Kosmetologuddannelse til Klinisk Kosmetolog- og Hudterapeut
Tag en spændende 5i1 uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog hos Innowell, hvor du får et statsligt niveauvurderet uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5, der pt er landets højeste kvalifikationsniveau på en kosmetologuddannelse.
Bemærk at uddannelserne til Lægeeksamineret Hudterapeut til 29.995 kr., Spaterapeut til 9.995 kr., Certificeret Hudplejespecialist m.m., er inkluderet i denne meget populære kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog, der foregår på blandet e-læring (online undervisning + kun 4 dages seminar i alt).
“Innowell har været den perfekte studiemulighed for mig, med arbejde ved siden af. Bag Innowell står et team af de sødeste og mest hjælpsomme vejledere, lærere og administratorer, som holder én i hånden fra start til slut. Med Innowells høje faglige indhold er jeg allerede blevet tilbudt to jobs inden for en uge efter endt uddannelse pga netop det gode ry en uddannelse fra Innowell giver én med i rygsækken. Jeg kan kun varmt anbefale en uddannelse hos Innowell, som giver dig en højere grundviden end almene kosmetologuddannelser, en god oplevelse udover det sædvanlige på det vejledende plan, samt en grundig lærerig klinisk erfaring med kunder og produkter.” Louise Buhl Dreisler, Lægeeksam. Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, Clinic Gaia.
Vil du investere 4 feriedage på at opnå karriere som klinisk kosmetolog på landets højeste kvalifikationsniveau?
Har du fuldtidsarbejde, men drømmer om at skifte karriere til Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, og måske efterfølgende starte din egen kosmetologklinik? – så er en kosmetologuddannelse på blandet e-læring gennem Innowell den helt rigtige undervisningsform for dig.
Hos Innowell kan du tage en klinisk kosmetolog uddannelse via lærerstyret e-læring, hvor du kan passe dit vanlige fuldtidsarbejde under hele uddannelsen. Det eneste du skal investere, er 4 feriedage fra dit job, hvor du skal på seminar på kosmetologskolen, resten af kosmetologuddannelsen kan du tage fra eget hjem, i en lokal klinik eller i din egen klinik, hvor du evt. også kan tjene penge på elevbehandlinger, mens du tager kosmetologuddannelsen online.
Undervisningsformen e-læring giver dig også den allerbedste økonomi under din kosmetologuddannelse, da du jo kan passe et fuldtidsjob under hele uddannelsen, og så får du endda et statsligt valideret uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5, – så hold ikke din drøm tilbage længere, påbegynd din kosmetologuddannelse allerede i dag, og fra kun 269 kr. rentefrit pr. måned.
En kosmetologuddannelse der er målrettet voksne
Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog er målrettet voksne, der ønsker at tage en klinisk kosmetolog uddannelse på et højt fagligt niveau via undervisningsformen blandet e-læring. Undervisningsformen giver maksimal frihed, og gør det muligt, at kunne passe et fuldtidsarbejde eller andet studie, samt giver dig ret til at modtage dagpenge under hele uddannelsen, hvis du er dagpengeberettiget.
“Jeg har drevet en veletableret hudplejeklinik gennem mange år, og har haft flere elever, kosmetologer, hudterapeuter, kosmetikere m.m. fra forskellige skoler, og jeg vil helt klart anbefale Innowell som uddannelsessted. Innowell leverer de bedste uddannelser i Danmark, og jeg ansætter i dag kun uddannede fra Innowell.”
– Katja Graversen, Slagelse Hudplejeklinik.
Online kosmetologuddannelse på kvalifikationsniveau 5, og et statsligt niveauvurderet uddannelsesbevis
Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog er indplaceret på kvalifikationsniveau 5 i Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring, hvilket betyder, at uddannelsens læringsudbytte er statsligt niveauvurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution, der er en selvstændig og fagligt uafhængig institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Efter gennemført kosmetologuddannelse får du derfor et også uddannelsesbevis der er statsligt niveauvurderet til kvalifikationsniveau 5, som er niveauet lige før bachelorniveau, og pt. er landets højeste kvalifikationsniveau på en kosmetologuddannelse. Der ud over vil du også modtage et internationalt diplom fra Ainhoa Cosmetics for din specialiserede viden i professionelle hudplejeprodukter.
“Innowells kosmetolog- og hudterapeutuddannelser har et godt ry i branchen, og jeg møder ofte arbejdsgivere, der specifikt spørger efter uddannede fra Innowell”.
Dorthe Wiedenbein, bestyrelsesmedlem i Dansk Behandlerforbund.
Pressemeddelelse kosmetologuddannelsen
Her kan du læse pressemeddelelse på uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog: Pressemeddelelse
Dokumentation på kvalifikationsniveau 5
Her kan du evt. se og læse beviset på den statslige niveauvurdering af uddannelsen til Klinisk Kosmetolog: Niveaubevis Læs evt. om akkreditering, kvalifikationsniveauer m.m. her: Akkreditering i Danmark
Kosmetologuddannelsens struktur og opbygning
Kosmetolog uddannelse på fjernundervisning
En klinisk kosmetolog uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog studeres som blended e-learning (blandet e-læring), som er en kombination af fjernundervisning (e-learning) og tilstedeværelsesundervisning (seminar) på Innowells kosmetologskole. Dette betyder i korte træk, at der læses teori og laves opgaver via nettet, læres behandlinger på kosmetologskolen i 4 dage, laves øvelsesbehandlinger hjemme via instruktionsvideoer, pensum og supervision m.m.
En klinisk kosmetolog uddannelse på fjernundervisning foregår som et spændende og nærværende studieforløb mellem undervisere og den studerende, hvor underviserne hjælper den studerende under hele kosmetologuddannelsen. Ligeledes har vi tilknyttet en studievejledning, der sidder klar ved telefonerne, hvis der er brug for hjælp i sin kosmetolog uddannelse.
Ved en klinisk kosmetolog uddannelsen på fjernundervisning, logger man sig ind på sit studie for at følge underviserens læreplan. I læreplanen fremgår hvilke sider der skal læses, hvilke opgaver der skal løses og indsendes, hvilke behandlinger der skal øves osv. Man tilrettelægger selv sit eget uddannelsesforløb i sin kosmetolog uddannelse indenfor den givne studieadgang, hvilket vil sige, at man selv bestemmer, hvornår det passer bedst at læse, løse opgaver m.m.
Den studerende har adgang til sit kosmetologstudie 24 timer i døgnet i 12 måneder i hvert semester, og kan således tage uddannelsen, lige så hurtigt man kan.
Kosmetologuddannelsens opbygning
En klinisk kosmetolog uddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog er opbygget af tre obligatoriske semestre.
1. semester af kosmetolog uddannelse på fjernundervisning
Det første semester i den kliniske kosmetolog uddannelse er et fælles semester for alle vores uddannelser. Det er også dette kosmetologsemester, der gør det særligt attraktivt at købe uddannelse hos Innowell, da man således kan overbygge med en ny uddannelse, ved at gå direkte til 2. semester på næste uddannelse. Denne opbygning giver rigtig gode videreuddannelsesmuligheder som gør det meget billigt og hurtigere at tage endnu en uddannelse.
