Lægeeksamineret Kosmetolog og Hudterapeut

Uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut er en spændende 2i1 kosmetologuddannelse på et højt fagligt niveau med mange videreuddannelsesmuligheder

Læs mere

Kosmetolog uddannelse


Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut er en spændende 2i1 uddannelse, der er målrettet voksne der ønsker at tage en kosmetologuddannelse på et højt niveau via undervisningsformen blandet e-læring. Undervisningsformen giver maksimal frihed, og gør det er muligt at kunne passe et fuldtidsarbejde eller andet studie, samt giver dig ret til at modtage dagpenge under hele uddannelsen hvis du er dagpengeberettiget. 
I kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut får man mindst lige så meget teori og praksis som på andre traditionelle kosmetologskoler, den er blot struktureret anderledes og via moderne undervisningsformer.

Invester én ferieuge på at tage en kosmetologuddannelse på et højt niveau

Er kosmetologuddannelsen også din drømmeuddannelse, men har det hidtil ikke været økonomisk muligt på grund af fuldtidsarbejde, så har du nu muligheden med Innowells populære undervisningsform, der hedder blandet e-læring.

Jeg kan også varmt anbefale innowell og har i dag min egen klinik i Aarhus. En kosmetolog uddannelse fra Innowell er strikket sammen til din fordel! Du læser, når du har tid, du læser i dit eget tempo og får masser af kompetent undervisning og vejledning af innowells lærer. Innowell = vejen til success! Mia Højstoft David. Aarhus

2 kosmetologuddannelser på 2 forskellige niveauer

Innowell udbyder 2 forskellige kosmetologuddannelse på 2 forskellige niveauer:

 1. Den hurtige kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog, der tager gennemsnitlig 3 – 6 måneder sideløbende med at passe sit vanlige arbejde. Her skal du 7+1 dage på skole, resten er fjernundervisning. Fra skoleåret 2020-21 vil dette ændres til 6+1 dag på skole.
 2. Vores højniveau-uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut er en 2i1 uddannelse, der gennemsnitlig tager ca. 6-9 måneder sideløbende med at passe sit vanlige arbejde.  Her skal du 8+1 dage på skole, resten er fjernundervisning. Fra skoleåret 2020-21 vil dette ændres til 7+1 dag på skole.

Denne informationsside omhandler vores populære højniveau-uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut. Læs gerne om begge kosmetologuddannelser, så du sikrer at finde lige den kosmetolog uddannelse der passer bedst til dig og dine uddannelsesdrømme, eller besøg denne informationsside for et bedre overblik over forskellene: Hvilken Kosmetologuddannelse

Du er også velkommen til at ringe 98901080, så vejleder vi gerne!

“Jeg er netop uddannet kosmetolog og hudterapeut hos Innowell! Det er en fantastisk skole!!! – det er næsten ufatteligt hvad jeg har lært – især på det 3. semester som jeg syntes er utrolig godt sat sammen med den viden jeg har tillært mig på 1. og 2. semester. Professionalisme og hjertet på rette sted må være kodeordene for Innowell!” Helle Ellegaard, Juelsminde

Teori og behandlingsmuligheder

En Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut kan i praksis mestre et meget bredt udsnit af behandlinger, og har også en stor teoretisk viden. Her følger et lille udsnit af den studerendes viden i teori og/eller praksis:

Kosmetolog uddannelse på fjernundervisning

En Kosmetolog uddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut studeres som blended e-learning (blandet e-læring), som er en kombination af fjernundervisning (e-learning) og tilstedeværelsesundervisning (seminar) på Innowells kosmetologskole. Dette betyder i korte træk, at der læses teori og laves opgaver via nettet, laves øvelsesbehandlinger hjemme via instruktionsvideoer og pensum m.m., og som alt sammen afsluttes med et intensivt praktisk seminar af 8 sammenhængende dage på Innowells kosmetologskole hvor de studerende ofte overnatter under seminaret.

En kosmetolog uddannelse på fjernundervisning foregår som et spændende og nærværende studieforløb mellem undervisere og den studerende, hvor underviserne hjælper den studerende under hele uddannelsen. Ligeledes har vi tilknyttet en studievejledning der sidder klar ved telefonerne hvis der er brug for hjælp i sin kosmetolog uddannelse.

I sin kosmetolog uddannelse på fjernundervisning logger man sig ind på sit studie for at følge underviserens læreplan. I læreplanen fremgår hvilke sider der skal læses, hvilke opgaver der skal løses og indsendes, hvilke behandlinger der skal øves osv. Man tilrettelægger selv sit eget uddannelsesforløb i sin kosmetolog uddannelse indenfor den givne adgang, hvilket vil sige, at man selv bestemmer hvornår det passer bedst at læse, løse opgaver m.m.

