hurtigt, som man har mulighed for.

Man har maksimalt 12 mdr. til at gennemføre sin uddannelse, og det er muligt at købe forlængelse, hvis man skulle få brug for det.

Den gennemsnitlige studietid hos Innowell er dog ofte langt under normeret tid (fra 3-6 mdr.), fordi vores undervisningsform er spændende, motiverende og varieret. Det fordrer dog en høj selvdisciplin at tage kosmetologuddannelse gennem nettet, til gengæld har man også maksimal frihed til at læse, når man har tid, lyst og lejlighed inden for sin givne adgang.

Vores dygtige anmelderroste undervisere og studievejledere hjælper dig hele vejen.

Pensum på kosmetologuddannelse

På kosmetologuddannelsen tages der udgangspunkt i e-bogen “Kosmetologi – fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard. Øvrigt pensum stilles til rådighed i det online klasseværelse.

Pris på kosmetologuddannelsen

Prisen på kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Kosmetolog fremgår øverst på siden.

Betalingsmuligheder på kosmetologuddannelsen

Du kan vælge at betale for hele uddannelsen som en engangsbetaling, eller du kan tage et attraktivt studielån helt uden renter, oprettelsesgebyr og udbetaling. Dette kan du læse mere om her: Økonomi under uddannelse

Yderligere udgifter i kosmetologuddannelsen

Ud over uddannelsesprisen kommer udgifter til nedenstående:

 • Kosmetologeksamen til 500,- kan tages 5 forskellige steder i landet.
 • Elevkit med specialiserede produkter som du skal anvende i forbindelse med dine elevbehandlinger, som du skal udføre til eksamenstræning hjemme ca. 6.100,- engros.
 • Pensum 499,- til fagbogen “kosmetologi – fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard.
 • Eventuelt 2 dages overnatning og transport til kosmetologseminar

Produkter til eksamenstræning hjemme

Til dit superviseret undervisningsforløb på kosmetologuddannelsen skal du købe et elevkit, der skal forberede dig til din endelige kosmetologeksamen.

Dine elevkit købes hos Danbeauty.dk, og når man er studerende hos Innowell kan du købe produkter og remedier til engrospriser. For at kunne købe og se Danbeautys engrospriser skal du derfor bestille et forhandler-login og dette gør du her: forhandlerstatus hos Danbeauty

Du kan købe dine produkter og remedier lige så hurtigt du har lyst til under din kosmetologuddannelse, eller du kan vente helt frem til du har været på dit kosmetologseminar. Mange kosmetologstuderende vælger, at købe produkter og remedier allerede i starten af deres kosmetologuddannelse, da mange tager kosmetologuddannelse med henblik på hurtigt at åbne egen kosmetologklinik, og vil derfor også gerne have deres remedier og hudplejeprodukter hurtigt til rådighed hjemme.

Optagelseskrav på hurtig kosmetologuddannelse

Der findes ingen optagelseskrav på denne kosmetologuddannelse, hvilket betyder, at kurset er på begynder-niveau, hvor alle kan være med.

Her kan du læse mere om Innowells generelle optagelseskrav og merit.

Studievejledningen og yderligere oplysninger

Har du brug for mere information om uddannelsen, er du velkommen til at kontakte vores søde studievejledere, der sidder klar på 98901080  mandag – torsdag 9 – 16 eller på info@innowell.net

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kosmetologuddannelse skal jeg vælge?

Innowell udbyder to kosmetologuddannelser som blandet e-læring, der betyder at du kan tage begge kosmetologuddannelser mens du passer dit vanlige fuldtidsarbejde eller modtager dagpenge:

 1. Den hurtige kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog, der tager gennemsnitlig ca. 6-9 måneder sideløbende med at passe sit vanlige arbejde. Her skal du kun 3 dage på skole, resten er lærerstyret e-læring.
 2. Vores højniveau-uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog, der gennemsnitlig tager ca. 9-12 måneder sideløbende med at passe sit vanlige arbejde. Her skal du 4 dage på skole, resten er lærerstyret e-læring. Uddannelsen er indplaceret på kvalifikationsniveau 5 i Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring, hvilket betyder at du på denne uddannelse opnår et statsligt valideret uddannelsesbevis.

Hvorfor flere forskellige kosmetologuddannelser?

Menneskers læringspræferencer er vidt forskellige. Nogle vil have korte uddannelser og andre vil have højniveauuddannelser. Valget af uddannelse vurderes ofte ud fra hvor boglig minded man er, hvor meget tid man har til rådighed, økonomiske muligheder, hvor høj en selvdisciplin man har m.m.

Hos Innowell har vi uddannelser på alle niveauer, så de både matcher det de studerende ønsker og det som arbejdsmarkedet efterspørger. Man kan sammenligne dette med sundhedsuddannelserne, hvor der ligeledes findes forskellige uddannelser på forskellige niveauer og længder, hvor man fx kan blive Social og Sundhedshjælper, Social og Sundhedsassistent, Sygeplejerske og Læge.

Valget er dit, og det er langt bedre at du fx vælger en lidt billigere kort uddannelse, hvis fx du ikke har tid, ikke har økonomisk råderum, ikke er boglig minded m.m. Ligeledes er det bedre at du vælger en uddannelse på et højere niveau hvis du er boglig minded og har høje ambitioner til din karriere.

Forskellen på kosmetologuddannelserne i fag og lektioner

I nedenstående tabel kan du se overordnede forskelle på vores kosmetologuddannelser i fag og lektioner.