1. semester kaldes også for “den sundhedsfaglige grunduddannelse” og udbydes også hos Innowell som en populær “fagpakke“. På 1. semester af kosmetologuddannelsen studeres fagene som følger:
- 10 lektioner studieforberedelse og latinforståelse
- 300 lektioner i grundlæggende anatomi, fysiologi og sygdomslære (patologi)
- 10 lektioner grundlæggende farmakologi
- 50 lektioner i introduktion til alternative behandlingsformer
- 50 lektioner i psykologi
- 10 lektioner i klinikvejledning og klientbehandling
Det er muligt at opnå merit til dette kosmetologsemester, hvis du har en relevant sundhedsfaglig uddannelse som fx sygeplejerske, fysioterapeut m.m. Du kan også opnå merit i blot nogle af fagene, dette er fx muligt, hvis du har en læreruddannelse eller pædagoguddannelse, hvor du således kan opnå merit i faget psykologi. Hør gerne mere om dine meritmuligheder i vores studievejledning eller gå til denne informationsside: Optagelseskrav og meritmuligheder
Du kan læse mere om de forskellige fag ved at klikke på de ovenstående links.
2. semester af kosmetolog uddannelse på fjernundervisning
På 2. semester i sin kosmetolog uddannelse studeres følgende overordnede fag:
- 228 lektioner i klinisk kosmetologi og hudterapi
- 60 lektioner i iværksætteri, klinikvejledning og klientbehandling udvidet
- 12 lektioner i førstehjælp
I faget kosmetologi foregår dette som en spændende vekselvirkning mellem teori og lette praktiske øvelser via fjernundervisning, hvor de klinisk kosmetologstuderende fx starter med et spændende teoristudie i kosmetologi fx hudterapien (ansigtsbehandling), og herefter kobles lette praktiske læringselementer som fx ansigtsmassagen, der øves via pædagogiske trin-for-trin guides og undervisningsvideoer. Når man øver fx. ansigtsmassage fra eget hjem, afsluttes disse med, at man afleverer sine reflektioner til sin underviser, som vurderer og kommenterer disse. “Øve-klienter” er ofte familie, venner eller kollegaer, som man øver på i eget hjem, i egen klinik eller måske i et mesterlæreforløb hos en kosmetolog eller kosmetiker.
3. semester af kosmetolog uddannelse på kosmetologskolen
3. semester i klinisk kosmetolog uddannelsen påbegyndes med et meget spændende og intensivt seminar på Innowells kosmetologskole. Seminaret består af 4 sammenhængende undervisningsdage, hvor hovedfokus er den praktiske læring i kosmetologi.
3. semester i klinisk kosmetolog uddannelsen foregår som en intensiv tilstedeværelsesundervisning på et højt fagligt niveau, hvor man veksler mellem praktisk undervisning samt at øve på forskellige øveklienter.
Undervisningen på 3. semester forløber vejledende således:
- Dag 1: Hårfjerning og Beauty Makeup
- Dag 2: Klinisk Avanceret Hudterapi
- Dag 3: Eksklusiv Manicure og Pedicure
- Dag 4: Spaterapi/eksklusive kropsbehandlinger
Studiemiljøet i den kliniske kosmetologuddannelse er helt fantastisk, og dette især på 3. semester hvor de studerende endelig mødes. Da det er voksne studerende, hvor størstedelen ønsker at starte som selvstændige, har de rigtig meget til fælles, og flere kosmetologstuderende har også knyttet så tætte relationer, at de har holdt kontakten i mange år. Innowell har modtaget over 100 flotte anbefalinger på de sociale medier omkring netop studiemiljøet hos Innowell.
Efter 3. semesters seminar følger et lærerstyret supervisionsforløb, hvor man øver og journalfører de lærte behandlingsteknikker hjemme, fra egen klinik eller evt. i mesterlærerforløb hos en kosmetolog.
Sideløbende med dit lærestyret supervisionsforløb gennemgår du også Innowells populære Lash Stylist og Brow Stylist uddannelse, hvilket vil ruste dig endnu mere til at mestre de mest moderne kosmetologiske behandlinger lige nu.
Semesteret afsluttes med opsamling, klinisk refleksion og den afsluttende lægeeksamination. Lægeeksaminationen består af en skriftlig prøve, der kan tages 5 forskellige stedet i landet. Til den skriftlige prøve må der benyttes hjælpemidler i form af pensum og notater. Efter prøven tilsendes et statsligt niveauvurderet uddannelsesbevis.
Uddannelsesbevis på et højt kvalifikationsniveau
Når du har gennemført din klinisk kosmetolog uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog, får du tilsendt et statslig niveauvurderet uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5. Beviset kan du bl.a. kan udskrive, sætte i en flot ramme og hænge op i din kosmetologklinisk. Uddannelsesbeviset kan fx også uploades til din hjemmeside, bruges på de sociale medier, medsendes ved jobansøgning m.m.
Den anmelderoste undervisning hos Innowell
Her kan du opleve en bid af vores populære e-læring, hvor de studerende, ud fra det læste pensum, får instruktion i en professionel Vegansk Anti-Age Ansigtsbehandlingen, som de øver fra eget hjem eller egen klinik, samtidigt med at de følger undervisningsvideoen trin for trin.
Kosmetologuddannelsens læringsudbytte
De samlede mål for læringsudbytte for uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog er indplaceret på kvalifikationsniveau 5 i Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring.
Kosmetologuddannelsens læringsudbytte
Den studerende skal opnå følgende overordnede læringsudbytte fordelt på viden, færdigheder og kompetencer.
Læringsudbytte fordelt på viden
Den studerende har viden om og forståelse for:
- menneskets anatomi, fysiologi, sygdomslære, biokemi og farmakologi i forhold til udvalgte sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge af betydning for kosmetologiske behandlinger
- grundlæggende latinske betegnelser og forkortelser
- kosmetologfagets almene produktlære og produktkendskab, styling af vipper og bryn, depilering, makeup, manicure, pedicure, spaterapi og hudterapi
- klinisk beslutningstagen, forebyggelse, velvære- og sundhedsfremme og symptomlindring i relation til kosmetologiske behandlingsforløb
- systematisk refleksion over observation, diagnosticering, vurdering, prioritering, intervention, koordinering, evaluering, dokumentation og justering af behandling til klienter med komplekse problematikker
- professionens brug af teknologi, og innovation som metode til skønhedsrelaterede forandringer i praksis
- basale psykologiske tilgange, teorier og begreber, samt udvalgte kommunikationsteorier, kommunikationsmetoder og kommunikationens betydning for dialog og etablering af relationer
- lovgivning omkring GDPR, relevant sundhedslovgivning, arbejdsmiljø og sikkerhedsrutiner
- tværfagligt samarbejde og prioriteringer af professionsfaglige indsatser i sundhedsvæsenet og alternative behandlingsformer indenfor kosmetisk, kosmetologisk og hudplejefagligt relevant område
Læringsudbytte fordelt på færdigheder
Den studerende har færdigheder til at:
- beherske relevante teknikker og metoder til at udføre kosmetologiske hudbehandlinger indenfor et specifikt afgrænset fagområde hhv. afrens, kemisk og mekanisk peeling, dybderens af pustler, komedoner og milier, samt indslusning med bl.a. ultralyd
- beherske relevante teknikker og metoder til at udføre kosmetologiske behandlinger på kroppen i øvrigt, indenfor et specifikt afgrænset kompetenceområde, herunder kropsbehandling, hånd- og fodbehandling, skønhedsbehandling, hårfjerning m.m.
- beherske relevante teknikker og metoder til at udføre kropsbehandlinger/spaterapi, herunder peeling, wrap, udvalgte massageformer m.m.