“Jeg er uddannet Kosmetolog og er så glad for min kosmetolog uddannelse hos Innowell. Nu har  jeg min egen klinik på Grønland. Tak til mine lærere, studievejlederen Maj og rektor Brian. I har hjulpet mig til at komme videre med mit liv og det jeg elsker, og det er jeg meget glad for!” Pilunnguaq Benjaminsen, Qaqortoq, Grønland

Kosmetologuddannelsens opbygning

En kosmetolog uddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog og Hudterapeut er opbygget af tre obligatoriske semestre.

“Jeg er lige startet på kosmetologuddannelse hos Innowell og jeg føler mig rigtig godt modtaget og er så klar til at få min drømme uddannelse i hus:D Maria Nielsen, Jerslev

1. semester af kosmetolog uddannelse på fjernundervisning

Det første semester i kosmetolog uddannelsen er et fælles semester for alle vores uddannelser. Det er også dette kosmetologsemester, der gør det særligt attraktivt at købe uddannelse hos Innowell, da man således kan overbygge med en ny uddannelse, ved at gå direkte til køb af 2. semester på sin næste uddannelse. Denne opbygning giver rigtig gode videreuddannelsesmuligheder som gør det meget billigt og hurtigere at tage endnu en uddannelse.

1. semester kaldes også for “den sundhedsfaglige grunduddannelse” og udbydes også hos Innowell som en populær “fagpakke“. På 1. semester af kosmetologuddannelsen studeres fagene anatomi, fysiologi og sygdomslære, psykologi, klinikvejledning og introduktion til andre behandlingsformer. Det er muligt at få merit til dette kosmetologsemester hvis du har en relevant sundhedsfaglig autorisation som fx sygeplejerske, social og sundhedsassistent, fysioterapeut m.m. Du kan også opnå merit i blot nogle af fagene, dette er fx muligt hvis du har en læreruddannelse eller pædagoguddannelse, hvor du således kan opnå merit i faget psykologi. Hør gerne mere om dine meritmuligheder i vores studievejledning eller gå til denne informationsside: Optagelseskrav og meritmuligheder

Du kan læse mere om de forskellige fag ved at klikke på de ovenstående links.

Jeg er lige startet på uddannelse hos Innowell og jeg føler mig rigtig godt modtaget og er så klar til at få min drømme uddannelse i hus 😀 Maria Nielsen. Jerslev.

2. semester af kosmetolog uddannelse på fjernundervisning

På 2. semester i sin kosmetolog uddannelse studeres fagene kosmetologi, hudterapi, klinikvejledning udvidet og førstehjælp. I faget kosmetologi foregår dette som en spændende vekselvirkning mellem teori og praksis via fjernundervisning, hvor de kosmetologstuderende starter med et spændende teoristudie i kosmetologi fx hudterapien (ansigtsbehandling), og herefter kobles en spændende praktisk læring i fx hudterapien hvor man øver bl.a. ansigtsmassage hjemme. Det praktiske studie i kosmetologi foregår bl.a. ved, at de kosmetologstuderende har flere “øve-klienter” i eget hjem, hvor man følger sin underviser via flotte pædagogiske trin-for-trin guides og undervisningsvideoer. Når man øver fx. ansigtsmassage fra eget hjem, afsluttes disse med, at man afleverer sine reflektioner til sin underviser, som vurderer og kommenterer disse. Sine “øve-klienter” er ofte familie, venner eller kollegaer, som man øver på i eget hjem eller hos dem.

I faget kosmetologi læres bl.a. om hudterapi (ansigtsbehandlinger), hudpleje, produktlære, anatomi, fysiologi og biokemi, huden, hudsygdomme, manicure, pedicure, makeup, hårfjerning, apparatlære, farvning af vipper og bryn, spa og wellness behandlinger, hygiejne m.m.

