Lægeeksamineret Hudterapeut

Bliv hurtigt en dygtig Lægeeksamineret Hudterapeut på fjernundervisning kombineret med seminar af 2 + 1 dag på vores landsdækkende kosmetologskole

Læs mere

Hudterapeut uddannelse


Drømmer du om hurtigt at kunne mestre professionelle ansigtsbehandlinger og hudterapi på et højt niveau, og med rigtig mange videreuddannelsesmuligheder, så er uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut den helt rigtige grunduddannelse for dig.

Kursus i at udføre professionelle ansigtsbehandlinger?

Har du lyst til at lære professionelle ansigtsbehandlinger ligesom de allerdygtigste kosmetologer? – så har du fundet det helt rigtige kosmetologkursus, hvor du hurtigt kan blive en eftertragtet lægeeksamineret hudterapeut! 

Med dette intensive kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger får du samme viden om hudterapi i både teori og praksis, som hvis du havde taget en hel kosmetologuddannelse. Vi har nemlig åbnet op for, at du kan vælge kun at følge faget hudterapi fra kosmetologuddannelsen, og dermed alene specialisere dig i, at kunne mestre professionelle ansigtsbehandlinger. Ønsker du senere at overbygge din hudterapeut-uddannelse til fx vores hurtige kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog (e-læring + 6 dage på skole) eller til vores højniveau-uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, hvor du får et statsligt valideret uddannelsesbevis på kvalifikationsniveau 5, (e-læring + 7 dage på skole), så kan du opnå merit for hudterapien, og du kan dermed tage efteruddannelse til kosmetolog meget hurtigt!

Vil du have en uddannelse eller tage kurser, indenfor denne branche, så skal du helt klart vælge Innowell. Jeg er lige blevet færdig som hudterapeut, det var et helt fantastisk forløb. Det er yderst professionelt opbygget. Min faglærer var så kanon til at lære fra sig, og helt klart hendes fortjeneste, at jeg sidder med den følelse af at være så godt klædt på fagligt og praktisk som jeg gør i dag. Men ikke nok med at det er yderst professionelt, så er der også så megen hjertevarme og rummelighed. Jeg glæder mig til at udføre disse lækre behandlinger på mine kunder i Næstved. Gry Hermansen fra Nykøbing Falster

Målgruppen til hudterapi uddannelsen

Uddannelsen til lægeeksamineret hudterapeut er for dig, der gerne vil lære alt om huden, professionelle ansigtsbehandlinger og hudplejeprodukter på et højt niveau. Du vil gerne kunne udbyde en bred palette af forskellige professionelle ansigtsbehandlinger i din egen klinik, eller du vil gerne kunne søge job som uddannet Hudterapeut. Det kan også være for dig, der altid har drømt om en kosmetologuddannelse, men måske er mest interesseret i professionelle ansigtsbehandlinger, og derfor gerne vil starte med denne spændende læring og måske senere bygge på.

Hudterapeut uddannelsen henvender sig derfor til alle, der har interesse i hudterapiens spændende verden, herunder fx behandlere der gerne vil være selvstændige hudterapeuter eller søge job, salgsassistenter indenfor hudpleje, producenter af hudplejeprodukter, behandlere der arbejder med eller ønsker at arbejde med lasere eller fillere m.m., og ønsker mere viden om huden. Det kan som sagt også bare være for dig, der gerne vil have en hel kosmetologuddannelse, men bare gerne vil tage den i dit tempo og ud fra dine interesseområde.

Hudterapeut uddannelse

Niveauet i hudterapeut uddannelsen

Med dette intensive kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger tager vi udgangspunkt i, at du intet kender til faget hudterapi. Dette betyder, at kurset henvender sig til alle med interesse i dette spændende fag. Du behøver derfor ikke at have hverken erfaring eller viden inden for hudterapien.

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut starter med en grundlæggende læring i hudterapiens spændende viden, og herefter løftes du til et højere niveau, for at kunne arbejde med faget professionelt i både teori og praksis. I faget hudterapi skal du blandt andet lære de grundlæggende emner indenfor professionelle ansigtsbehandlinger, herunder hudtyper, hudens opbygning, hudens funktioner og tilstande, hudpleje, hudsygdomme, journalføring, anatomi, fysiologi, biokemi, hygiejne m.m.