- beherske relevante teknikker og metoder til at udføre ansigts-, hånd- og fodmassage, samt kropsmassage – inden for retningslinjerne ift indikation, kontraindikation, områdets funktion og smidighed, samt lægge en plan for fremadrettet pleje og behandling af området og vejlede klienten herom
- udføre, vurdere på og vejlede i behandlinger ift. bl.a. anomalier indenfor et specifikt afgrænset fagområde
- udføre, vurdere, vejlede i og anvende udvalgt teknologi og apparatur inden for kosmetologisk behandling
- vurdere og anvende situationsbestemt kommunikation ved formidling af problemstillinger og løsningsmuligheder til klienter, kolleger og øvrige samarbejdspartnere
- anvende viden om individuelle, sociale, kulturelle og etiske forholds indflydelse på menneskers oplevelser af velvære, sundheds- og skønhedsudfordringer
- reflektere over kulturel og etisk indsigt i hudterapi, kosmetologisk og kosmetisk behandling internationalt såvel som nationalt, ud fra gældende lovgivning
- udføre hudanalyse, optage anamnese og diagnosticere problematikker indenfor et afgrænset fagligt område
- vurdere og formidle en behandlingsplan, der illustrerer klientinvolvering i organisering, vurdering, justering og dokumentation af behandling på tværs af professioner
- kunne produktvejlede, udøve salg og service med udgangspunkt i den enkelte klient
- beherske hygiejniske principper i klinik, behandling og egenbehandling
- anvende basal førstehjælp
- anvende relevante tekniker og metoder til at udføre styling af vipper og bryn med blandt andet Lash Lift, Lash Permanent eller Brow Lamination.
Læringsudbytte fordelt på kompetencer
Den studerende har kompetencer til at:
- indgå i tværprofessionelt samarbejde i skrift og tale, der understøtter klientens behandlingsbehov og progression
- varetage klinisk lederskab ift. klienten og medvirke til velvære- og sundhedsfremme samt sygdomsforebyggelse indenfor et specifikt afgrænset fagområde, der understøtter klientens oplevelse af sammenhæng
- håndtere og påtage sig ansvar for at identificere egne læreprocesser og udviklingsbehov, opsøge, vurdere og fortolke empiri og teori indenfor et afgrænset fagområde i et kosmetologisk perspektiv
- varetage kvalitetssikring- og udvikling inden for egne faglige færdigheder
- kompetence til at starte egen kosmetologklinik herunder forretningsplan, relevant lovgivning, drift og budgettering
Kosmetologuddannelsens fag og læringsindhold
Overordnede fag og læringsindhold på 1. semester.
Anatomi og fysiologi
Anatomi og fysiologi: Lektioner 200. ECTS 7,2
Sygdomslære
Sygdomslære: Lektioner 110. ECTS 4
Psykologi
Psykologi: Lektioner 50. ECTS 1,8
Alternative behandlingsformer
Alternative behandlingsformer: Lektioner 50. ECTS 1,8
Klinkvejledning og klientbehandling
Klinikvejledning og klientbehandling: Lektioner 10
Skriftlig eksamen
1. semester afsluttes med en skriftlig tilstedeværelseseksamen i alle fag. Eksamen kan tages 6 forskellige steder i Danmark og der må benyttes hjælpemidler til eksamen. Læs evt. mere om dette her: Tilstedeværelseseksamen
Overordnede fag og læringsindhold på 2. semester
Kosmetolog og hudterapi
Vejledende læringsindhold på 2. semester:
Fagspecifik anatomi, fysiologi og sygdomslære indeholdende følgende overordnede emner:
- Skeletsystemet
- Muskelsystemet
- Det endokrine system
- Nervesystemet
- Respirationssystemet
- Kardiovaskulærsystemet
- Lymfesystemet
- Fordøjelsessystemet
- Urinvejssystemet
- Integumentærsystemet
Fagspecifik farmakologi indeholdende følgende overordnede emner:
- Begrebslære
- Lokale og systemiske midler
- Dispenseringsformer
- Blodfortyndende midler
- Antisvampemidler
- Lokalbedøvende midler
- Binyrebarkhormon
- Diabetesmedicin
- Antihypertensiv behandling
- Kolesterolsænkende midler
- Psoriasisbehandling
- Psykiatrisk medicin
- Smertestillende medicin
- Naturlægemidler
Biokemi indeholdende følgende overordnede emner:
- Kemi i hudpleje
- Lipider i hudplejeprodukter
- Parabener
- Hormoner og vitaminer i hudpleje
- Proteiner og aminosyrer i hudpleje
- Videnssøgning og vurdering af hudpleje
Almen produktlære og produktkendskab indeholdende følgende overordnede emner:
- Produkttyper og deres anvendelse
- Indikation, kontraindikation, virkning og bivirkning
- Økologiske hudplejeprodukter
- Naturlig hudpleje og brug af æteriske olier
- Allergener i hudplejeprodukter
- Produktmærkning og deres betydninger
- Lovgivning og krav hudplejeprodukters indhold
Hygiejne indeholdende følgende overordnede emner:
- Mikroorganismer
- Smitte
- Hygiejneregler
- Hygiejnemetoder og værnemidler
- Håndhygiejne
Remedie- og materialelære indeholdende følgende overordnede emner:
- Inventar i kosmetologklinikken
- Apparater og maskiner til kosmetiske behandlinger
- Tesla, Ultralyd
- Frimator, Microdermabrator
- Lysterapi
- Damp, Ozon og vacuum
- Remedier og værktøjer til fx. dybderensning
- Hygiejnemaskiner
Depilering indeholdende følgende overordnede emner:
- Hudens og hårets struktur og funktion på udvalgte områder
- Produkt- og materialelære
- Kontraindikationer
- Voksteknikker
- Efterbehandling
- Sikkerhed
Massage indeholdende følgende overordnede emner:
- Massagens virkning og evidens
- Forholdsregler og kontraindikationer til massage
- Ergonomi
- Massagetyper
- Gennemgang af massageteknikker
Makeup indeholdende følgende overordnede emner:
- Makeuptyper
- Begrebslære
- Morfologi
- Farvelære
- Makeuppens anvendelse
- Hygiejne
Manicure indeholdende følgende overordnede emner:
- Manicuretyper
- Kontraindikationer
- Remedier og materialer
- Håndens hudpleje
- Håndmassage
- Neglepleje
- Lakering
- Introduktion til kunstige negle og semipermanent lak
Pedicure indeholdende følgende overordnede emner:
- Pedicuretyper
- Kontraindikationer
- Remedier og materialer
- Fodens hudpleje
- Fodmassage
- Neglepleje
- Lakering
- Introduktion til kunstige negle og semipermanent lak
Spaterapi indeholdende følgende overordnede emner:
- Kropsterapi
- Forholdsregler og kontraindikationer til spaterapi
- Remedier og materialer
- Peelingteknikker
- Kropsindpakning/bodywrap
- Massagens anvendelse i spaterapi
- Varmeterapi
- Aromaterapi
- Introduktion til øvrige spaterapeutiske behandlinger
- Hygiejne og sikkerhed
Journalføring indeholdende følgende overordnede emner:
- Persondataforordning og tavshedspligt
- Kontraindikationernes begreber
- Konsultation og anamneseoptag
- Konsultationsprocessen i klient- og behandlerdelen
- Objektiv undersøgelse
- Samtykke og opfølgning
- Sundhedsstyrelsens RAB-journal
Hudterapi indeholdende følgende overordnede emner:
- Teknologi og apparatlære
- Klinikudstyr-, materiale-, remedie- og produktlære
- Vedligeholdelse og sikkerhed omkring materialer-, remedier-, instrumenter og maskiner