“Jeg har været super tilfreds med at tage min Kosmetolog og Hudterapeut uddannelse ved Innowell. Jeg kunne passe mit fuldtidsarbejde som selvstændig, læse al teori derhjemme og tage alle online eksamer i mit eget tempo. På den måde er uddannelsen meget fri og skræddersyet individuelt efter dit eget temperament og dine muligheder. Du er ikke alene om det. Du har dine medstuderende som du kan skrive med og ringe til og endda mødes med. I bliver klassekammerater, selvom I ikke ses hver dag. Skolens lærer er meget kompetente, vidende og ikke mindst med “på beatet” omkring hvad der kommer af nye produkter, behandlingsmuligheder og ikke mindst hvilke krav og regler der fornyes! Så hop ud i det”:0) Krestine Salomonsen, Aabenraa

3. semester af kosmetolog uddannelse på kosmetologskolen

3. semester i sin kosmetolog uddannelse afsluttes med et meget spændende og intensivt seminar på Innowells kosmetologskole. Seminar består af 8+1 sammenhængende dage, hvor der udelukkende vil være praktisk undervisning i hovedfaget kosmetologi fx praktisk undervisning i ansigtsbehandling, manicure, pedicure, farvning af vipper og bryn, hårfjerning m.m. Fra skoleåret 2020-21 vil dette ændres til 7+1 dag på skole.

3. semester i sin kosmetolog uddannelse foregår som tilstedeværelsesundervisning på et højt fagligt niveau hvor man veksler mellem praktisk undervisning samt at øve på forskellige øveklienter.

Undervisningen på 3. semester forløber vejledende således:

 • Eventuelt Dag 1: Kosmetisk akupunktur trin for trin (tilvalgsfag)
 • Dag 1: Produktlære (Fra skoleåret 2020-21 vil denne dag udgå som en skoledag, og overgå til fjernundervisning)
 • Dag 2: Hudterapi/ klinisk ansigtsbehandling trin for trin
 • Dag 3: Hudterapi/ klinisk ansigtsbehandling trin for trin – fortsat
 • Dag 4: Eksklusive manicure og pedicurebehandlinger trin for trin. Lakteknikker samt introduktion til UV geleneglelak trin for trin.
 • Dag 5: Beauty makeup/ klassisk makeup trin for trin
 • Dag 6: Hårfjerning med voks trin for trin
 • Dag 7: Farvning af vipper og bryn, samt retning af bryn trin for trin
 • Dag 8: Wellness kropsbehandlinger trin for trin

Studiemiljøet i sin kosmetolog uddannelse er helt fantastisk, og dette især på 3. semester hvor de studerende endelig mødes. Da det er voksne studerende der alle ønsker at starte som selvstændige har de rigtig meget til fælles, og flere kosmetologstuderende har også knyttet så tætte relationer at de har holdt kontakten i mange år. Innowell har modtaget over 100 flotte anbefalinger på de sociale medier omkring netop studiemiljøet hos Innowell.

Efter 3. semester følger et lærerstyret supervisionsforløb hvor man øver og journalfører de lærte behandlingsteknikker hjemme. Semesteret afsluttes med en praktisk eksamen på skolen, der kan tilmeldes på specifikke datoer i hver måned med undtagelse af skolernes ferier og helligdage. Datoerne fremgår af sit studie.

“Jeg er netop blevet færdig som kosmetolog og hudterapeut hos innowell. Min rejse med innowell har været intet andet end fantastisk! Der er altid hjælp af hente, og Maj sidder altid klar ved telefonen og er klar til at besvare alle spørgsmål man måtte have! Derudover har mit 3. semesters skoleophold overgået alle mine forventninger – holdene er små, hvilket gør at der virkelig er tid til at fokusere på den enkle! Derudover foregår undervisning helt nede på jorden – der er ingen dumme spørgsmål. Vores kære lærer, Ditte, er fantastisk til at formidle alt teorien, så alle kan være med og hun er derudover en helt fantastisk person! Jeg vil klart anbefale alle at tage uddannelse og kurser her igennem – jeg er i hverterfald ikke færdig med at uddanne mig igennem innowell!” Camilla Skau Larsen, Vejle

Uddannelsens start og tilmelding

Kosmetologuddannelsen til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut kan påbegyndes 24 timer i døgnet.

Du tilmelder dig din kosmetologuddannelse ved at klikke på “Tilmeld” knappen her på siden, og herefter skal du blot følge anvisningen. Du er også velkommen til at ringe til vores studievejledning for evt. at blive guidet trin for trin under din tilmelding, hvis du er mest tryg ved dette.

Straks efter din tilmelding vil du modtage en velkomstmail, hvor du bliver opfordret til at ringe til vores studievejledning for en god velkomst og rundvisning i dit studie via telefon. Du kan sagtens selv gå igang, men vi vil gerne tage godt i mod dig, og sikre at du får den bedste studiestart med alle de informationer du har brug for.

