Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer

Fodplejeruddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er en spændende sundhedsfaglig uddannelse, der giver evne til selvstændig fodbehandling af forskellige former for fodlidelser.

Læs mere

Fodterapeut uddannelse eller fodplejer uddannelse?


Drømmer du om en fodplejer uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer eller en uddannelse til statsautoriseret fodterapeut, så er det godt at kende til nogle forskelle på en fodplejer uddannelse og en fodterapeut uddannelse. En uddannelse til statsautoriseret fodterapeut foregår som fuldtids SU-berettiget tilstedeværelsesundervisning på en offentlig fodterapeutskole i Randers eller København, mens en fodplejeuddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er en privatuddannelse, der foregår på Innowells landsdækkende fodplejeskole via fjernundervisning (e-learning) og et intensivt afsluttende seminar på fodplejeskole. Grundet uddannelsesformen er det således muligt at bevare sit fuldtidsarbejde eller dagpenge under hele sin fodpleje uddannelse .

Fodplejeuddannelse hos Innowell, gennem fjernundervisning og seminar, indeholder lige så meget teori og praksis som på andre fodplejeskoler, den er blot struktureret på en sådan måde, at du kan bevare et fuldtidsarbejde eller modtage dagpenge mens du tager uddannelse.

Fodterapeut uddannelse / fodplejer uddannelsens varighed

Både fodterapeutuddannelsen til statsautoriseret fodterapeut og fodplejeruddannelsen til lægeeksamineret klinisk fodplejer kan varer ca. 18 måneder, men på en fodpleje uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer kan man tage uddannelse hurtigere pga. undervisningsformen i form af fjernundervisning (e-learning) og seminar (fodplejeskole). Den gennemsnitlige studietid på en fodpleje uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er ca. 9 måneder.

“Ikke mindre end verdens bedste måde at tage en fodpleje uddannelse på. Jeg har læst til lægeeksamineret klinisk fodplejer hos Innowell, og hver gang jeg har henvendt mig enten til studievejlederen, eller en af lærerne har jeg fået en helt igennem fantastisk behandling. Jeg overvejer også at tage uddannelse som kosmetolog hos Innowell. I dag har jeg min egen fodplejeklinik og er formand for Dansk Behandlerforbund, samt har en bestyrelsespost i patientforeningen “Foreningen for Fodsundhed”. Dorthe Steen Wiedenbein, Helsingør

Fodterapeutskole eller fodplejerskole i København, Odense, Aarhus eller Aalborg?

Søger du en fodterapeutskole eller fodplejeskole i København, Odense, Aarhus eller Aalborg, så behøver du ikke at lede længere, for Innowells fodplejer skole tilbyder nemlig en landsdækkende fodplejer uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer. Fodplejeskolen er landsdækkende pga. af sin studieform i form af fjernundervisning (e-learning) kombineret med et seminar, som betyder, at du kan tage størstedelen af din fodplejer uddannelse fra eget hjem. Uanset om du bor tæt på eller langt fra København, Odense, Aarhus, eller Aalborg eller endnu længere væk som fx Grønland, Færøerne, Sverige, Norge m.m., så har du mulighed for at tage en fodplejer uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer gennem Innowells fodplejeskole. Klik på dette link for at se hvorfra vores studerende læser lige nu.

“Jeg har læst til klinisk fodplejer hos Innowell, og driver i dag min egen fodplejeklinik i Tønder. Jeg er meget tilfreds med min fodplejeuddannelse. Der var hjælp at hente, hurtige svar og i det hele taget styr på tingene. Kan varmt anbefale det til alle, der ønsker sig en god fodplejeuddannelse og seriøse forhold” . Gitte Hansen, Tønder

Hvad er en uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer?

En fodplejer uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er en spændende og meget populær sundhedsfaglig uddannelse, som giver evne til selvstændig vurdering og fodbehandling af forskellige former for fodproblemer eller fodlidelser.