Jeg er glad for at jeg valgte innowell, det har været intensive og lærerige dage på seminar. Er en stolt færdigt uddannet hudterapeut. Patrycja Radunovic fra Vanløse

Hudterapeut uddannelsen i hovedtræk

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut starter med et grundigt teoriforløb, og herefter kobles den praktiske læring omkring hudterapien, hvor du i hovedtræk lærer klassiske ansigtsbehandlinger, intensive ansigtsbehandlinger, professionelle massageteknikker, masker, forskellige peelinger, professionel dybderensning, hudpleje, produktvejledning, hudplejeprodukter, hudanalyse, journalføring, relevant lovgivning, hygiejne m.m. Den praktiske læring på kosmetologskolen efterfølges af et lærerstyret hjemmestudie, der afsluttes med eksamen.

Tak for et super godt skoleophold. Mette er en god lærermester. Knald dygtig! Jeg kan varmt anbefale hudterapeut uddannelsen hos Innowell. Det er super for dem der har brug for at have et arbejde ved siden af at de tager uddannelsen. Niveauet og pensum er højt. Kærlig hilsen Anne Göransson fra Almind

Hudterapeut uddannelsens struktur og indhold

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut er i hovedtræk opbygget således:

Del 1, lærerstyret fjernundervisning (teori og praksis som lærestyret hjemmestudie)

 • Studievejledning
 • Hudens anatomi, fysiologi og sygdomslære
 • Biokemi
 • Hudtyper og tilstande
 • Rynker, furer og linier
 • Hudpleje
 • Ansigtsmassager trin for trin
 • Massageformer, akupressurmassage og punkter, energimassage og punkter
 • Produktlære
 • Remedie og materialelære
 • Apparatlære, apparattyper, symboler og sikkerhed
 • Hudplejeprodukter, grupper, sammensætning, typer, virkning og konsistens
 • Hygiejne
 • Journalføring
 • Hudanalyse
 • Professionelle ansigtsbehandlinger trin for trin
 • Naturlig hudpleje og produkter
 • Æteriske olier
 • Naturlige virkestoffer
 • Indre sundhed
 • Nationale og internationale forbrugermærker for vejledning i allergi, miljø m.m.
 • Relevant lovgivning
 • Almen klientvejledning

Del 2, intensivt seminar af 2 dages undervisning på kosmetologskolen.

 • Dag 1: Hudterapi i praksis, professionel ansigtsbehandling trin for trin m.m., herunder klientmodtagelse, professionel hudanalyse, journalføring, afrensning, fjernelse af makeup, peelingstyper, dybderensningstyper, ansigtsmassage, aftemte cremer, klientvejledning, genbooking, salg, service, hygiejne m.m.
 • Dag 2: Professionelle ansigtsbehandlinger – fortsat

Del 3, lærerstyret fjernundervisning (teori og praksis som lærestyret hjemmestudie)
Under denne læringsdel skal du øve de anviste behandlinger og journalføre disse til du opnår rutine og tryghed i hudterapien.

Del 4, afsluttende eksamen på kosmetologskolen
Uddannelsen til hudterapeut afsluttes med en praktisk prøve og skriftlig eksamen.

Den praktiske prøve er med intern eksaminator, og til denne får du udleveret en virkelighedsnær case, hvor du har 1 uges forberedelse. Du skal til prøven udføre den behandling du har forberedt hjemme efter de anviste bedømmelseskriterier.

Efter den praktiske prøve skal du til den afsluttende skriftlige eksamen med ekstern censor. Denne foregår samme dag og efter den praktiske prøve. Til den skriftlig eksamen får du nogle spørgsmål med nogle givne svarmuligheder, samt enkelte forklaringsspørgsmål. Den skriftlige eksamen tager 30 minutter, hvor du må benytte dit pensum og notater undervejs.

