kurser og uddannelser i fodbehandling
(6 kundeanmeldelser)

Lægeeksamineret Fodplejer

Har du brug for et hurtigt karriereskift til Lægeeksamineret Fodplejer? Kun 2 dage på seminar og resten online. Bliv hurtigt en dygtig fodbehandler med Innowells anmelderroste uddannelse til Lægeeksamineret Fodplejer.

kr. 39.995

Ratebetalings muligheder

Delbetaling
1.016 kr. pr. måned
24
36
48
60
72
Ved et samlet kreditbeløb på 39.995 kr. over 48 mdr.: Månedlig ydelse 1.016 kr. Samlede kreditomk. 8.736 kr. Samlet tilbagebetaling 48.731 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 10,52%. Der er fortrydelsesret.

Hurtig fodplejer uddannelse? 

Velkommen til Danmarks største og ældste fodplejeskole der udbyder både en ny hurtig fodplejeruddannelse til Lægeeksamineret Fodplejer, samt en udvidet fodplejeruddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer kvalifikationsniveau 5.

I den hurtige uddannelse til Lægeeksamineret Fodplejer, skal du kun 2 dage på fodplejeskole, og resten af læringen foregår som lærestyret e-læring. Denne fodplejeuddannelse er for uddannelsesinteresserede, der ønsker basal teori og praksis, og gerne vil hurtigt i gang med at udbyde håndværket fodpleje enten som selvstændige erhvervsdrivende eller i job som fodplejer.

I den udvidede fodplejeruddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer på kvalifikationsniveau 5, skal du 3 dage på fodplejeskole, og resten af læringen foregår som lærerstyret e-læring. Denne fodplejeuddannelse er for uddannelsesinteresserede, der gerne vil have en bred teoretisk og praktisk viden på et højt fagligt niveau med gode videreuddannelsesmuligheder, flere behandlingsmuligheder som selvstændig erhvervsdrivende og bredere jobmuligheder. Uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er statsligt niveauvurderet til kvalifikationsniveau 5, læs evt. mere om denne her: Klinisk Fodplejer

Denne indholdsside er omhandlende den korte fodplejeuddannelse, til Lægeeksamineret Fodplejer.

Undervisningsformen på fodplejeruddannelsen

Undervisningsformen er en vekselvirkning mellem lærerstyret fjernundervisning, der kan tilgås hele døgnet rundt og tilstedeværelsesundervisning. Denne undervisningsform kaldes også blandet e-læring.

Med lærerstyret fjernundervisning menes, at der et lærer/elevforløb under hele uddannelsen, og det er således ikke et selvstudie, men i stedet en spændende undervisning med maksimal frihed til at kunne passe et fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge under hele sin fodplejeruddannelse.

Tilstedeværelsesundervisningen foregår på fodplejeskolen, og er et praktisk undervisningsforløb, der inddrager den forudgående teoretiske viden.

Fodplejeruddannelsens undervisningsform er pædagogisk opbygget ud fra, at alt der er egnet til fjernundervisning foregår på fjernundervisning, mens det der er teknisk avanceret foregår som intensiv tilstedeværelsesundervisning på fodplejeskolen. Dette er fx undervisning i bøjlebehandling, beskæring, fræsning m.m. Denne undervisningsform gør det således muligt, at udbyde en fodplejeuddannelse på et højt niveau med maksimal frihed til at kunne varetage sit vanlige fuldtidsarbejde eller at modtage dagpenge under hele uddannelsen til Lægeeksamineret Fodplejer.

Uddannelsens samlede mål for læringsudbytte

Den studerende har viden om og forståelse for:

 • menneskets anatomi, fysiologi, sygdomslære, biokemi og farmakologi i forhold til sygdomssammenhænge og deres betydning for fodbehandling
 • lovgivning omkring GDPR, relevant sundhedslovgivning, arbejdsmiljø og sikkerhedsrutiner
 • fodplejefagets værdier, teorier, begreber, metoder og etiske problemstillinger

Den studerende har færdigheder til at:

 • anvende teknologi og remedier i observation, vurdering, planlægning og udførelse af fodpleje
 • beherske hygiejniske principper i klinik og behandling
 • vejlede i aflastende indlæg
 • vurdere og formidle en behandlingsplan indenfor fodpleje
 • indgå i tværprofessionelt samarbejde i skrift og tale, der understøtter klientens fodbehandlingsbehov og udvikling
 • varetage kvalitetssikring- og udvikling inden for egne faglige færdigheder

Den studerende har komptetencer til at:

 • beherske scarifikation og behandling af hhv. callositet, fissur, clavi og verrucae
 • udføre fodanalyse og optage anamnese på klienter
 • udføre og vejlede i neglebehandling, samt vurdere og udføre basal ortonyxi
 • udføre fodmassage
 • identificere egne læreprocesser og udviklingsbehov ift. uddannelsens mål og værdier

Undervisningsformen på fodplejeruddannelsen

Uddannelsen til Lægeeksamineret Fodplejer er opbygget af 4 dele/moduler, som ses beskrevet herunder.

