Fodbehandler

Hovedunderviser
DKK 44.995

DKK 44.995

Vis finansiering
×
Delbetaling
1.067 kr. pr. måned
Ved et samlet kreditbeløb på 44.995 kr. over 48 mdr.: Månedlig ydelse 1.067 kr. Samlede kreditomkostninger 6.192 kr. Samlet tilbagebetaling 51.187 kr. Årlig fast debitorrente 0,00%. ÅOP 6,66%. Lånet kræver kreditgodkendelse. Der er fortrydelsesret. Forudsætter betaling via Mit Sparxpres.
Prøv gratis

Middel
Lektioner: 327 ECTS 11,7
4 seminardage
Uddannelsesbevis

Hurtig fodbehandleruddannelse?

Velkommen til Danmarks største og ældste fodplejeskole der udbyder både en hurtig fodbehandler uddannelse og en udvidet fodbehandler uddannelse:

Den hurtige fodbehandler uddannelse til Lægeeksamineret Fodbehandler, hvor du kun skal 4 dage på fodplejeskole, og hvor resten af læringen foregår via blandet lærerstyret e-læring. Denne fodbehandler uddannelse er for uddannelsesinteresserede, der ønsker basal teori og praksis, og gerne vil hurtigt i gang med at udbyde håndværket fodpleje/ fodbehandling enten som selvstændige erhvervsdrivende eller i job som fodbehandler.

Den udvidede fodbehandler uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, hvor du kun skal 6 dage på fodplejeskole, og hvor resten af læringen foregår via blandet lærerstyret e-læring. Denne fodbehandler uddannelse er for uddannelsesinteresserede, der gerne vil have en bred teoretisk og praktisk viden på et højt niveau med gode videreuddannelsesmuligheder, samt flere behandlingsmuligheder som selvstændig erhvervsdrivende og bredere jobmuligheder. Denne uddannelse er statsligt valideret til kvalifikationsniveau 5.

Undervisningsform på fodbehandleruddannelse

Undervisningsformen er en vekselvirkning mellem lærerstyret fjernundervisning, der kan tilgås hele døgnet rundt og en tilstedeværelsesundervisning. Denne undervisningsform kaldes også blandet e-læring.

Med lærerstyret fjernundervisning menes, at der et lærer/elevforløb under hele uddannelsen, og det er således ikke et selvstudie, men i stedet en spændende undervisning med maksimal frihed til at kunne passe et fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge under hele sin fodbehandler uddannelse.

Tilstedeværelsesundervisningen foregår på fodplejeskolen, og er et praktisk undervisningsforløb, der inddrager den forudgående teoretiske viden.

Fodbehandleruddannelsens undervisningsform er pædagogisk opbygget ud fra, at alt der er egnet til fjernundervisning foregår på fjernundervisning, mens det der er teknisk avanceret foregår som tilstedeværelsesundervisning på fodplejeskolen. Dette kan fx være undervisning i bøjlebehandling, der også hos diverse leverandører udbydes som små dagskurser, eller det kan være undervisning i beskæring, fræsning m.m., som ligeledes er teknisk avanceret og foregår på fodplejeskolen. Disse moderne undervisningsformer gør det således muligt, at udbyde en fodbehandler uddannelse på et højt niveau med maksimal frihed til at kunne varetage sit vanlige fuldtidsarbejde eller at modtage dagpenge under hele uddannelsen til Lægeeksamineret Fodbehandler.

Det er ikke nemmere at tage en fodbehandler uddannelse som blandet e-læring, men det er langt mere fleksibelt!

Se hvordan vi øver professionel fodmassage på Fodbehandler uddannelsen

Mens du tænker på, om denne populære uddannelse er noget for dig, så kan du jo lige så godt prøve at øve en professionel fodmassage, på en du holder af, ved at følge vores anmelderroste underviser Ditte Louise Sidelmann Jensen trin for trin på denne nedenstående undervisningsvideo:

Uddannelsens samlede mål for læringsudbytte

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • menneskets anatomi, fysiologi, sygdomslære, biokemi og farmakologi i forhold til sygdomssammenhænge og deres betydning for fodbehandling
 • lovgivning omkring GDPR, relevant sundhedslovgivning, arbejdsmiljø og sikkerhedsrutiner
 • fodbehandlerfagets værdier, teorier, begreber, metoder og etiske problemstillinger

Den studerende har færdigheder til at:

 • anvende teknologi og remedier i observation, vurdering, planlægning og udførelse af fodpleje
 • beherske hygiejniske principper i klinik og behandling
 • vejlede i aflastende indlæg
 • vurdere og formidle en behandlingsplan indenfor fodpleje
 • indgå i tværprofessionelt samarbejde i skrift og tale, der understøtter klientens fodbehandlingsbehov og udvikling
 • varetage kvalitetssikring- og udvikling inden for egne faglige færdigheder

Den studerende har komptetencer til at:

 • beherske scarifikation og behandling af hhv. callositet, fissur, clavi og verrucae
 • udføre fodanalyse og optage anamnese på klienter
 • udføre og vejlede i neglebehandling, samt vurdere og udføre basal ortonyxi
 • udføre fodmassage
 • identificere egne læreprocesser og udviklingsbehov ift. uddannelsens mål og værdier

Opbygning af fodbehandler uddannelsen

Uddannelsen til Lægeeksamineret Fodbehandler er opbygget af 4 dele, som ses beskrevet herunder.