Du bestiller selv tid til dine prøver indenfor din givne studieadgang. Innowell afholder løbende eksaminationer hele året rundt, ofte den sidste onsdag i hver måned med undtagelse af skolernes ferier og helligdage, og dette er med til at give dig maksimal fleksibilitet under din uddannelse til Lægeeksamineret Hudterapeut.

Efter eksamen tilsendes et uddannelsesbevis som Lægeeksamineret Hudterapeut, og du kan straks åbne egen klinik eller søge job som professionel hudterapeut m.m.

bliv hudterapeut

Kort opsummering af hudterapeutuddannelsen

Med dette spændende kosmetologkursus i professionelle ansigtsbehandlinger får du et uddannelsesbevis med titlen Lægeeksamineret Hudterapeut, og du vil straks efter endt hudterapeut uddannelse kunne søge job eller starte som selvstændig hudterapeut, hvor du kan tilbyde professionelle ansigtsbehandlinger og sælge eksklusive hudplejeprodukter.

Du vil med en hudterapeut uddannelse kunne mestre en bred vifte af eksklusive professionelle ansigtsbehandlinger som fx professionelle intensive ansigtsbehandlinger som frugtsyre-ansigtsbehandlinger, opstrammende ansigtsbehandlinger m.m., samt de klassiske ansigtsbehandlinger som teenage ansigtsbehandlinger, ansigtsbehandlinger til mænd, luksus ansigtsbehandlinger m.m.

Du får også viden om special-ansigtsbehandlinger med maskiner herunder damp, tesla, iontoforese, LED (lysterapi), aromaterapi m.m., og får samtidigt et indgående og professionelt produktkendskab i hudplejeprodukter.

“Jeg er super glad for at jeg valgte kurset i hudterapi…spændende pensum hvor jeg har lært meget!!! Jeg vil helt sikkert anbefale innowell til andre da jeg selv har fået meget ud af mit kursus . . . Jeg synes også det er dejligt man kan tage kurser hvis man ikke lige har råd til hele uddannelsen… så er der mulighed for at bygge på, det er ihvertfald ikke mit sidst kursus hos Innowell!!! Anni Lykke Andersen fra Esbjerg

Undervisningsformen og varighed

Kosmetologkurset i professionelle ansigtsbehandlinger udbydes som blandet e-læring, som er en kombination af fjernundervisning og 2 dages undervisning på Innowells kosmetologskole.

Når du køber adgang til din hudterapeut uddannelse til lægeeksamineret hudterapeut, starter du med at tage din teori ved at læse i dit pensum, lave opgaver, tage teste, se videoer og lave lette øvebehandlinger – alt sammen fra eget hjem og via Innowells spændende fjernundervisning (e-learning).

Du har maksimalt 12 måneder til at gennemføre sin hudterapeut uddannelse, men du kan gennemføre uddannelsen lige så hurtigt, du har mulighed for det, da du selv tilrettelægger dit eget studieforløb fra start til slut indenfor din givne adgang. Den gennemsnitlige studietid i hudterapeut uddannelsen er ca. 3 måneder sideløbende med at man passer sit vanlige fuldtidsarbejde, og ca. 7 uger hvis man har mulighed for at læse på fuld tid.

Når man har gennemført sit studie fra eget hjem tilmelder man sig sit ønskede seminar/ del 2, senest tre uger før startdato. Bemærk at man ikke kan tilmelde sig sit seminar, før man har gennemført sit hjemmestudie/teoristudie, da det er vigtigt, at alle vores studerende er på samme niveau, og har samme forudsætninger for den overbyggende læring på seminar. Vi anbefaler derfor, at man tilmelder sig sin hudterapeut uddannelse i god tid, hvis man satser på en bestemt seminardato. Man skal kun på seminar én gang i sin hudterapeut uddannelse. Det praktiske seminar udbydes 3 gange årligt, og giver derfor en rigtig god mulighed for at afvikle dette i forbindelse med ferie fra sit arbejde. I faktaboksen fremgår de udbudte datoer for vores seminar.

Grundet undervisningformen, fjernundervisning og seminar, er det muligt at tage hele vores spændende hudterapeut uddannelse, mens man passer sit vanlige arbejde eller modtager dagpenge.