- Arbejdsteknikker og stillinger
- Fagtermer og begrebsforståelse
- Hygiejne og arbejdsmiljø
- Kontraindikationer
- Allergi
- Hudtyper og hudtilstande
- Hudanalyse
- Rynker, furer og linjer
- Hudpleje
- Professionel ansigtsbehandling
- Kundepleje
- Praktisk forberedelse til klinisk hudplejebehandling
- Behandling af anomalier
- Dybderensningsteknikker
- Naturlig hudpleje
- Brug af æteriske olier i hudterapi
- Indre sundhed
- Relevant lovgivning
- Samarbejdspartnere i ansigtsbehandling
- Kobling af øvrige fag til den kliniske hudpleje og hudterapi
Almen klientvejledning indeholdende følgende overordnede emner:
- Den sunde hud
- Behandling, behandlingsforløb og egenbehandling
- Hudpleje og produkter
- Dokumentation af progression
- Vejledning i anomalier inden for specifikt afgrænset område
- Kosmetologens netværk og samarbejdspartnere
Fagspecifik arbejdsmiljø indeholdende følgende overordnede emner:
- Det fysiske arbejdsmiljø
- Forebyggelse af uheld og utilsigtede hændelser i faget
- Det psykiske arbejdsmiljø
- Stressforebyggelse indenfor faget
- Orientering inden for arbejdsmiljølovgivning
- APV
- Brug af værnemidler i faget
- Særskilte hygiejneprocedurer og retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Klinikvejledning og klientbehandling udvided
Klinikvejledning og klientbehandling udvidet indeholdende følgende overordnede emner:
- Basal sundhedslovgivning
- Autorisationslovens øvrige bestemmelser om sundhedsfaglig virksomhed og straffebestemmelser
- Reklamering af sundhedsydelser
- Persondataforordningen
- Skat, moms og lønsum
- Etablering af egen virksomhed
- Etablering- og driftsbudget
- Forretningsplan
- Klientbehandling og journalføring
Førstehjælp
Førstehjælp indeholdende følgende overordnede emner:
- De 4 hovedpunkter i førstehjælp
- Sådan ringer du efter hjælp
- Lavt blodsukker
- Fremmedlegeme i halsen
- Hjerteanfald/ hjertestop
- Hjertelungeredning
- Hjertestarter/ AED
- Stabilt sideleje
Overordnede fag og læringsindhold på 3. semester. Lektioner 195.
Klinisk undervisning på skolen
Seminar af 4 sammenhængende dage, hvor der udelukkende vil være praktisk klinisk undervisning i hovedfagene kosmetologi og hudterapi.
Undervisningen på 3. semester forløber vejledende således:
- Dag 1: Hårfjerning og Beauty makeup
- Dag 2: Klinisk Hudterapi
- Dag 3: Eksklusiv Manicure og Pedicure
- Dag 4: Wellness kropsbehandlinger trin for trin
Yderligere gennemføres et sideløbende lærestyret onlinestudie i Lash styling og Brow styling. Den teoretiske del af dette studie kan påbegyndes så snart 3. semester er indledt, de praktiske øvelser påbegynder dog først efter seminaret på kosmetologskolen. Efter dit seminar skal du hjem og oparbejde rutine i dine behandlinger, under supervision af din faglærer, der følger dig hele vejen.
Superviseret klinisk undervisning
Herefter følger et lærerstyret supervisionsforløb hvor man øver og journalfører de lærte behandlingsteknikker hjemme.
Eksamen
Semesteret afsluttes med opsamling, klinisk evaluering og afsluttende eksamen. Den afsluttende eksamen er en lægeeksamination der består af en skriftlige eksamen. Lægeeksaminationen kan tages 5 forskellige steder i landet, og der må benyttes hjælpemidler til eksamen, i form af pensum og notater.
Undervisere
Målgruppe
Kosmetologuddannelsen er målrettet kvalitetsbevidste voksne med en høj selvdisciplin, der ønsker at tage ansvar for egen læring, så de kan varetage deres vanlige arbejde, og samtidigt tage en kosmetologuddannelse hurtigere end på ordinære kosmetologuddannelser.
Innowells kosmetologstuderende er ofte mellem 23-60 år med en kort eller mellemlang uddannelse fra en helt anden branche.
Vores kosmetologstuderende kommer fra hele Danmark, Færøerne, Grønland m.m., hvoraf størstedelen kommer fra Sjælland.
Over 90% af de studerende drømmer om at blive selvstændig kosmetolog med egen praksis, og vælger Innowells kosmetolog uddannelse, fordi de ofte har fået den anbefalet af andre, og fordi de kan tage en kosmetologuddannelse, mens de passer job eller modtager dagpenge.
Karrieremuligheder
Uddannelsen til Klinisk Kosmetolog hos Innowell er en teoretisk funderet professionsuddannelse, der giver kompetence til selvstændig vurdering og skønhedsbehandling med en klinisk tilgang.
Kliniske Kosmetologer arbejder i en selvstændig arbejdssituation, som medfører, at de både skal have ansvarsfulde holdninger og indstillinger, samt færdigheder og kundskaber om faget.
Den Kliniske Kosmetologs arbejdsopgaver kan deles ind i følgende hovedarbejdsområder:
- Information og vejledning
- Klinisk behandling og pleje indenfor:
- Hudterapi (klinisk ansigtsbehandling)
- Manicure (håndbehandling)
- Pedicure (fodbehandling)
- Depilering (hårfjerning)
- Spaterapi (massage- og kropsbehandling)
- Beauty Makeup (dag-, aften- og brudemakeup)
- Vipper og bryn (farvning, lifting og korrigering)
- Salg og service
- Samarbejde og henvisning til andre relevante fagområder, fx praktiserende læge, dermatolog, plastikkirurg etc.
Den Kliniske Kosmetolog har sin eksistensberettigelse i den historiske og stadig voksende skønhedsindustri. Dette underbygges af bl.a. arbejdsmarkedets generelle behov for kosmetologer indenfor skønhedsbehandling og salg, samt arbejdsmarkedets stigende behov for specialiserede kosmetologer med en mere klinisk tilgang, som fx assisterende hjælp i klinikker under det behandlingsområde Sundhedsstyrelsen betegner som kosmetisk behandling.
Kliniske Kosmetologers arbejdspladser kan være på skønhedsklinikker, lægeklinikker, klinikker for plastikkirurgi, hudplejeklinikker, klinikfællesskaber, spa og wellnesscentre, krydstogtskibe, parfumerier, kosmetik og detailhandel m.m., samt som selvstændig klinikindehaver og/eller som udebehandlende Klinisk Kosmetolog.
Uddannelsen til Klinisk Kosmetolog skal give de studerende praktiske, teoretiske og sociale kompetencer, færdigheder og holdninger, som sætter dem i stand til at planlægge, gennemføre og vurdere sit arbejde i forhold til klientens behov, gældende love og retningslinjer, samt skal klæde kosmetologen på til at kunne afgrænse egne kompetencer og praksis og kunne henvise og samarbejde med andre relevante fagområder.
Behandlingsmuligheder
En Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog kan i praksis mestre et meget bredt udsnit af behandlinger, og har også en stor teoretisk viden. Her følger et lille udsnit af den studerendes viden i teori og/eller praksis:
- Hudterapi
- Klinisk hudpleje
- Professionelle klassiske ansigtsbehandlinger
- Professionelle veganske ansigtsbehandlinger
- Intensive ansigtsbehandlinger som opstrammende-, frugtsyre-, pigment, acnebehandlinger med mere.