Dette modul foregår som lærerstyret fjernundervisning og indeholder følgende læring i hovedpunkter:

 1. studieforberedelse, der omhandler hvordan du lærer bedst, samt introduktion til relevant  latinsk terminologi
 2. anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et fodplejeperspektiv (tager afsæt i, at man har 200 lektioner anatomi og fysiologi, samt 100 lektioner i sygdomslære. Se evt. mere under optagelseskrav)
 3. farmakologi
 4. biokemi
 5. hygiejne
 6. produktlære
 7. remedie og materialelære
 8. arbejdsmiljø
 9. basal journalføring basis
 10. praktisk fodbehandling basis
 11. bøjlebehandling
 12. almen klientvejledning
 13. selvstændig fodbehandler/ fodplejer

Denne del af fodbehandler uddannelsen foregår på fodplejeskolen af 4 sammenhængende dage (på dette seminar er der nærliggende overnatningsmuligheder).

 1. undervisningsdag: velkomst og præsentation. Remedie og materialelære i praksis. Beskæring i praksis. Praktisk fodbehandling/ fodpleje i praksis.
 2. undervisningsdag: praktisk fodbehandling/ fodpleje, samt introduktion til aflastning og indlæg.
 3. undervisningsdag: Bøjlebehandling – basis og avanceret, praktisk fodbehandling.
 4. undervisningsdag: praktisk fodpleje udvidet og afslutning

Denne del af fodbehandler uddannelsen foregår som superviseret undervisning.

 1. Journalføring og praktisk fodpleje

Opfølgning og eksamen.

Uddannelsen til fodbehandler afsluttes med opfølgning og eksamen. Eksamen er en lægeeksamination der foregår som en skriftlig eksamen, hvor du må medbringe dit pensum og notater. Lægeeksaminationen kan tages 6 forskellige steder i landet.

Hvorfor udbyde to forskellige fodbehandleruddannelser?

Det er en temperamentsag, om man ønsker en længere uddannelse på et højere niveau eller en kortere håndværkeruddannelse. Man kan sammenligne det med, at der også findes uddannelser til social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, hvor begge uddannelser arbejder med nogle fælles områder. Uanset om du ønsker den korte fodbehandleruddannelse eller den længere fodplejeruddannelse, så får du hos Innowell en rigtig god uddannelse, der klæder dig godt på til at blive selvstændig erhvervsdrivende eller søge job som fodbehandler/fodplejer .

En Lægeeksamineret Fodbehandler færdigheder

En Lægeeksamineret Fodbehandler er en professionel behandler, der kan variere, sammensætte og mestre et meget stort udbud af professionelle fodbehandlinger, og kan således åbne egen klinik der favner et bredt kundesegment.

En lægeeksamineret fodbehandler kan bl.a. mestre:

 • flere typer professionelle fodbehandlinger og pleje af fødder
 • fjernelse af hård hud og ligtorne
 • basal ortonyxi (negle-bøjle-behandling ved nedgoede negle)
 • basal aflastning (indlæg)
 • professionel neglebehandling
 • professionel fod-, ankel- og lægbensmassage
 • lakering af negle
 • vejlede i produkter
 • udføre udebehandlinger
 • og meget meget mere…

Varighed på en fodbehandler uddannelse

Fodbehandler uddannelsen til Lægeeksamineret Fodbehandler indeholder 380 undervisningslektioner og tager i gennemsnit 4-6 måneder sideløbende med, at man passer sit vanlige arbejde.

Den fodplejestuderende har 12 måneder inklusiv eksamen til at gennemføre fodbehandler uddannelsen, så der er god tid til faglig fordybelse samt at passe arbejde under uddannelsen.

Det er muligt, inden udløb, at købe forlængelse af sin fodbehandler uddannelse, dette er dog sjældent nødvendigt, da man har 12 måneder til at gennemføre kun 380 lektioner.

Da undervisningsformen er blandet e-læring, og eksamen er løbende, kan man tage fodbehandler uddannelsen lige så hurtigt, man har lyst.

Pensum på uddannelse til lægeeksamineret fodbehandler

På din uddannelse til Lægeeksamineret Fodbehandler tages der udgangspunkt i bogen: “Fodpleje – fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard.

Øvrigt nødvendigt pensum som videomateriale, grafisk materiale/skemaer og oversigter, stilles til rådighed i det online klasseværelse.

Betaling for uddannelsen til Lægeeksamineret Fodbehandler

Du kan vælge at betale din uddannelses adgang som en engangsbetaling eller du kan tage et uddannelseslån helt uden renter og til kun få hunderede kroner om måneden.