Dette modul foregår som lærerstyret fjernundervisning og indeholder følgende læring i hovedpunkter:

 1. studieforberedelse og latinforståelse, der omhandler hvordan du lærer bedst, samt introduktion til relevant latinsk terminologi
 2. anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et fodplejeperspektiv
 3. farmakologi
 4. biokemi
 5. hygiejne
 6. produktlære
 7. remedie og materialelære
 8. arbejdsmiljø
 9. journalføring
 10. praktisk fodpleje
 11. bøjlebehandling
 12. almen klientvejledning

Denne del af fodplejeruddannelsen foregår på fodplejeskolen i form af 2 sammenhængende undervisningsdage, med følgende overordnede læringsmål:.

 1. undervisningsdag: Velkomst og præsentation. Hygiejneprocesser, samt remedie- og materialelære i praksis. Beskæring og fræsning i praksis (fjernelse af hård hud og ligtorne). Fodbehandling trin for trin i praksis.
 2. undervisningsdag: Bøjlebehandling i praksis. Fodbehandling trin for trin i praksis – forsat.

Denne del af fodplejeruddannelsen foregår som superviseret undervisning, hvor øvehandlinger fortsat øves fra eget hjem eller egen klinik.

Klinisk evaluering og eksamen.

Uddannelsen til fodplejer afsluttes med en klinisk evaluering der er adgangsgivende til den afsluttende eksamen. Både den kliniske evaluering og den afsluttende eksamen foregår fra eget hjem.

Fodplejeruddannelsens målgruppe?

Målgruppen til Innowells fodplejeruddannelse kan omfatte flere forskellige grupper af mennesker, herunder:

Unge voksne og voksne: Personer, der ønsker at begynde en karriere inden for sundhedssektoren eller skønhedsbranchen. Dette inkluderer både nyuddannede fra gymnasiet eller erhvervsskoler samt dem, der ønsker at skifte karriere.

Sundhedspersonale: Social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, eller andre sundhedsprofessionelle, der ønsker at udvide deres kompetencer og tilbud til patienter, kan ønske at tage en fodplejeruddannelse som en specialisering indenfor deres i forvejen sundhedsfaglige virke.

Selvstændige og iværksættere: Personer, der drømmer om at starte deres egen klinik eller virksomhed inden for fodpleje, vil have brug for en formel uddannelse og certificering for at kunne tilbyde professionelle fodplejeydelser.

Personer med interesse i skønhed og velvære: Mennesker, der er interesseret i skønhedspleje, wellness og personlig pleje, og finder en fodplejeruddannelse som en god måde at kombinere deres passion med en professionel karriere.

Personer med omsorgsroller: Folk, der arbejder med ældre eller handicappede, som kan have særlige behov for fodpleje, kan drage fordel af at have specialiseret viden og færdigheder inden for fodplejefaget.

Størstedelen af Innowells uddannelsesinteresserede vælger fodplejeruddannelsen til lægeeksamineret fodplejer med det formål, at blive selvstændige erhvervsdrivende med egen fodplejeklinik, enten som en del af et større sundhedsteam eller som selvstændige praktiserende.

En Lægeeksamineret Fodplejers færdigheder

En Lægeeksamineret Fodplejer er en professionel behandler, der kan variere, sammensætte og mestre et meget stort udbud af professionelle fodbehandlinger, og kan således åbne egen klinik der favner et bredt kundesegment.

En lægeeksamineret fodplejer kan bl.a. mestre:

 • flere typer professionelle fodbehandlinger og pleje af fødder
 • fjernelse af hård hud og ligtorne
 • basal ortonyxi (negle-bøjle-behandling ved nedgroede negle)
 • basal aflastning (indlæg)
 • professionel neglebehandling
 • professionel fod-, ankel- og lægbensmassage
 • lakering af negle
 • vejlede i produkter
 • udføre udebehandlinger
 • og meget meget mere…

Varighed på en fodplejeruddannelse

Fodplejeruddannelsen til Lægeeksamineret Fodplejer indeholder 380 undervisningslektioner og tager i gennemsnit 3-6 måneder sideløbende med, at man passer et arbejde.