- Wellnessmassage m.m.
- Hotstone massage
- Eksklusive kropsbehandlinger/ spaterapi
- Bodypeeling
- Indpakning/ bodywrap
- Eksklusiv Manicure og Pedicure
- Aromaterapi
- Lymfedrænage
- Produktlære og remedielære
- Farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn
- Lash og Brow styling, lift, lamination, BTX-filler
- Hårfjerning med naturvoks
- Beauty Makeup/ klassisk makeup (dag, aften og brudemakeup)
- Biokemi
- Studieforberedelse og basal latinforståelse
- Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære
- Psykologi
- Basal farmakologi
- Salgsteknikker
- Virksomhedsopstart/iværksætteri og relevant lovgivning m.m.
- Arbejdsmiljø og lovgivning
- Hygiejnestand og proceduregange
- Avanceret klinisk dybderensning med sterile remedier m.m.
Klinisk Kosmetolog og efteruddannelse
Som uddannet Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog, er der næsten uendelige muligheder for efteruddannelse indenfor skønhedsbranchen.
Klinisk Kosmetolog og efteruddannelse i laser behandlinger
Mange Kliniske Kosmetologer har fx taget efteruddannelse i kosmetisk behandling med laser, i klasse 3B eller 4, IPL og andre metoder, hvor læger fx kan benytte den kliniske kosmetolog som medhjælp til behandlingen. Er man lægeeksamineret klinisk kosmetolog vil man skulle bruge følgende efteruddannelse for hver behandling:
- Fjernelse af hår med laser: 20 superviserede behandlinger samt et kursusbevis for teoretiske kvalifikationer.
- Fjernelse af kar med laser: 50 superviserede behandlinger samt et kursusbevis for teoretiske kvalifikationer.
- Milde rynkebehandlinger med laser: 50 superviserede behandlinger samt et kursusbevis for teoretiske kvalifikationer.
Du kan læse om de forskellige behandlinger i bekendtgørelsen: Bekendtgørelse om kosmetisk behandling (retsinformation.dk)
Klinisk Kosmetolog og efteruddannelse i massage eller fodpleje
Endvidere findes der også gode efteruddannelsesmuligheder hos Innowell, hvor rigtig mange fx har taget endnu en uddannelse til enten klinisk massør eller klinisk fodplejer, da man på disse uddannelser opnår fuld merit på 1. semester, og dermed kan sparer mange penge, og tid, på at erhverve sig endnu en uddannelse med et stort kundepotentiale.
Klinisk kosmetolog og korte interessekurser
Der ud over udbyder Innowell over 30 kortere kurser og uddannelser, hvor især negleteknik, vippeextension m.m. synes at have interesse for den kliniske kosmetolog.
Kliniske Kosmetologer og brancheforening
Lægeeksaminerede Kliniske Kosmetologer og Hudterapeuter kan blive optaget i Dansk Behandlerforbund. Ligeledes kan Innowells studerende opnå gratis elevmedlemskab af foreningen, da Innowell er skolemedlem af brancheforeningen.
Studiestart og varighed
Studiestart
Kosmetologuddannelsen kan påbegyndes hver dag, og således kan de enkelte semestre påbegyndes:
Kosmetologuddannelsens 1. semester: hver dag
Kosmetologuddannelsens 2. semester: hver dag
Kosmetologuddannelsens 3. semester: seminar udbydes 3 gange årligt (ca. hver 4 mdr.)
For skoleåret 2024-25 er følgende udbudte seminardatoer for 3. semester:
- 3. – 6. juni 2024
- 16. – 19 september 2024
- 27. – 30. januar 2025
- 16. – 19. juni 2025
Kosmetologuddannelsens varighed
Kosmetologuddannelsen er normeret til 925 lektioner, og du kan gennemføre kosmetologuddannelsen lige så hurtigt du har mulighed for det. Den gennemsnitlige studietid på at gennemføre en hel kosmetologuddannelse er 9-12 mdr. sideløbende med at passe et fuldtidsarbejde.
Du har 1 års studieadgang til hvert kosmetologsemester, hvor du har adgang hele døgnet rundt, og således kan studere på de tidspunkter der passer dig bedst.
Det er muligt at købe forlængelse af et kosmetologsemester, hvis du fx bliver alvorlig syg eller andet af betydning for dit studie. Det er heldigvis sjældent nødvendigt, da den gennemsnitlige studietid på en hel kosmetologuddannelse er 9-12 mdr., og med 3 års studieadgang til at gennemføre din uddannelse, så er der således god tid til andet end uddannelse.
Her følger nogle eksempler på varighed, som du dog helt selv bestemmer over, da du kan tage kosmetologuddannelsen lige så hurtigt du har mulighed for det.
Kosmetologuddannelsen som heltidsuddannelse fordelt på 1 år:
40 uger af gennemsnitlig 23 lektioner pr uge i alt 925 lektioner
Eksempler på kosmetologuddannelsen som deltidsuddannelse:
Deltidsuddannelse fordelt på 2 år:
80 uger af gennemsnitlig 12 lektioner pr uge i alt 925 lektioner
Deltidsuddannelse fordelt på 3 år:
120 uger af gennemsnitlig 8 lektioner pr uge i alt 925 lektioner
En lektion er svarende til 45 minutter
Pensum
Kosmetolog pensum til uddannelsens semestre
Her følger det bogmateriale du skal anskaffe til kosmetologuddannelsen
Bøger i 1. semester kan lånes på biblioteket, eller købes hos boghandlere i fysiske butikker eller på nettet. Ved køb på nettet er bøgerne ofte billigere, og kan ofte leveres indenfor kun 1-2 dage. På hjemmesiden bogpriser.dk kan man se, hvor det er billigst at købe bøgerne.
Bogen på 2. semester købes hos Innowell.
Kosmetologpensum på 1. semester:
- Menneskekroppen af Steve Parker. Pris ca. 300,-
- Håndbog i Lægemidler af Inge Olsen. Pris ca. 200,-
- Psykologiens veje af Ole Shultz Larsen. Pris ca. 500,-
- Samtale med sigte af Stina Rosted. Pris ca. 100,-
Kosmetolog pensum på 2. og 3. semester:
Køb af kosmetologpensum
Vi anbefaler, at du venter med at anskaffe pensum til du er tilmeldt kosmetologuddannelsen, da vi har erfaring for, at man ikke kan lade være med at starte med at læse bøgerne, når de først er kommet i hus.
Når man starter med at læse bøgerne inden tilmelding til kosmetologuddannelsen, så forlænger man unødigt sin studietid. Dette sker først og fremmest fordi man ikke skal læse alt i bøgerne, og fordi det obligatoriske læsestof efterfølges af opgaver, der skal teste og understøtte forståelsen af det læste, og man er således nødt til at skulle læse forfra, for at kunne løse sine opgaver i studiet. Ligeledes starter det tilmeldte studie ikke med, at skulle læse i sine bøger, det starter med et fag der hedder “studieforberedelse og latinforståelse”, hvor man bl.a. lærer, hvordan man studerer bedst, hvordan man tager gode notater, hvordan man bedst strukturerer sin studietid i kosmetologuddannelsen m.m. – Så for din egen skyld, vent med at købe bøgerne til dette anvises af dine undervisere undervejs i kosmetologuddannelsen.