 Uddannelsesindhold:1:2:
200 lektioner basal anatomi og fysiologiNejJa
100 lektioner basal sygdomslæreNejJa
30 lektioner basal farmakologiNejJa
50 lektioner basal psykologi og kommunikation NejJa
10 lektioner basal klinikvejledningNejJa
50 lektioner introduktion til andre behandlingsformerNejJa
Kosmetologi indeholdende:  
– Studieforberedelse og latinforståelseJaJa
– Anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et kosmetologperspektivJaJa
– BiokemiJaJa
– Almen produktlæreJaJa
– HygiejneJaJa
– Arbejdsmiljø og lovgivningJaJa
– Remedie og materialelæreJaJa
– ProduktlæreJaJa
– Klinisk HudterapiJaJa
– Certificeret hudplejespecialistJaJa
– Vegansk og økologisk hudterapiJaJa
– PedicureJaJa
– ManicureJaJa
– LakteknikkerJaJa
– Beauty MakeupJaJa
– HårfjerningJaJa
– Farvning af vipper og bryn, samt retning af brynJaJa
– Lash Lift og Lash PermanentNejJa
– Brow LaminationNejJa
– Lash og Brow Filler / BTXNejJa
– Kropsbehandling og spaterapiNejJa
– Anti-Cellulite Drainage og ShapeNejJa
– HotstonemassageNejJa
– WellnessmassageNejJa
– JournalføringJaJa
70 lektioner udvidet klinikvejledning, klientbehandling og iværksætteriNejJa
12 lektioner FørstehjælpNejJa
120 lektioner klinisk praktik udvidet (*tilvalg)Nej*Ja
Antal lektioner i alt 394 941

Stadig i tvivl? – så fortvivl ikke!

Læs gerne om begge kosmetologuddannelser på vores hjemmeside, så du sikrer at finde lige den kosmetolog uddannelse, der passer bedst til dig og dine uddannelsesdrømme.

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken kosmetologuddannelse du skal vælge, så lad vores dygtige studievejledere rådgive dig i dit studievalg. Ring til os og lad os guide dig. Her vil vi bl.a. spørge ind til dine fremtidsdrømme, læringspræferencer, økonomi, forventninger m.m., til du føler dig helt tryg ved dit endelige uddannelsesvalg.

Du kan ringe til Innowells studievejledning mandag-torsdag 9-16 på 98901080. Vi glæder os til at kunne hjælpe.

Anmeldelser

11 anmeldelser af Lægeeksamineret Kosmetolog

 1. Tea Sudergaard

  Når man først åbner siden, kan det virke forvirrende, men når man først er igang er det virkelig nemt og simpelt at finde rundt. Jeg føler det hele fungere vildt godt. Jeg kan ikke komme på andet end kæmpe stor ros til personalet, hos jer 🙂 Motiverende, rosende og bare super søde.

 2. Tea Sudergaard

  Søde mennesker hele vejen igennem, som altid. Jeg syntes sværhedsgraden, var passende, fordi der hurtig er hjælp at hente, når man støder på spørgsmål der skal uddybes. Jeg er meget tilfreds med hvordan dette studie foregår, og det passer perfekt til min situation. Jeg er derfor meget glad for at innowell gør det muligt for mig, at udleve drømmen som kosmetolog.

 3. Tina Kentzer

  Fortsæt som i gør nu, jeg vender helt sikkert tilbage, hvis jeg ønsker at udvide mine færdigheder.

 4. Suhaila Gupta

 5. Sabine Raaberg

  Super fint forløb ! Dejligt at det kan lade sig gøre ved siden af job..

 6. Dorthe Skov Toft

  Er super glad for min uddannelse hos Innowell. Højt fagligt niveau, kompetente faglærer, brugervenligt e-learnings program. Skolen har helt klart mine anbefalinger.

 7. Dorte Toft Skov

  Super god uddannelse, man kommer omkring rigtig mange gode emner.

 8. Anne Mette Schultz

  Fantastisk uddannelsessted <3

 9. Dilan Cetin Bayram

  Jeg har været rigtig glad for at tage min uddannelse som lægeeksamineret kosmetolog hos innowell. Fra start til slut bliver du modtaget med åbne arme af alle hos innowell. Der er en fantastisk stemning som bare giver en indre ro. Rigtig lærerig og spændende uddannelse. Tusind tak til jer alle!

 10. Maria Petersen

  Jeg har været 7 dage på seminar hos Innowell i forbindelse med min kosmetologuddannelse som lægeeksamineret kosmetolog og det var en stor fornøjelse. Det var et intensivt, men et godt program og underviseren er bare super god til sit job. – Så stort tak fra mig, jeg glæder mig til at se jer alle i det hvide hus igen. Og selvfølgelig de største anbefalinger her fra mig!

 11. Mette Køhler

  Jeg er meget glad for min uddannelse som kosmetolog, den giver mig helt nye muligheder og masser af gode oplevelser. Det har været helt afgørende for mig at kunne tage uddannelsen på fjernundervisning, samlet skoleophold og egen planlægning af øvelser hjemme. Under hele uddannelsesforløbet har jeg mødt søde, hjælpsomme og kvalificerede undervisere. På skoleopholdet var der en rigtig god stemning, hvor kursister hjælp og støttede hinanden.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment

Lektioner

394

ECTS Point

14

Læringsmiljø

Blandet e-læring

Seminardage

3

Certifikat

Uddannelsesbevis