Fodplejeruddannelsen hos Innowell er målrettet voksne, som ønsker at tage en fodplejer uddannelse på et højt fagligt niveau sideløbende med at kunne passe sit arbejde.

En Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer kan mestre et bredt udsnit af fodplejebehandlinger som klinisk fodpleje, bøjlebehandling, ligtornbehandling og fissurbehandling, negleopbygning og aflastning, samt eksklusive fodplejebehandlinger som collagenfodpleje, kold paraffin- og varm paraffin fodbehandling, termo-fodbehandlinger, vinterapi med mere. En Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer besidder også en stor viden om fodplejeprodukter, anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykologi, fodplejerens arbejdsmiljø, ergonomi, ortopædi, hygiejne, klinikvejledning, virksomhedsopstart for fodplejere med mere.

“I på Innowell skal naturligvis have 5 ud af 5 stjerner!! For et fantastisk dejligt og vigtigst af alt lærerigt ophold ved jer. Tak til Brian og Maj….og en stor tak til min dygtige og meget kompetente lærer Ditte!! Jeg er i fuld gang med mit nye virke som selvstændig fodplejer i min klinik, Strib Fodklinik . . . . er så GLAD!!!” Liselotte Lorentzen, Strib

Fodplejer uddannelse på fjernundervisning

Fodplejer uddannelse studeres som blended e-learning, der er en kombination af fjernundervisning og et fodplejeseminar. Dette betyder i korte træk, at der læses teori, modtages forelæsninger, undervisningsvideoer, og løses opgaver via nettet, samt udføres simple øve-fodpleje-behandlinger hjemme via instruktionsvideoer, pensum, guides m.m., alt sammen efterfulgt af et intensivt praktisk fodplejeseminar på vores fodplejeskole. Innowells spændende undervisningsform er ikke et selvstudie, men et nærværende undervisningsforløb hvor du får hjælp hele vejen igennem din uddannelse.

“Jeg har taget uddannelse som lægeeksamineret klinisk fodplejer, zoneterapeut og hudterapeut samt en række kurser hos Innowell. Jeg driver i dag min egen klinik og kan på det varmeste anbefale Innowell. Kompetencer og faglighed er helt i top, både hvad angår undervisningsmetoder, undervisningsmaterialer, undervisere, studievejledning samt den personlige kontakt. Alt foregår på en venlig, omsorgsfuld og tryg måde. Jeg har virkelig følt mig “hjemme” i Innowells regi og altid fået den hjælp, som jeg har haft behov for. Jeg glæder mig til, at vi ses igen”. Anne Mette Koustrup Nielsen, Qaqortoq, Grønland

Fodplejer uddannelse opbygning

Fodplejer uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer er opbygget af tre obligatoriske semestre 1., 2. og 3. semester. Bemærk at det er muligt at opnå merit for fag i 1. semester eller 2. semester. Læs mere om dette under menupunktet Optagelseskrav og Merit.

1. semester (obligatorisk) består af fagene anatomi/ fysiologi, sygdomslære/farmakologi, psykologi, introduktion til andre alternative behandlingsformer og klinikvejledning. Dette semester studeres på fjernundervisning, som foregår, som en vekselvirkning mellem pensum der skal læses, opgaver der skal løses og indsendes, forelæsninger der følges, teste der gennemføres m.m. Dine undervisere giver hele tiden feedback og hjælper dig under hele dit studie. Når du har gennemført alle fag, skal du til skriftlig eksamen på et godkendt eksamenssted, der er jævnt fordelt i hele landet. Eksamen koster 1.500,- der afregnes med eksamensstedet.