Økonomi, pris og yderligere udgifter
Prisen på kosmetologuddannelsen
Prisen på klinisk kosmetolog uddannelsen er afhængig af, om du har taget en uddannelsen hos os før, eller om har en anden sundhedsfaglig uddannelse, der kan give dig merit eller delvis merit for 1. semester. Øverst på siden kan du se prisen på hvert semester.
Betalingsmuligheder
Du kan vælge at betale hvert semester som en engangsbetaling eller du kan tage et uddannelseslån gennem Spaxpres uden renter og gebyrer og til kun få hundrede kroner om måneden. Kosmetologuddannelsen kan påbegyndes fra kun 265 kr. pr. mdr. rentefrit.
Yderligere udgifter i kosmetologuddannelsen
Ud over uddannelsesprisen kommer udgifter til nedenstående:
- Skriftlig eksamen på 1. semester til 1.500,- kan tages over hele landet.
- Skriftlig eksamen på 3. semester til 500,- kan tages over hele landet.
- Eksamenselevkit med mærkebestemt produktpakke indeholdende alt hvad du som studerende skal bruge til dine øvebehandlinger med hudpleje, makeup, voksbehandlinger samt lash og brow styling til eksamen og til eksamenstræning hjemme på 3. semester. Prisen er ca. 7.700,- engros (plus moms).
(vær opmærksom på at dit elevkit også kan finansieres/ratebetales) - Pensum til 2. og 3. semester til 495,-. (1. semesters pensum kan lånes på biblioteket)
- Elevforsikring til 399,- der skal dække dine elevbehandlinger uden for skolen område hvis uheldet er ude. Købes hos Dansk Behandlerforbund.
- Eventuelt 3 dages overnatning og transport til seminar på 3. semester.
Produkter til eksamenstræning hjemme
Til dit superviseret undervisningsforløb på 3. semester skal du således købe et eksamens-elevkit, der skal forberede dig til din endelige kosmetolog- og hudterapieksamen på 3. semester.
Dit elevkit består af diverse mærkebestemt kosmetiske produkter fra de mærker, du skal til eksamen i. Disse skal du både benytte til at øve den kliniske kosmetologi hjemme, og det er disse produktmærker, der indgår i din praktiske eksamen.
Dit eksamens-elevkit købes hos Danbeauty.dk, og når man er studerende hos Innowell kan du købe dit eksamens-elevkit m.m. til engrospriser. For at kunne købe, og se Danbeautys engrospriser, skal du derfor bestille et forhandler-login og dette gør du her: forhandlerstatus hos Danbeauty
Du kan købe dine mærkebestemte produkter, og evt. diverse remedier, lige så hurtigt du har lyst til under din kosmetologuddannelse, eller du kan vente helt frem til du har været på seminar på 3. semester. Mange kosmetologstuderende vælger, at købe produkter og remedier allerede på 1. semester, da mange tager kosmetologuddannelse med henblik på hurtigt at åbne egen klinik, og vil derfor også gerne have deres remedier og hudplejeprodukter hurtigt til rådighed hjemme.
Her findes en oversigt over dit eksamens-elevkit og anbefalede remedier til brug for dine øvebehandlinger og eksamenstræning hjemme.
“Jeg har taget to uddannelser ved Innowell – Et fantastisk uddannelsessted med dygtige og kompetente undervisere. Innowell er et virkelig godt sted at tage sin uddannelse, hvis man har lyst til et studie med ansvar for egen læring. Det har fungeret virkelig godt for mig, da jeg har egen klinik, hvor jeg har kunne udøve alle mine elevbehandlinger i min klinik. På den måde kunne jeg faktisk betale det meste af uddannelsen blot med mine elevbehandlinger. Jeg kan varmt anbefale Innowell!”. Emma Stærmose, Odense.
Eksamens-elevkit: Mærkebestemt Kosmetiske Produkter
Kosmetiske produkter
Herunder findes de eksamensprodukter du skal benytte til din eksamenstræning hjemme og til din endelige eksamen.
Alle varer kan købes til engrospriser hos Danbeauty.dk når du er studerende hos Innowell. Kontakt derfor Danbeauty.dk på 98901081 for at bestille et forhandlerlogin, så du kan få tilgang til at se og købe varer og elevkits til engrospriser.
Anslået engrospris for alle produkter er ca. 7.710,- engros, men kan variere efter sæson, lager og eventuelle prisstigninger. Bemærk at dit eksamens-produktkit både kan købes som engangsbetaling samt som ratebetaling. Kontakt Danbeauty.dk for flere oplysninger.
Du kan se produktpakken her til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, husk at logge ind som forhandler for at se engrosprisen.
Anbefalede Basisremedier
Kosmetiske produkter
Mange studerende har allerede mange basisremedier til rådighed hjemme inden de påbegynder en kosmetologuddannelse. Vi har derfor her opstillet en vejledende liste til de basisremedier du får brug for under din uddannelse. Alle varer kan købes til engrospriser hos Danbeauty.dk når du er studerende hos Innowell. Kontakt derfor Danbeauty.dk på 98901081 for at bestille et forhandlerlogin, så du kan få tilgang til at se og købe varer og elevkits til engrospriser.
Bemærk at denne nedenstående oversigt er vejledende og derfor kan ændre sig ved eventuelle uddannelsesændringer, prisstigninger m.m.
Anslået pris for alle remedier ca. 4.000,-. Kontakt Danbeauty.dk for flere oplysninger.
Ansigtsbehandling:
- Viftepensel
- Maskepensel
- Ansigtssvampe
- Blodlancetter
- Nålespand
- Kleenex/servietter
- Handsker
- Håndsprit
- Vatrondeller
- Vatpinde
- Inventar (stol/briks/luplampe/dampapparat)
- Skål til vand
- Evt. sonophorese/peelingapparat
Makeup:
- Læbepensel
- Skyggepensel lille
- Skyggepensel stor
- Mascara/spiralbørste
- Foundationbørste
- Pudderbørste
- Flatbuki foundation børste
- Evt. makeupsvampe
Manicure og pedicure:
- Negleklipper
- Neglehudstang
- Neglefil
- Neglebåndsskubber/rosenpind
- Fodfil
- Osmotisk film/plast
- Spongetowel/vaskeklud
- Futter+luffer/håndklæde
- Cellestofpapir/fnugfri wipes/vatrondeller
- Evt. engangsslippers
- Fodbad
- Håndbad
- Top/basecoat lak
- Neglelak (kraftig farve fx. rød)
Vipper og bryn:
- Farvepensler
- Dappenglas
- Pincet
- Brynsaks/lille spids saks
- Øjendråber (saltvandsdråber)
- Skål til vand/affaldsskål
Hårfjerning med voks:
- Voksvarmer dobbelt
- Voksgryde
- Spatler store
- Spatler små
Optagelseskrav og merit
Optagelseskrav på klinisk kosmetolog uddannelsen er:
- minimum 18 år
- en ungdomsuddannelse eller en erhvervsuddannelse. Hvis du ikke har en ungdomsuddannelse eller en erhvervsuddannelse, skal du som minimum have haft 2 års almen erhvervserfaring. Din erhvervsuddannelse eller almen erhvervserfaring behøver ikke at have relevans for dit uddannelsesvalg, men er alene for at sikre, at du er udstyret med den modenhed og selvdisciplin, der kræves for at tage en voksenuddannelse på blandet e-læring.