Her kan du se et eksempel på fjernundervisning i trin for trin ansigtsmassage fra hudterapeutuddannelsen. Prøv evt. at øve denne hjemme, og oplev hvor sjovt og spændende det er at studere hudterapi via fjernundervisning:

Vores studerende på hudterapeut uddannelsen

Vores kursister er typisk mellem 25-65 år og kommer fra hele landet samt også udlandet. På dette verdenskort kan du se hvorfra dine studiekammerater læser lige nu, det er de, der er markeret som røde balloner: De studerende

De fleste studerende bor langt væk fra skolen og har derfor brug for 2 overnatninger i forbindelse med deres praktiske undervisning på kosmetologskolen, og det vil derfor være muligt at overnatte tæt på skolen. Du kan læse mere om alt det praktiske omkring transport, overnatning, forplejning m.m. her: Skoleophold Bemærk at størstedelen af de studerende kommer fra Sjælland, da transport med fly fra København-Aalborg ofte kan erhverves fra kun 300-500 kr. for en returbillet.

Så kalder hverdagen igen, efter nogle fantastiske dage hos innowell, hvor jeg har bestået uddannelsen til Hudterapeut. Jeg kan varmt anbefale alle at tage en uddannelse hos innowell. Da det er nogle rigtige dygtige mennesker, og vigtigst af alt er de gode til at lære fra sig. Jeg er ikke færdig med at tage uddannelser hos innowell, da jeg har fået blod på tanden, og gerne vil lære mere af denne spændende verden. Michele Aies fra København

Prisen på hudterapeut uddannelsen

Uddannelsen til Lægeeksamineret Hudterapeut koster 29.995 + 49,- i fakturagebyr, samt 1.500,- i eksamenstillæg. Eksamenstillægget afregnes først på eksamensdagen.

Uddannelsesprisen kan betales på en gang eller kan ratebetales rentefrit over max 12 måneder. Ved valg af en ratebetalingsløsning koster det 995,- i oprettelsesgebyr, samt 49,- pr. løbende mdr. i fakturagebyr. En ratebetalingsløsning er rentefri, og det er muligt selv at bestemme sit månedlige ratebetalingsbeløb ved at tilvælge en større udbetaling.

Prisen er inkluderet et basis behandlingssæt af specialprodukter til normal hud, der skal benyttes til at øve ansigtsbehandlinger på skolen og hjemme. Behandlingssættet er vejledende inkluderet pt. følgende professionelle hudplejeprodukter:

 1. Makeupfjerner
 2. Rensemælk
 3. Skintonic
 4. Peeling
 5. Maske
 6. Ansigtscreme
 7. Øjencreme
 8. Serum

Der ud over skal man påregne udgifter til småanskaffelser, som fx vatrondeller, vatpinde, håndklæder, pensler m.m., samt køb af yderligere hudplejeprodukter hvis man ønsker at øve på øvrige hudtyper.

Nogle studerende har valgt at udbyde sine hjemmebehandlinger som elevbehandlinger, og har på denne måde tjent penge sideløbende med deres hudterapeut uddannelse.

På seminar/skoleophold vil det være muligt at besøge wellnessleverandøren Danbeauty.dk, hvor man evt. vil kunne tilkøbe billige opstartspakker, remedier, eksklusive hudplejeprodukter m.m. til engrospriser. Danbeauty ligger kun 300 meter fra skolen, og tilbyder bl.a. flere forskellige professionelle opstartspakker, så man straks kan starte som selvstændig hudterapeut med alt hvad man skal bruge i både klinikvarer og salgsvarer med en høj avance/fortjeneste.

bliv lægeeksamineret hudterapeut

Kosmetologpensum i hudterapeutuddannelsen

Til hudterapeutuddannelsen skal du benytte bogen “Kosmetologi – fra interesse til profession” der købes gennem Innowell her: E-bøger til kosmetologer

Sådan tilmelder du dig hudterapeut uddannelsen

Du kan starte på uddannelsen hver dag, og det første du skal gøre er at klikke på knappen “Tilmeld” som du finder i faktaboksen. Her skal du udfylde dine data samt vælge betalingsmuligheder. Efter betaling vil du modtage din kvittering, samt en velkomstmail hvor vi opfordrer dig til at ringe og få en rigtig god velkomst, samt en grundig trin for trin guidning i dit studie via telefon. Herefter er du allerede i gang med dit spændende studie, hvor vores dygtige faglærere og studievejledere sidder klar til at hjælpe dig hele vejen.