Den fodplejestuderende har 12 måneders studieadgang til at gennemføre fodplejeuddannelsen, så der er således rigtig god tid til faglig fordybelse, samt at passe et arbejde under uddannelsen.

Det er muligt, inden udløb, at købe forlængelse af sin fodplejeruddannelse ved fx sygdom eller andet. Dette er dog sjældent nødvendigt, da man har 12 måneders studieadgang til at gennemføre kun 380 lektioner.

Da undervisningsformen er blandet e-læring, og eksamen er løbende, kan man tage fodplejeruddannelsen lige så hurtigt, man har mulighed for det.

Studiestart

Fodplejeuddannelsen kan påbegyndes hver dag hele året rundt, og kan studeres hele døgnet rundt. Dette betyder, at der ikke er bestemte tidspunkter hvor den studerende skal være logget på for at kunne modtage sin undervisning. Al fodplejeundervisning kan således tilgås når det passer den studerende bedst.

Det eneste tidspunkt den studerende er afhængig af et bestemt tidspunkt i fodplejeuddannelsen, er når den studerende skal på sit fodplejeseminar af ialt 2 sammenhængende undervisningsdage, som udbydes hver 4. mdr. Dette seminar tilmeldes når den studerende har gennemført sit online teoriforløb.

Udbudte seminardage:

Datoer for skoleåret 2024-25: 

 • 28. – 30. maj 2024
 • 10. – 11. september 2024
 • 21. – 22. januar 2025
 • 3. – 4. juni 2025

Pensum på uddannelsen til lægeeksamineret fodplejer

På din uddannelse til Lægeeksamineret Fodbehandler tages der udgangspunkt i bogen: “Fodpleje – fra interesse til profession” af Læge Mille Mosegaard.

Øvrigt pensum som videomateriale, grafisk materiale/skemaer og oversigter, stilles til rådighed i det online klasseværelse.

Betaling for uddannelsen til Lægeeksamineret Fodplejer

Du kan vælge at betale din uddannelsesadgang som en engangsbetaling eller du kan tage et uddannelseslån uden renter og til kun få hunderede kroner om måneden.

Øvrige udgifter i uddannelsen

Foruden selve uddannelsesprisen må der påregnes udgifter til:

 • Pensum 995 kr.
 • Elevkit/eksamenskit Basis fodplejeprodukter til øvebehandlinger hjemme ca. 1.550,- engros (eksamensprodukter)
 • Elevkit Basisremedier til øvebehandlinger hjemme ca. 1300 kr. engros (*vejledende indkøbsliste)
 • *Eventuelt 1 dages overnatning og transport til seminar.

Basisremedier og fodplejeprodukter

Til dit superviseret undervisningsforløb, på den praktiske del, skal du tilkøbe et elevkit i fodplejeprodukter (eksamenskit), som du skal benytte til dine eksamensbehandlinger.

Dine elevkits er opdelt i basis fodplejeprodukter (eksamensprodukter) samt vejledende remedier/ basis remediekit. Dit anbefalede basis remediekit er blot vejledende, da remedier og værktøjer er en smagssag. Du har derfor mulighed for at sammensætte eller supplere dit eget remediekit, ved enten at købe remedierne enkeltvist, eller ved blot at tilkøbe det anbefalede basis remediekit som et samlet elevkit.

Som studerende hos Innowell kan du handle fodplejeremedier og fodplejeprodukter hos danbeauty.dk til engrospriser. Du kan læse mere om hvordan du får adgang til at købe produkter til attraktive engrospriser her: Elev hos Innowell – hvordan bliver jeg godkendt?

Du kan købe dine fodplejeprodukter og remedier lige så hurtigt du har lyst til under din uddannelse, eller du kan vente helt frem til at du skal igang med dine øvebehandlinger. Vi har gjort det let at få et overblik over, hvilke basisremedier og fodplejeprodukter du har brug for i listerne herunder:

Basis fodplejeprodukter (eksamensprodukter)

Professionelle fodplejeprodukter til “Regenerating Intensive Nourishing Feet Treatment”. Regenererende fodbehandling med bl.a. hyben, frugtsyre, granatæble m.m.