“Så fik jeg afsluttet 1. semester på fodplejeuddannelsen. Det har hele vejen igennem været en god og lærerig oplevelse med kvalificeret og konstruktiv feedback fra underviserne. Tusinde tak for rigtig god vejledning til jer alle. Til jer på kontoret og i studievejledningen: Tak fordi I altid er så søde og positive når man ringer. Jeg glæder mig til 2. semester”. Gitte Jessen, Åkirkeby 

2. semester på fodplejer (obligatorisk) uddannelse foregår ligeledes på fjernundervisning hvor teori og praksis skal gennemføres. 2. semester består af fagene klinisk fodpleje, klinikvejledning udvidet og førstehjælp. Teorien foregår som på 1. semester ved, at der findes pensum til læsning, opgaver der skal løses og indsendes. Det praktiske studie foregår ved, at man fx øver simpel fodpleje på sine venner og familie via undervisningsvideoer og flotte pædagogiske “trin for trin” guides. Man øver kun lette fodbehandlinger fra eget hjem. Årsagen til, at man øver lette fodplejebehandlinger fra eget hjem, har to funktioner, dels at man øver i et arbejdsmiljø, der ligner en udebehandlers, og dels at man således kan komprimere og intensivere undervisningen på 3. semester til udelukkede at bestå af den tekniske og mere avancerede fodpleje, og således med et minimum af mødedage på en fodpleje skole. Specialprodukter og remedier er inkluderet i prisen og vil blive tilsendt med posten.

“Tak for uddannelsesbeviset og for den eksamen jeg fik gjort så godt, at det faktisk tog mig flere dage at konsumere, og ligesom komme videre. Jeg har idag haft min første fodplejeklient, åh hvor jeg elsker det! 🙂 Jo, jeg må sige, jeg fik lært mange ting, det at bruge en skalpel troede jeg aldrig, at jeg skulle komme til at bruge…..! Takker for at i er som i er, bare fantastiske <3 Vil også gerne sige en stor tak og kram til Maj for hendes rolige væsen, at hun lægger en hånd på ens skulder, gør bare at der går en engel i gennem en, tak for det. Jeg vil til sidst takke for alt, selvom jeg godt ved, at jeg jo selv har knoklet for resultatet, og for den indre ro som jeg ikke selv vidste, hvor kom fra”. Dorthe Clausen, Singapore

3. semester (obligatorisk) består af undervisning på Innowells fodpleje skole i seks sammenhængende og meget spændende dage. Her vil fodplejeundervisningen bestå af praktisk læring i den kliniske og udvidede fodpleje fx de forskellige negle-bøjle-systemer, beskæring af hård hud og ligtorne, fræsning og slibning, fremstilling af aflastning m.m.

“Takk for en supergod utdannelse og et flott, men intensivt skole opphold. Står man fast på noe, er Maj alltid i den andre enden. Hva skulle man ha gjort uten deg? Også er det Ditte som gir klemmer når alt blir for mye oppe på skolen. Dere er et supert team! Man føler seg så hjemme. Fjernundervisning er en god måte og studere på når man har små barn. Og deres kompetanse og støtte gjør det hele komplett”. Tine Christensen Norge

4. semester er et valgfrit semester, hvor den studerende skal i klinisk praktik i minimum 120 lektioner. Dette spændende semester foregår på et godkendt praktiksted, og kan påbegyndes efter gennemført 3. semester. Læs mere om klinisk praktik her: Klinisk Praktik. Den studerende skal selv finde et egnet praktiksted. Kontakt evt. Innowells studievejledning for at høre mere .

“Stor ros til alle på Innowell, har næsten lige afsluttet mit skoleophold til uddannelsen som lægeeksamineret klinisk fodplejer, og savner allerede dem alle sammen! Så kan kun give mine bedste anbefalinger til næste hold, – i kan godt glæde jer 🙂 Og til dig der sidder og overvejer fodplejeuddannelsen!! gør det, du vil helt sikkert ikke fortryde det” 🙂 Birgitte Graabek Johansen, Aarhus

Prøv fodpleje uddannelsen gratis

Vi anbefaler gratis at prøve vores spændende og meget populære fodplejeruddannelse på fjernundervisning, samt gratis at prøve fodplejer uddannelsens eksamensform, opgaver i fodpleje, studieformen med mere. Vi vil meget gerne give dig en guidet rundvisning i vores prøvemoduler via telefon. På denne måde oplever du også bedst, hvorfor Innowell er landets foretrukne fodplejerskole og hvorfor uddannelsesinteresserede rejser fra store dele af hele verden for at få en fodplejer uddannelse hos Innowell. Ved at ringe til os, oplever du endvidere Innowells anmelderroste serviceniveau og pædagogiske evne til at give dig alt den hjælp og vejledning, der skal til, for at du opnår maksimal læring gennem nettet. Ring til vores studievejledning på tlf. nr.: 98901080 mandag-torsdag 9-16.