Prøv en bid af hudterapeutuddannelsen gratis

Mange har ikke prøvet fjernundervisning før, og forestiller sig, at det fordrer en vis IT-kompetence, men det gør det ikke. Fjernundervisning hos Innowell er legende let og sjovt, og ikke mindst maksimal fleksibel, så man kan passe sit vanlige job eller andet studie, mens man tager uddannelse til Lægeeksamineret Hudterapeut.

Har du lyst til at prøve en bid af hudterapeutuddannelsen for at opleve hvordan fjernundervisningen foregår, så kan vi anbefale, at du ringer til studievejledningen og lader vores dygtige studievejledere demonstrere undervisningsformen via trin for trin telefonguidning. Du kan kontakte studievejledningen på 98901080 mandag-torsdag 9-16, og vi anbefaler, at du indleder samtalen med, at du ønsker en guidet rundvisning i hudterapeutuddannelsen, hvor du samtidigt sidder klar på din computer. Undervejs i studiet vil der også være mulighed for at kunne stille spørgsmål til hudterapeutuddannelsen, samt afprøve lektioner, delprøver, pensum m.m. Hvis du ikke har mulighed for at ringe kan du også prøve selv, ved at klikke på knappen “Prøv Gratis”, men dette giver ikke helt samme oplevelse, og afspejler heller ikke det høje serviceniveau der findes hos Innowell, – så ring hvis det er muligt for dig og lad os tage dig i hånden hele vejen.

Kosmetologikurser og uddannelser der også kunne være relevante

Andre der var interesseret i hudterapi kurset, var også interesseret i vores andre spændende kosmetologkurser, herunder:

Vores uddannelser er ligeledes meget populære. Fordelen ved uddannelserne er, at du nemt kan passe dit fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge mens du tager uddannelse.

Facebook, Youtube og Nyhedsmail

Er du interesseret i at følge med i vores spændende kursus-, uddannelses- og vidensunivers, indenfor sundhed og wellness, så følg med på disse sociale medier:

 • Facebook (som er vores nyhedskanal)
 • Youtube  (som er vores undervisningskanal)
 • Nyhedsmail (nyheder på mail højest 1 gang pr. mdr.)

Ainhoa multivit

Fakta


 • Titel:

  Lægeeksamineret Hudterapeut

 • Undervisningsform:

  Fjernundervisning og 2+1 dag på skole.

 • Datoer for tilmelding:

  Dato for teoretisk studie: tilmelding hver dag
  Dato for seminar vælg mellem: 07.-08.04.21, 10.-11.06.21, 28.-29.09.21, 08.-09.02.22 eller 14.-15.06.22

 • Gennemsnitlig studietid:

  Som deltidsstudie: ca. 3 måneder sideløbende med at passe sit vanlige fuldtidsarbejde
  Som fuldtidsstudie: ca. 7 uger

 • Lektioner:

  260

 • Pris:

  Pris: 29.995 kr. + Pensum: 624,- + Eksamensgebyr 1.500,-
  Betalingsmetode 1: Kontant: 29.995,- + 49,- i fakturagebyr.
  *Betalingsmetode 2: Ratebetaling: udbetaling 6.000,-. Fra 1.999,- pr. mdr. rentefrit.
  Oprettelsesgebyr ved ratebetaling: 995,- og 49,- pr. faktura
  *Mulighed for større udbetaling og mindre rater, bestem selv!

 • Særlige fordele:

  - hurtig uddannelse
  - merit på kosmetologuddannelserne
  - gode videreuddannelsesmuligheder
  - teoretisk studie hjemme og kun få skoledage
  - rentefri ratebetaling
  - inkluderet hudplejeprodukter
  - start hver dag