“Jeg er blevet færdig uddannet i 2007 som lægeeksamineret kosmetolog og spaterapeut, fodplejer samt massør hos Innowell. Det har været et fantastisk uddannelseforløb med faglige kompetente undervisere på det højeste niveau. Jeg har nu været selvstændig i mange år og kan varmt anbefale Innowell, som en uddannelsesinstitution der lever op til de faglige og sociale krav. Jeg takker meget Maj og Brian for deres støtte og kan kun sige at det er nogle dejlige fantastiske mennesker!!!” Stort knus herfra. Nada Lubani. Vrå.

Kosmetologuddannelsens varighed

Det tager i gennemsnit 6-9 mdr., sideløbende med at man passer sit vanlige arbejde, at gennemføre en hel kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut. Denne meget hurtige gennemsnitstid skyldes i høj grad de studerendes høje selvdisciplin, motivation og interesse for faget, samt studieformen hvor det er muligt selv at bestemme sit uddannelsestempo indenfor den givne adgang.

Når man tilmelder sig et semester har man 1 år til at gennemføre dette, og man har således rigtig god tid til at gennemføre sin kosmetologuddannelse i ro og mag. De fleste af vores studerende ønsker dog at skifte karriere hurtigt, og der er således på grund af studieformen både mulighed for en kosmetologuddannelse i en fart eller en kosmetologuddannelse med god tid, – det er helt op til dig og dit temperament.

De kosmetologstuderende

Innowells kosmetologstuderende er ofte kvinder mellem 28-65 år med en kort eller mellemlang uddannelse fra en helt anden branche. De kosmetologstuderende kommer fra hele Danmark, Færøerne, Grønland m.m., hvoraf størstedelen kommer fra Sjælland. Klik på dette link for at se hvorfra vores studerende læser lige nu: Innowells studerende

Over 90% af de studerende drømmer om at blive selvstændig kosmetolog med egen praksis, og vælger Innowells kosmetolog uddannelse fordi den opfylder højeste uddannelseskrav i Danmark, som giver nogle rigtig gode videreuddannelsesmuligheder, samt fordi de ofte har fået den anbefalet af andre og fordi de kan tage en kosmetologuddannelse mens de passer deres normale arbejde eller modtager dagpenge. Enkelte studerende tager kosmetologuddannelsen via bruttolønsordningen, hvor de således kun behøver at betale halvdelen af uddannelsesprisen. Læs eventuelt mere om dette her: Bruttolønsordningen 

Klik på dette link for at se nogle dejlige stemningsbilleder af vores Kosmetologskole og af vores søde kosmetologstuderende.

“Jeg vil blot sige tak for et fantastisk ophold da jeg sluttede mit 3. semester som Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, med hygge og god mad, men også hårdt arbejde. Jeg var godt nok træt da jeg kom hjem:-) Jeg vil også sige tak for den måde i er på, man skal lede længe for at finde så hjertevarme personer der har hjerter af guld. Uddannelsen hos innowell kan stærkt anbefales og det er alle pengene værd, og det kan være hårdt!, men så lærer du også en masse. I dag har jeg min egen klinik”:-) Knus og krammer herfra. Lisbeth Thorup, København

Alt det praktiske omkring vores kosmetologskole

Da de studerende ofte bor langt fra Innowells kosmetologskole melder der sig ofte praktiske spørgsmål omkring overnatning, forplejning, transport m.m., og dette kan du læse meget mere om ved at følge linket til denne informationside: Skoleophold på kosmetologskolen 

Innowells kosmetologskole er landsdækkende, da størstedelen af uddannelsen foregår via fjernundervisning (e-learning) hjemme hos dig. Dette gør, at du kan studere lige meget hvorfra du bor, og hvornår det passer dig! Denne form for undervisning er meget populær, fordi den giver maksimalt fleksibelt, samt giver den bedste mulighed for at have en god økonomi under sin kosmetologuddannelse, da man både kan passe et fuldtidsjob eller modtage dagpenge under hele sin uddannelse.

Innowells kosmetologskole udbyder ialt 2 kosmetologuddannelser på 2 forskellige niveauer:

1: Den hurtige kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Kosmetolog, der tager gennemsnitlig 3-6 mdr., sideløbende med at passe job. Her skal du 7 dage på skole, resten er fjernundervisning. Fra skoleåret 2020-21 vil dette ændres til 6+1 dag på skole.

2: Vores højniveau kosmetologuddannelse til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut (2i1 uddannelse) og som tager gennemsnitlig ca. 6-9 mdr., sideløbende med at passe job. Her skal du 8 dage på skole, resten er fjernundervisning. Fra skoleåret 2020-21 vil dette ændres til 7+1 dag på skole.