Dine meritmuligheder
Du har mulighed for at søge merit på fx 1. semester i din kosmetologuddannelse, hvis du har en sundhedsuddannelse på kvalifikationsniveau 5 eller derover, og du vil således kunne spare både en del tid og penge på din kosmetologuddannelse. Du kan også søge merit for delfag i kosmetologuddannelsen, læs mere om dine meritmuligheder her: Meritmuligheder
Særlige uddannelses fordele
Her følge nogle at dine mange fordele ved at vælge Innowells kosmetologuddannelse til klinisk kosmetolog
- du får et statsligt valideret uddannelsesbevis på Danmarks højeste kvalifikationsniveau for en kosmetologuddannelse, som er kvalifikationsniveau 5
- du kan modtage dagpenge eller varetage et fuldtidsarbejde mens du tager kosmetologuddannelse, og har dermed den bedste økonomi under uddannelse
- kun 4 undervisningsdage på skole, resten online og superviseret
- studieadgang hele døgnet
- du kan tage uddannelse lige så hurtigt du har mulighed for det
- du kan tage uddannelse fra eget hjem eller fra egen klinik, og evt. tjene penge på elevbehandlinger
- du kan få din kosmetologuddannelse finansieret rentefrit, og kan påbegynde uddannelse fra kun 256 kr. pr. mdr.
- du kan købe dit eksamens-produktkit hos Danbeauty.dk til engrospris og ligeledes i meget små rater
- du kan blive gratis medlem af Dansk Behandlerforbund under hele uddannelsen, og underviserdirigerede elevbehandlinger fra eget hjem er dermed forsikret gennem Dansk Behandlerforbund
- du får et højt kvalificeret underviserteam, samt en kvalitetssikret statslig valideret kosmetologuddannelse
- du får en velrenommeret uddannelse med de bedste referencer i branchen
- du kan forvente en anmelderrost meget høj service hver gang du kontakter os
- og meget meget mere….
Velkommen til Danmarks mest anmelderroste kosmetologuddannelse!
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er forskellen på jeres uddannelse til hudterapeut, kosmetolog og klinisk kosmetolog?
Hvilken hudterapeut eller kosmetolog uddannelse skal jeg vælge?
Innowell udbyder en hudterapeut uddannelse og to kosmetologuddannelser som blandet e-læring, hvilket betyder at du kan tage alle uddannelser mens du passer dit vanlige fuldtidsarbejde eller modtager dagpenge. Her følger de overordnede forskelle med mellem de tre uddannelser:
- Hudterapeutuddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut, der kan tages på ca. 5 uger/ 1-2 måneder. Her skal du 1 dag på skole i alt, resten af hudterapeutuddannelsen foregår online.
- Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Kosmetolog, der kan tages på ca. 10 uger/ ca. 2-3 måneder. Her skal du 3 dage på skole i alt, resten af kosmetologuddannelsen foregår online.
- Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut på kvalifikationsniveau 5, der kan tages på ca. 25 uger/ ca. 6 måneder. Her skal du 4 dage på skole i alt, resten af kosmetologuddannelsen tages online. Uddannelsen er indplaceret på kvalifikationsniveau 5 i Den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring.
Hvorfor flere forskellige hudterapeutuddannelser og kosmetologuddannelser?
Menneskers læringspræferencer er vidt forskellige. Nogle vil have korte uddannelser og andre vil have højniveauuddannelser. Valget af uddannelse vurderes ofte ud fra hvor boglig minded man er, hvor meget tid man har til rådighed, økonomiske muligheder, hvor høj en selvdiciplin man har m.m.
Hos Innowell har vi uddannelser på alle niveauer, så de både matcher det de studerende ønsker og det som arbejdsmarkedet efterspørger. Man kan sammenligne dette med sundhedsuddannelserne, hvor der ligeledes findes forskellige uddannelser på forskellige niveauer og længder, hvor man fx kan blive Social og Sundhedshjælper, Social og Sundhedsassistent, Sygeplejerske og Læge.
Valget er dit, og det er langt bedre at du fx vælger en lidt billigere kort uddannelse, hvis fx du ikke har tid, ikke har økonomisk råderum, ikke er boglig minded m.m. Ligeledes er det bedre at du vælger en uddannelse på et højere niveau hvis du er boglig minded og har høje ambitioner til din karriere.
Forskellen på kosmetologuddannelserne i fag og lektioner
I nedenstående tabel kan du se overordnede forskelle på vores hudterapeut og kosmetologuddannelser i fag og lektioner.
Uddannelse 1: Lægeeksamineret Hudterapeut
Uddannelse 2: Lægeeksamineret Kosmetolog
Uddannelse 3: Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut
Uddannelsesindhold: | 1: | 2: | 3: |
200 lektioner anatomi og fysiologi | Nej | Nej | Ja |
110 lektioner sygdomslære | Nej | Nej | Ja |
30 lektioner grundlæggende farmakologi | Nej | Nej | Ja |
50 lektioner psykologi og kommunikation | Nej | Nej | Ja |
10 lektioner klinikvejledning og sundhedslovgivning | Nej | Nej | Ja |
50 lektioner introduktion til behandlingsformer | Nej | Nej | Ja |
Kosmetologi og hudterapi indeholdende: | |||
– Studieforberedelse og latinforståelse | Ja | Ja | Ja |
– Anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et kosmetologperspektiv | Ja | Ja | Ja |
– Biokemi | Ja | Ja | Ja |
– Hygiejne | Ja | Ja | Ja |
– Arbejdsmiljø og lovgivning | Ja | Ja | Ja |
– Remedie og materialelære | Ja | Ja | Ja |
– Produktlære | Ja | Ja | Ja |
– Klinisk Hudterapi | Ja | Ja | Ja |
– Certificeret hudplejespecialist | Ja | Ja | Ja |
– Vegansk og økologisk hudterapi | Ja | Ja | Ja |
– Manicure og pedicure | Nej | Ja | Ja |
– Lakteknikker | Nej | Ja | Ja |
– Beauty Makeup | Nej | Ja | Ja |
– Hårfjerning | Nej | Ja | Ja |
– Farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn | Nej | Ja | Ja |
– Lash Stylist, Lash Lift, Lash Permanent m.m. | Nej | Nej | Ja |
– Brow Stylist, Lamination m.m. | Nej | Nej | Ja |
– Lash og Brow Filler / BTX | Nej | Nej | Ja |
– Kropsbehandlinger og spaterapi | Nej | Nej | Ja |
– Anti-Cellulite Drainage og Shape | Nej | Nej | Ja |
– Hotstonemassage | Nej | Nej | Ja |
– Wellnessmassage | Nej | Nej | Ja |
– Journalføring | Ja | Ja | Ja |
70 lektioner udvidet klinikvejledning, klientbehandling og iværksætteri | Nej | Nej | Ja |
12 lektioner førstehjælp | Nej | Nej | Ja |
120 lektioner klinisk praktik udvidet (*tilvalg) | Nej | Nej | *Ja |
Antal lektioner i alt | 194 | 394 | 941 |
Stadig i tvivl? – så fortvivl ikke!
Læs gerne om alle uddannelser på vores hjemmeside, så du sikrer at finde lige den hudterapi- eller kosmetologuddannelse, der passer bedst til dig og dine karrieredrømme.