Prøv gratis ved at klikke på knappen i “faktaboksen” til højre eller klik her.

“Jeg er nu færdig med min 2. uddannelse hos Innowell, og denne gang som Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer. Det har været helt fantastisk lærerigt og spændende, og vores undervisning er af høj kvalitet. I dag driver jeg min egen klinik med zoneterapi, fodpleje m.m. Jeg glæder mig til at vende tilbage og kan på det varmeste anbefale Innowell til alle”. Charlotte Christiansen, Store Heddinge

Fodpleje uddannelsens tilmelding og pris

En fodplejer uddannelse kan påbegyndes 24 timer i døgnet, og tilmelding kan ske fra www.innowell.net eller til studievejledningen på 98901080 mandag-torsdag 9-16.  Innowells fodplejer uddannelse koster fra 37.990,- og kan påbegyndes fra kun 999 ,- pr. måned rentefrit! Læs mere om prisen her:  Priser fodpleje uddannelse

“Denne skole er top moderne og lever op til nutidens trends med de uddannelser og kurser de tilbyder. Jeg har uddannet mig til klinisk fodplejer og hudterapeut, og har taget kursus i voksbehandling. Nu driver jeg min egen klinik i Kongerslev. Giver skolen topkarakter og kan varmt anbefale stedet til andre”. Maja Grand Scheel-poulsen, Kongerslev

Hvorfor vælge Innowells fodplejer uddannelse?

Du skal vælge en fodplejer uddannelse som Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer fra Innowell, hvis du kan lide at arbejde med patientvejledning og klinisk fodpleje på et højt fagligt niveau.

 “Jeg er uddannet som klinisk fodplejer og kosmetolog hos Innowell og har i dag en min egen klinik. Det var nogle fantastiske skoleophold omgivet af de skønneste mennesker. Innowell er yderst professionelle og hjertelige, og man kan kun føle sig velkommen. De støtter os hele vejen og lader ingen være overladt til sig selv. Jeg kan på det varmeste anbefale Innowell”. Tina Persson, Dragør

Fodplejer uddannelsens brochure

I vores fodplejebrochure kan du læse meget mere om vores populære fodplejer uddannelse. Du er også velkommen til at ringe til studievejledningen, hvor du kan få en god information og rundvisning i vores spændende populære fodplejer uddannelse på fjernundervisning, samt få mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

“Rigtig god uddannelsesmulighed hvis man samtidig har mand, hjem, børn og job. God vejledning ydes under hele uddannelsen og god respons på opgaver og eksamestest. På sidste skoleophold er holdene små, så man hele tiden kan få hjælp og vejledning. Man prøver, hvad det vil sige at have rigtige kunder. Opholdet er dejligt behageligt hvis man vælger at bo på hjallerup kro og skolen ligger ikke langt derfra. Kun stor ros herfra”. Else Jørgensen, Ballerup

Interesseret i uddannelser og kurser hos Innowell?

Er du også blevet interesseret i Innowells online wellness- og sundhedsuddannelser eller vores store kursusudbud, så kan vi anbefale at du følger os på de sociale medier. På de sociale medier kan du hente aktuelle tilbud, viden, sparring og meget meget mere… Her kan du se hvad Innowell kan tilbyde dig:

Innowells Nyhedsmails: Vores nyhedsmails bliver udsendt højst en gang om måneden, og består af de vigtigste nyheder hos Innowell fx nye kurser og uddannelser, ny brancherelevant viden m.m.