Klik på dette link, for at gå direkte til køb af dit fodbehandler elevkit: Fodplejer Produktpakke

Bemærk at du skal være logget ind med dit forhandler login for at kunne købe dit elevkit til engrospris.

Basisremedier til fodplejeruddannelsen

Vejledende basisremedier til fodbehandlinger

*Fodplejemaskine/sliber, fræserhoveder og neglebøjler er ikke inkluderet i dette vejledende remediekit, da indkøb af disse er en smagssag. Fodplejemaskiner kan fx købes lige fra 500,- brugt og helt op til 30.000,- fra ny, og der kan derfor være mange penge at sparer ved at købe brugt inventar.

Følg evt. overstående links for at købe remedierne enkeltvist, eller køb dette anbefalede basis remediekit: Fodplejer Remediepakke

Bemærk at du skal være logget ind med dit forhandler login for at kunne købe dit elevkit til engrospris. Hvis du ikke er logget ind som forhandler vil der fremgå vejledende udsalgspriser/ B2C priser, så husk at logge ind som forhandler for at kunne se og købe varer til engrospriser.

Krav til optagelse på fodplejeruddannelsen

Der er ingen optagelseskrav på uddannelsen til fodplejer hvilket betyder, at alle over 18 år kan påbegynde uddannelsen.

Flere oplysninger om fodplejer uddannelsen

Vi håber, at du her på siden er blevet godt informeret om vores spændende korte fodplejeruddannelse til Lægeeksamineret Fodplejer, ellers er du altid hjertelig velkommen til at kontakte vores dygtige personale i studievejledning. Læs evt. mere om vores anmelderroste studievejledning her: Studievejledningen

Ofte stillede spørgsmål

Det er en temperamentsag, om man ønsker en længere uddannelse på et højere niveau eller en kortere håndværkeruddannelse. Man kan sammenligne det med, at der også findes uddannelser til social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, hvor begge uddannelser arbejder med nogle fælles områder. Uanset om du ønsker den korte fodplejeruddannelse eller den længere kliniske fodplejeruddannelse, så får du hos Innowell en rigtig god uddannelse, der klæder dig godt på til at blive selvstændig erhvervsdrivende eller søge job som fodbehandler/fodplejer.

 Uddannelsesindhold:1:2:
200 lektioner anatomi og fysiologi
100 lektioner sygdomslære
30 lektioner grundlæggende farmakologi
50 lektioner psykologi og kommunikation
10 lektioner klinikvejledning og basal sundhedslovgivning
50 lektioner introduktion til andre behandlingsformer
Klinisk fodpleje indeholdende:  
– Studieforberedelse og latinforståelse
– Anatomi, fysiologi og sygdomslære fra et fodplejeperspektiv
– Farmakologi fra et fodplejeperspektiv
– Biokemi
– Hygiejne og værnemidler
– Produktlære
– Remedie og materialelære
– Basal aflastning (indlæg)
– Arbejdsmiljø og lovgivning
– Basal journalføring
– Avanceret journalføring iht. den diabetiske fod
Diabetisk årskontrol/diabetisk fodstatus
– Praktisk fodpleje/fodbehandling
– Luksus fodpleje og klinisk ræsonnering
– Udebehandling
– Basal bøjlebehandling
– Avanceret bøjlebehandling
– Den diabetiske fod, neuropati og sår
– Almen klientvejledning
– Selvstændig fodplejer/fodbehandler
70 lektioner udvidet klinikvejledning, klientbehandling og iværksætteri
12 lektioner Førstehjælp
120 lektioner klinisk praktik udvidet (tilvalg)
Antal lektioner i alt327980

 

Denne informationsside omhandler den hurtige fodplejeruddannelse, hvis du ønsker information om uddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer, hvor du får et statsligt valideret uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5, så klik her: Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer

Efter endt uddannelse som Lægeeksamineret Fodplejer kan man blive optaget i brancheforeningen Dansk Behandlerforbund. I Dansk Behandlerforbund får man adgang til et stort tværfagligt vidensnetværk, hvor man kan sparre med kolleger over hele landet. Endvidere kan man også tilkøbe erhvervsforsikring til kun 399,- om året, hente gratis aftalekort, journalkort og meget mere, og man vil som selvstændig fodplejer fremgå på deres hjemmeside, så man kan få kunder via brancheforeningen.