Et uddannelsesvalg med mange muligheder
Uanset hvad du vælger, så vil du altid kunne opnå merit og kunne bygge videre på dit uddannelsesvalg gennem Innowell. Dette betyder i praksis, at hvis dit uddannelsesvalg fx er Lægeeksamineret Hudterapeut, fordi det alene er hudterapien der interesserer dig, og du måske senere ønsker at søge lederstillinger på fx eksklusive spa- og wellnesscentre m.m., og derfor ønsker et højeste uddannelsesniveau og bredeste kompetencer, ja så kan du ganske enkelt opnå merit for hele din hudterapiuddannelse på fx uddannelsen til lægeeksamineret klinisk kosmetolog og hudterapeut på kvalifikationsniveau 5.
Lad vores anmelderroste studievejledere hjælpe
Hvis du stadig er i tvivl om hvilken uddannelse du skal vælge, så lad vores dygtige anmelderroste studievejledere rådgive dig i dit studievalg.
Ring til os og lad os guide dig. Her vil vi bl.a. spørge ind til dine fremtidsdrømme, læringspræferencer, økonomi, forventninger m.m., til du føler dig helt tryg ved dit endelige uddannelsesvalg.
Studievejledningens åbningstid er mandag-torsdag 9-16 på 98901080, og kan ligeledes træffes på info@innowell.net.
Vi glæder os til at kunne hjælpe dig med dit uddannelsesvalg hos Innowell.
Carina Napora Majland Jensen –
Højt niveau og ny branche for mig. God vekslen mellem test – video læsning og afl opgaver. De er motiverende og giver god feedback på opgaver. Jeg har lært så meget nyt og har bestået alle opgaver. Kanon uddannelse og højt niveau.
Sahana Saravanabavananthan –
Der var mange ting at forholde sig til, men synes mange af emnerne var lige til, da jeg har haft meget af indholdet på mit medicin studie på AAU. Overgangen fra 1. til 2. semester var god, for mit vedkommende gav det mening med det faglige stof. Jeg synes til gengæld 3. semester var lidt sværere, fordi der var mange teknikker der skulle holdes styr på. Indtil teknikken sad i hænderne og indtil man havde set teknikkerne, så synes jeg faktisk det var svært. Fordi det både var fagligheden, men også praktikken, der skulle være på plads. Jeg synes det var rart at pensum dækkede så bredt, men samtidig også gav de informationer jeg skulle have for at opbygge min viden til senere. Eksamensformen var lige til og jeg kunne godt lide opbygningen. Overgangen fra 2. til 3. semester var ret god, da jeg følte at meget af det faglige på 3.semester var bygget oven på det faglige stof på 2.semester. Jeg synes det var rart at vi på holdet kun var 3 fordi det gav større mulighed for sparring med hinanden, men også med underviserne. Jeg synes indholdets niveau var meget højere end jeg havde forventet til at starte med. Det er meget brugervenligt.
Pia Sudergaard –
Godt og overskueligt 3. semester. Spændende og brugbar viden. Det var rart at komme i gang med mere praktiske opgaver, hvor teorien blev koblet på og brugt. 3. Semester var mere spændende og motiverende, fordi jeg kom til at arbejde med det som jeg interesserer mig for. Mega godt. Positiv, brugbar og motiverende feedback. Fantastisk forløb hos Innowell.
Pia Sudergaard –
God feedback og motiverende feed back. Spændende og relevant. Semesteret er godt sammensat. Fedt semester og dejligt der begyndte at komme lidt praktiske opgaver og teori ind.
Tea Sudergaard –
Havde ingen forventninger, men er kun blevet positivt overrasket. FANTASTISK, endelig at komme igang med behandlinger. Super godt pensum, og selvom nogle ting kan virke forvirrende, så giver det mening jo længere man kommer hen. Min faglærer Louise fortjener en kæmpe guldmedalje. Hun har løftet os når det har virket en smule uoverskueligt. Den søde Maj, har været den evige livsline når tingene har drillet og hun fortjener en medalje mindst lige så stor! I gør det virkelig godt.
Tea Sudergaard –
Sværhedsgraden på 2. semester er som forventet. Super brugervenligt. Men det er meget positivt at man endelig får lov at få en bid af hvad det hele handler om, og ikke blot skal sidde med en bog eller en skærm. Et godt semester, hvor man kan tage det stille og roligt igennem. Har nu været på div. uddannelser eller kurser, igennem innowell i sammelagt lidt over to år, og jeg elsker det.
Jeg er forhåbentlig snart færdig som klinisk kosmetolog og er allerede klar på næste uddannelse hos innowell. Jeg elsker denne studieform.
Jennifer Frausing Damm –
Studiet har både været svært, men samtidigt også let forståeligt. Jeg har kun positive ord at sige om underviserne. Feedback er blevet gjort meget klart og tydeligt, og jeg har tydeligt fået at vide hvor jeg skulle forbedre mig.
Selcan Ûnal –
Nadia Sønder –
Super godt – god skole, og fedt koncept med online studie.
Synes det har været en okay sværhedsgrad, lidt udfordrende til tider, men spændende stof, så nemmere at læse op på. Jeg synes det har været meget relevant og brugbart. Hvis jeg havde brug for hjælp, så var folk klar og gode til at hjælpe hurtigt. Godt og spændende semestre.
Ann Toft Bach –
svært men udfordrende. fint med de små test så man kan opsummerer den nye viden. fedt med studie man kan kombiner med job.
Tea Sudergaard –
Jeg er forsat rigtig glad for min beslutning om at have valgt at læse hos Innowell. Jeg glæder mig og er spændt på næste semester.
Malin Marie Folmand –
super godt
Sylvia Ingadottir –
Jeg synes det var lige tilpas, der skulle læses grundigt men det var ikke en kamp at komme igennem. Det hele har fungeret godt, jeg har ikke haft mange spørgsmål. men der har været et eller 2 hvor jeg bare har skrevet til underviseren. Der er gode vejledninger hele vejen igennem og ellers super nemt at ringe eller skrive og få svar. i gør det godt, og det er nemt at forstå hvad det er man skal hele vejen igennem.
Emma Josefine Stærmose –
Selcan Ûnal –
Det har været dejligt med at man nemt fandt frem til de opgaver moduler man gerne ville ind på. Meget brugervenlig hjemmeside.
Rana Al Dalawi –
Jeg synes vi har fået så meget med på 2. semester, at det gik så godt på 3. semester. Man havde nærmest styr på alt. Alt har været nemt, i så fald er der altid hjælp at hente. Det er ros hele vejen igennem.
Louise Forsmann –
Jeg har startet min egen skønhedsklinik, så jeg forventer at bruge denne nye viden rigtig meget i dagligdagen, både i forhold til mine behandlinger, og kundekontakt.
Jeg synes det har været så dejligt et forløb, generelt. Og jeg har været så glad for det hele. Både vejledning og hjælp har været rigtig godt.
Asma Kayed –
Alt i alt perfekt forløb og stor ros til studevejlederen som altid besvarede mine spørgsmål.
Line Laumann Nielsen –
Ronja Tóra Káradóttir –
Jeg har været meget glad for hvordan skolen er bygget op på. Det er lige en måde for mig at lære best, så har jeg også været meget glad for læreren Helga Beckmann som har været rigtig sød og dejlig til at svare på mine spørgsmål når jeg har haft dem.
Julie Gronemann –
Synes det var en del nemmere end 1. semester men selvfølgelig har man allerede en god baggrundsviden for faget efter at have gennemført 1. semester som virkelig ruster en til 2. semester. det er super godt og lærerigt. Det er blevet meget mere gennemskueligt hvilke underviser der er til hvert modul.
Hanne Hjørringgaard –
Jeg har taget uddannelse til kosmetolog og ka