Ligeledes tilbyder vi et stort udbud af kortere kurser i kosmetologi. Under denne gren udbyder vores kosmetologskole bl.a Hudterapeut, permanent af vipper, farvning af vipper og bryn, kosmetisk akupunktur og hårfjerning med voks og meget meget mere …

“Jeg valgte Innowell til at uddanne mig til Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut, og jeg har i dag min egen klinik. Jeg vil anbefale andre til at vælge Innowell fordi det er en meget professionel kosmetologskole!” Elene Maryan Rød, Helsinge

Prøv gratis vores kosmetolog uddannelse

Vi giver dig muligheden for, at prøve vores meget populære kosmetologuddannelse via fjernundervisning helt gratis. Vores studievejledning vil guide dig via telefonen. Du kan snakke med vores studievejledning via telefonen på 98 90 10 80 fra mandag til torsdag mellem 9-16. Du vil blive introduceret for vores læringsmiljø, der er utrolig pædagogisk bygget op, og det kræver ingen kendskab til IT for at studere hos os. Når vores studievejleder snakker med dig, vil du samtidig blive introduceret for vores pensum, niveauet, studieformen, eksamen og meget mere.

Hvis du gerne vil have en fysisk rundvisning, er du altid meget velkommen til at besøge os på kosmetologskolen. Her vil vi give dig en rundvisning, du kan prøve en elevbehandling og komme til at tale med vores undervisere og søde kosmetologstuderende.

“Med min alder 50 år og lysten til at prøve noget andet her i livet, så jeg muligheden for en kosmetologuddannelse hos Innowell. Samtidig med mit fuldtidsjob, har jeg haft den mulighed at tage kosmetolog uddannelse sideløbende, og uden at skulle møde på en kosmetologkole hver dag for at terpe teori. Jeg kunne sidde i lænestolen i ro og mag og læse og forstå, når det passede mig og jeg var i det humør hvor det kunne hænge fast. På hver bestået opgave stod der ikke bare ordene “bestået”, men der var altid et skulderklap / ros / ris eller bemærkning til en eller flere af de afleverede opgaver. Hvilket også gjorde, at jeg gerne ville aflevere noget ud over pensum, da man mange gange ikke kunne lade vær med at fordybede sig i nogle opgaver”. Tina Jørgensen, Fårevejle

Mere information om vores kosmetolog uddannelse

Ønskes mere information på vores kosmetolog uddannelse kan vi anbefale at ringe til vores studievejledningen. Se også gerne de mange flotte anbefalinger fra tidligere kosmetologstuderende.

“Jeg er nu blevet lægeeksamineret kosmetolog og hudterapeut hos Innowell, og har min egen hudplejeklinik. Det var for mig en fantastisk rejse. Systemet med e-learning er det helt rigtige, hvis man ønsker at fordybe sig i det teoretiske når det passer i ens kalender, samtidig med at man har sit arbejde ved siden af. I det praktiske semester er der et fantastisk team som hjælper hele vejen igennem, med både små og store opgaver. Min kosmetolog uddannelse hos Innowell var en rigtig god og lærerrig oplevelse. Tak til Innowell for den store hjælp og støtte. Uanset alder, så kan man blive kosmetolog, hvis man studerer hos Innowell. Sidst men ikke mindst, tak for en fantastisk ånd i huset, & mange gode frokoster på skoleopholdet” 🙂 Marianne Ankær Tollund, Viborg

kosmetolog uddannelse kosmetolog skole

 

Fakta


 • Titel:

  Lægeeksamineret Klinisk Kosmetolog og Hudterapeut

 • Gennemsnitslig studietid:

  6-9 måneder i alt sideløbende med at passe job

 • Studiestart:

  1. semester: hver dag
  2. semester: hver dag
  3. semester: 06.-12.04.21, 09.-15.06.21, 27.09.-03.10.21, 07.-13.02.22 eller 13.-19.06.22
  4. semester: hver dag

 • Pris fra 49.990,-:

  *1. semester 11.995,- + 1.500,- eksamensgebyr
  2. semester 19.995,- + 624,- pensum
  3. semester 29.995,- + 1.500,- eksamensgebyr
  Bemærk at uddannelsen kan påbegyndes fra kun 832,- rentefrit pr. mdr. Læs mere under priser.
  Engangsgebyr ved ratebetaling er 995,- og fakturagebyr er 49,- pr. faktura
  *Merit mulighed

 • Særlige fordele:

  - Hurtig uddannelse
  - Uddannelse mens du passer job
  - Uddannelse mens du modtager dagpenge
  - Rentefri ratebetaling
  - Start hver dag