Man får efter endt uddannelse også adgang til Innowells netværksgrupper på facebook, hvor man kan vidensdele og holde kontakten med sine studiekammerater, samt drage nytte af tidligere studerendes oparbejde erfaring, rutine og viden.

Anmeldelser

6 anmeldelser af Lægeeksamineret Fodplejer

 1. Gitte Zweidorff Møller

  Det var rart at få det i hænderne. Så at sige. Jeg var meget bekymret for at skulle sidde med en skalpel og beskære hård hud, men det gik over efter jeg havde været på seminar. Jeg har haft en rigtig god oplevelse generelt og vil helt sikkert anbefale Innowell til andre. Og hvem ved, måske jeg vender tilbage senere. 🙂

 2. Susanne Plambæk

  Jeg syntes at det var svært på skole fordi det var noget helt nyt man skulle lære, og det med at modtage kunder og ikke borger og sidde med folk fødder var lige en Van e man skulle vende sig til. Jeg synes at det i bund og grund været en god oplevelse og masser at hjælp at hente.

 3. Christina Kowsky

  Jeg har længe haft et ønske om et andet arbejde, men kunne umiddelbart ikke overskue skolebænken eller su igen. Derfor valgte jeg denne fantastiske mulighed, hvor jeg kan beholde mit fuldtids arbejde, men jeg studerer, når det passer mig. Med min baggrund som sosu ass., gjorde det noget af det lidt nemmere at komme igennem. Generelt set, synes jeg ikke det har været svært. De praktiske opgaver har dog varieret en del, da ingen fødder er ens. Det hele står så godt beskrevet i pensum. Rigtig god oplevelse. Fantastisk personale, som altid står klar til spørgsmål og klar til at hjælpe videre.

 4. Eva Eline Monberg Skøtt

  Jeg bestod uddannelsen til fodbehandler i november og kan varmt anbefale Innowell. Både faglærer, studievejledning og ledelse er dygtige, fagligt (og menneskeligt) kompetente, imødekommende og hjælpsomme. Der er hurtig feed back og let tilgængelighed på platformen for den online del af undervisningen. Jeg har været selvstændig behandler i flere år og har taget andre uddannelser indenfor den alternative behandlerverden med fysisk fremmøde og var spændt på Innowells undervisningsform. Jeg må sige, at jeg kun er blevet positivt overrasket – det er top professionelt, struktureret og med stor faglighed og har man spørgsmål er hjælpen kun et opkald eller en mail væk. Det skal til slut lige nævnes, at selvom jeg er 60+ og aldrig tidligere har taget en uddannelse via blended e-learning, kan jeg kun anbefale alle at kaste sig ud i det, ikke mindst fordi det også er nemt at kombinere med andet arbejde og hos Innowell er fagligheden og niveauet bare i orden.

 5. Eva Eline Monberg Skøtt

  For mig var det afgørende, at jeg ikke skulle møde fysisk frem på et uddannelsessted. Jeg er i forvejen selvstændig og har ikke tid og råd til at skulle tage en dag ud af kalenderen hver uge. Desuden passer Innowell’s uddannelsesform perfekt til mig, da jeg synes, det er rart selv at tage ansvar for egen læring. Det har fungeret perfekt for mig. Helt igennem et fantastisk forløb. Sidst men ikke mindst også tak til skolen for en helt fantastisk forståelse og hjælpsomhed.

 6. Sanne Krogh Krøll

  Kære Innowell. Så sidder jeg hjemme efter min sidste lægeeksamineret skriftlige prøve, så nu er jeg faktisk færdig uddannet. Et år er gået og jeg er så taknemlig for jeres hjælp hele vejen igennem. Jeg har ringet og e-mailet og i har alle været så fantastiske til at svare på spørgsmål og guidet mig hele vejen. Det har været yderst professionelt og med høj faglighed. Jeg har været så godt klædt på og jeg har på intet tidspunkt følt mig alene og tænkt dette klare jeg ikke. Det har været en fantastisk oplevelse. Jeg er nu godt i gang med min klinik GuldFodpleje og har været tryg fra dag 1. I får alle mange roser og denne særlige tak. Det er nok ikke sidste gang jeg har taget en uddannelse hos jer. TAK. Med ønsket om at I alle må have det fantastisk. Sanne Krøll, Lægeeksamineret Fodbehandler.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Lektioner

327

ECTS Point

11,7

Læringsmiljø

Blandet e-læring

Seminardage

2

Certifikat

Uddannelsesbevis