Innowell på Google+: Innowells Google+ side er for dig der elsker ny viden om fx relevant forskning, iværksætteri, networking m.m. Klik på “følg” og du vil automatisk få besked, når der er ny brancherelevant viden.

Innowell på Facebook: Her kan du med fordel blive medlem, hvis du vil følge med i alt hvad der sker i Innowell. Klik “synes godt om” siden og tilvælg “notifikationer”, så du sikrer at du får besked. Vi bruger dette medie til små korte nyheder.

Innowells Karrierecenter: Det er en spændende blog med små tips til succes som selvstændig erhvervsdrivende.

Innowell på YouTube: Innowells YouTube-kanal er en virtuel undervisningskanal med masser af spændende læringsvideoer, forelæsninger m.m. Du kan abonnere på kanalen og automatisk få besked når der er nye undervisningsvideoer. Her kan du se et eksempel på en undervisningsvideo fra 2. semester, hvor de studerende skal øve en dejlig fodmassage hjemme:

“Jeg er uddannet klinisk fodplejer hos Innowell i 2007. Og tak til Innowell, for sammen med jer, har jeg i dag en succesrig virksomhed – fodplejeklinik i byen Vorbasse. Min uddannelse som klinisk fodplejer hos innowell har givet mig en høj professionel standard, med en bred viden både teoretisk og praktisk. Jeg er blevet godt rustet i markedsføring af min klinik, som innowell lægger stor vægt på, samt en meget vigtig del, nemlig også at kunne tilbyde wellness for at favne et større kundepotentiale . Jeg lægger stor vægt på wellness i min fodplejeklinik, og det er en af grundene til at kunder kommer langvejsfra, for at få behandling hos Vorbasse Fodklinik. Hos mig går kunderne fra en fodbehandling med en stor følelse af velvære, og det gør, at kunderne næsten altid bestiller en ny tid. Jeg har fået en høj faglig uddannelse, som er bæredygtig, og med mange muligheder inden for både den kliniske fodpleje og wellness, som stadig er i høj kurs. Innowell har givet mig et godt redskab i markedsføring, samt i salgsteknikker, så jeg har følt mig godt rustet til at åbne min egen klinik. Jeg har i dag, 4 år efter endt uddannelse, så stor succes med min uddannelse som klinisk fodplejer, at jeg blev nødt til at udvide med en ansat. Nu er jeg blevet Mester og har fået en elev i Mesterlære. Min elev er min mand Mikael, som også tager sin uddannelse til fodplejer hos Innowell, så han kan få samme bæredygtige uddannelse som jeg selv. Sammen vil vi kunne opnå endnu mere succes”. Charlotte Jacobsen, Vorbasse

fodplejer uddannelse - fodterapeut uddannelse

“Det har været en rigtig god og lærerig uddannelse, hvor jeg har fået rigtig meget viden, som jeg vil bruge fremover. Det har været en god måde at tage fodplejeuddannelsen på, hele forløbet har været en god oplevelse” Tina Stuhr Christoffersen, Vallensbæk Strand

 

Fakta


 • Titel:

  Lægeeksamineret Klinisk Fodplejer

 • Gennemsnitlig studietid:

  9 mdr. i alt
  Ved merit for 1. semester ca. 6-9 mdr. i alt

 • Studiestart:

  1. semester: hver dag
  2. semester: hver dag
  3. semester: Vælg mellem: 21.-26.08.18, 11.-16.12.18 eller 07.-12.05.18
  4. semester: hver dag

 • Pris fra 37.990,-:

  *1. semester 11.995,- + 1.500,- i eksamensgebyr
  2. semester 18.995,-
  3. semester 18.995,-
  4. semester 8.000,-
  Bemærk at uddannelsen kan påbegyndes fra kun 999,- rentefrit pr. mdr.
  Engangsgebyr ved ratebetaling er 995,- og fakturagebyr er 49,- pr. løbende mdr.
  *Merit mulighed

 • Studieform:

  Lærerstyret fjernundervisning/ e-learning, seminar og klinisk praktik.