Øvrige udgifter i uddannelsen

Foruden selve uddannelsesprisen må der påregnes udgifter til:

 • Eksamen kr. 1.500,-
 • Pensum kr. ca 1.200,-‘
 • Basisremedier
 • Elevkit med fodplejeprodukter

Basisremedier og produkter

Til dit superviseret undervisningsforløb på den praktiske del som udføres hjemmefra, skal du købe et elevkit, som du skal benytte når du udfører øvebehandlinger og forbereder dig til din endelige eksamen . Dit elevkit består af fodplejeprodukter og remedier til at øve klinisk fodbehandling og luksuriøse fodbehandlinger hjemme, og det er disse produkter og remedier der indgår i din praktiske eksamen. Måske har du allerede mange af basisremedierne og kan således nøjes med at supplere op med de manglende.

Som studerende hos Innowel, kan du under hele dine studietid handle remedier og produkter hos danbeauty.dk til engrospris. Du kan læse mere om hvordan du får adgang til de favorable engrospriser her: Elev hos Innowell – hvordan bliver jeg godkendt?

Du kan købe dine fodplejeprodukter og remedier lige så hurtigt du har lyst til under din uddannelse, eller du kan vente helt frem til du har været på seminar. Vi har gjort det let at få et overblik over, hvilke basisremedier og fodplejeprodukter du har brug for i listerne herunder:

Basisremedier på fodbehandleruddannelse

Krav til optagelse på fodbehandler uddannelsen

Der er ingen optagelseskrav på uddannelsen til Fodbehandler hvilket betyder, at alle over 18 år kan påbegynde uddannelsen.

Hvis du ikke har studeret anatomi, fysiologi og sygdomslære før, kan den grundlæggende fagpakke “anatomi, fysiologi og sygdomslære” anbefales inden uddannelsen påbegyndes. Man kan også studere denne fagpakke sideløbende med fodbehandler uddannelsen, hvis det opleves, at dette fag er for svært under fodbehandleruddannelsen.

Flere oplysninger om fodbehandler uddannelsen

Vi håber, at du her på siden er blevet godt informeret om vores spændende fodbehandler uddannelse til Lægeeksamineret Fodbehandler, ellers er du altid hjertelig velkommen til at kontakte vores dygtige personale i studievejledning. Læs evt. mere om vores anmelderroste studievejledning her: Studievejledningen

Ofte stillede spørgsmål

Det er en temperamentsag, om man ønsker en længere uddannelse på et højere niveau eller en kortere håndværkeruddannelse. Man kan sammenligne det med, at der også findes uddannelser til social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, hvor begge uddannelser arbejder med nogle fælles områder. Uanset om du ønsker den korte fodbehandleruddannelse eller den længere fodplejeruddannelse, så får du hos Innowell en rigtig god uddannelse, der klæder dig godt på til at blive selvstændig erhvervsdrivende eller søge job som fodbehandler/fodplejer.

 Uddannelsesindhold: 1: 2:
200 lektioner basal anatomi og fysiologi
110 lektioner basal sygdomslære og farmakologi
50 lektioner basal psykologi og kommunikation
10 lektioner basal klinikvejledning
50 lektioner introduktion til andre behandlingsformer
Klinisk fodpleje indeholdende:
– Studieforberedelse
– Avanceret anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et fodplejeperspektiv
– Farmakologi fra et fodplejeperspektiv
– Biokemi
– Hygiejne
– Produktlære
– Remedie og materialelære
– Basal aflastning (indlæg)
– Arbejdsmiljø
– Basal journalføring
– Udvidet journalføring
– Avanceret journalføring
Diabetisk fodstatus og sår
– Praktisk fodpleje/fodbehandling
– Udebehandling
– Basal bøjlebehandling
– Avanceret bøjlebehandling
– Basal sårpleje
– Almen klientvejledning
– Selvstændig fodplejer/fodbehandler
70 lektioner udvidet klinikvejledning og klientbehandling
12 lektioner Førstehjælp
120 lektioner klinisk praktik udvidet (tilvalg)
Antal lektioner i alt 327 991

Denne informationsside omhandler den hurtige fodbehandler uddannelse, hvis du ønsker information om uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, hvor du får et statsligt valideret uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5, så klik her: Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer

Efter endt uddannelse som Lægeeksamineret Fodbehandler kan man blive optaget i brancheforeningen Dansk Behandlerforbund. I Dansk Behandlerforbund får man adgang til et stort tværfagligt vidensnetværk, hvor man kan sparre med kolleger over hele landet. Endvidere kan man også tilkøbe erhvervsforsikring til kun 299,- om året, hente gratis aftalekort, journalkort og meget mere.

Man får efter endt uddannelse også adgang til Innowells netværksgrupper på facebook, hvor man kan vidensdele og holde kontakten med sine studiekammerater, samt drage nytte af tidligere studerendes oparbejde erfaring, rutine og viden.

Undervisere

Mille Mosegaard
Mille Mosegaard
Uddannelseskoordinator og videoforelæser. Underviser i kosmetologi, fodpleje samt sundhedsvidenskab.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
DKK 44.995
0 Bedømmelser

Detaljeret Bedømmelse

Stjerner 5
0
Stjerner 4
0
Stjerner 3
0
Stjerner 2
0
Stjerner 1
0

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den først til at anmelde “Fodbehandler”